Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

30.04.2026. 03:55:55
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Borba TV platformi protiv Dreambox resivera  (Pročitano 13144 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Borba TV platformi protiv Dreambox resivera
« poslato: 07.01.2010. 20:31:20 »
Moj tekst o mom pogledu na borbu protiv DREAMBOX-a
-Možda ste primjetili od prije 5-6 dana kašnjenje zvuka na pojedinim totaltv kanalima, na najvažnijim transponderima, a posebno na kanalima FOX, RTRS, FTV, ATV, OBN, MTV... to se ne dešava na originalnim totaltv echolite resiverima, a kako kažu ni na DM800HD...Kada prebacite kanal slika i zvuk su ok, no poslije par minuta dolazi do nesklada i na 1-2 sekunda usporenje tona što uzrokuje lošu sinhronizaciju i kašnjenje zvuka po 1-2-3 pa čak i više sekundi što morate priznati, nervira. Da li se radi o tehničkoj grešci što je vrlo moguće ili namjernom aktu to nećemo saznati, ali se neće jednostavno srediti...

-SKY Njemačka sredinom januara mjeseca ima u planu napraviti nešto slično kao SKY IT prije 3-4 mjeseca, dakle otežavanje gledanja njihove platforme preko card sharing emulatora...

-Zašto je MBOX prekinuo razvijanje ? - Vrlo vjerovatno da je ekipa pod prijetnjom od zakona ili da nema dotoka novca od strane dreambox i azbox proizvođača.

-totalTV krajem februara ima u planu isto kao Sky IT prije par mjeseci, kodiraju se u NDS i to im je moguća opcija, uz nešto novca mogu je iskoristiti i onemogućiti nam gledanje njihovih kanala, naravno privremeno :)

-bSkyb će, ako se ne varam, uskoro biti potpuno onemogućen preko card sharinga jer su imali u planu potpunu zamjenu kartica koje neće raditi nigdje osim u originalnim resiverima...nisam dobro upoznat u sky uk no mislim da je blizu kraj.

-DIGItv - kraj emulatorskom gledanju u aprilu 2010. Gašenje N2 ... Vrlo malo N3 kartica dostupnih preko card sharinga.

Sve ovo nas očekuje u sledećih 6 mjeseci, možda neće biti sve kako sam napisao, ali su izvori nažalost prilično pouzdani. Ja se nadam da će se sve riješiti, posebno totaltv i sky (ex. premiere) kao što je slučaj sa SKY IT  i da će Dreambox resiveri imati budućnost.

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Borba TV platformi protiv Dreambox resivera
« Odgovor #1 poslato: 08.01.2010. 16:37:29 »
Hm, ja bih prije rekao da bi ovo trebala biti više borba protiv emulatora negoli samog Dreamboxa.
Što se tiče trzanja i kašnjenja slike na totalu, meni se to isto dešava, ali samo dok kartica prima emm.Čim preuzme emm, kanali normalno rade.Barem je kod mene tako.
Sky de..... Ma mogu oni isto napraviti kai i sky it ali ipak, na kraju ostaje betacrypt, sa kojim ne vjerujem da mogu išta napraviti a tu je i Nagravision koji isto tako prolazi preko cs-a bez problema.Dakle, što se mene tiče, nema bojazni za ovaj paket.
DigiTV...... Nađeš što više peerova sa Digi TV HR ili SRB i opet ide sve bez problema.
Znam da ih je teško naći ali s vremenom će i to ići.
Boxovi se, koliko ja znam, ne mjenjaju, mijenjaju se samo N2 za N3 karticu a s time ubijaju samo emulatorsko gledanje, ne i cs.
Vlado, čemu tako crno gledanje na sve ovo? Kad nam se ekrani zacrne, onda ćemo razbijat glavu oko toga  ;D a do tad  :occasion14:

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #2 poslato: 08.01.2010. 17:46:25 »
Sad možemo s raspravom otić u yin&yang tj. ako se to dogodi ponovno će se aktivirat uderground scena, pa će krenut emulatori, pa public emulatori pa cs i tako dalje, u jednu ruku to ne bi bilo loše jerbo bi unijelo malo živosti u porilično učmao odnosno dosadan underground svijet ( duže vrijeme se ništa praktično ne događa ) , naime većina članova i ovog foruma je prešla na dreamboxe nekako u ono vrijeme kad smo uspjeli pokrenut gbox na metaboxu ( pa mislim da je dijelom i naša zasluga jerbo kad im se osladio cs vrlo su brzo skljuvili da je metabox za to preslab ). Međutim... timing ovog napada svega vs cs je odabran fantastično, naime u jeku najveće ekonomske recesije malo ljudi će imati financijskih sredstava obnavljat opremu, a bojim se da i proizvođači nisu baš u blistavim financijskim situacijama pa neznam kako će se stvar razvijati... Vrijeme će pokazati i u svemu ovom ostaje jedino da čekamo razvoj situacije...

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 09.01.2010. 20:50:04 »
Citat
Što se tiče trzanja i kašnjenja slike na totalu, meni se to isto dešava, ali samo dok kartica prima emm.Čim preuzme emm, kanali normalno rade.Barem je kod mene tako.
Nije stvar u CCcam-u, karticama, emm jer se to ne dešava na DM800HD, DM8000HD itd...ok za trzanje, kašnjenje je nešto drugo.

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 10.01.2010. 13:37:47 »
Citat
Nije stvar u CCcam-u, karticama, emm jer se to ne dešava na DM800HD, DM8000HD itd...ok za trzanje, kašnjenje je nešto drugo.
Bogme si u pravu.Eto sad sam i ja skužio na FTV-u da zvuk i slika nisu usklađeni....
A u čemu može bit problem?
Možda image?
Hardweare?
Tko ni ga znao..........

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #5 poslato: 16.01.2010. 14:30:32 »
Okrenite na Sport Klub HR u totaltv paketu...sačekajte 30 sekundi i resiver je totalno blokiran  :( dešava se samo na Enigma 1 resiverima ... nastavlja se ...

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 16.01.2010. 15:55:29 »
Okrenite na Sport Klub HR u totaltv paketu...sačekajte 30 sekundi i resiver je totalno blokiran  :( dešava se samo na Enigma 1 resiverima ... nastavlja se ...
Za ovaj problem mi se i buraz žalio......
Zanimljivo je da on nema total kartu nego je klijent mom serveru.
Dakle, nije samo stvar u receiveru na kojem radi Total karta nego i ostalim recovima koji imaju CS a gledaju navedeni kanal.
Neznam samo da li i njemu zakuca receiver ili ne. :dontknow:
Ovo ne vodi na dobro....  :(
« Poslednja izmena: 16.01.2010. 16:21:26 scoobydoo »

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #7 poslato: 16.01.2010. 17:00:22 »
Nema veze sa cardsharingom, jednostavno blokira na Sportklub HR, nebitno dal je mbox, cccam, lokal, sharing...Najmanje se osjeti na Evolution 2.3 koji skoro i da ne zablokira, samo uspori enigmu...gledao sam log enigme, al nisam skontao o čemu se radi, mislim da su codeci.
« Poslednja izmena: 16.01.2010. 17:04:11 VLADIX »

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #8 poslato: 16.01.2010. 19:44:57 »
Nema veze sa cardsharingom, jednostavno blokira na Sportklub HR, nebitno dal je mbox, cccam, lokal, sharing...Najmanje se osjeti na Evolution 2.3 koji skoro i da ne zablokira, samo uspori enigmu...gledao sam log enigme, al nisam skontao o čemu se radi, mislim da su codeci.

jel imaš snimljen log, ako imaš pošalji mi nekako da vidim...

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #9 poslato: 16.01.2010. 21:06:29 »

jel imaš snimljen log, ako imaš pošalji mi nekako da vidim...
nisam snimio, gledao sam preko telneta kad sam kilnuo pa pokrenuo enigmu ... uglavnom ne prikazuje ništa čudno, nikakvu grešku.

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +14/-0

« Odgovor #10 poslato: 16.01.2010. 23:05:07 »
imam evolution 2.3 i blokira mi totalno rec na total tv
Why drink and drive when you can smoke and fly?

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #11 poslato: 17.01.2010. 00:08:29 »
imam evolution 2.3 i blokira mi totalno rec na total tv
isključi EPG CACHE u expert setting !  isključi nepotrebne plugine, skripte i ostalo ...

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +14/-0

« Odgovor #12 poslato: 17.01.2010. 10:32:12 »
isključio  EPG CACHE nemam plugina,jedino koristim reboot scriptu
Why drink and drive when you can smoke and fly?

Van mreže Guro

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #13 poslato: 18.01.2010. 00:46:22 »
kod mene plijade3, nikakvih problema sa totalom, sad bas probao SportKlub HR jer ga ne gledam inace i radi bez problema. primjetio sam samo jednom do sada na jednom kanalu(mislim da je B92) da mi slika i zvuk nisu sinhronizovani, ali to se rijesilo sto sam samo promijeni kanal i opet vratio stari...  :-\

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #14 poslato: 18.01.2010. 01:12:31 »
gledao log enigme na gemini image-u i zabilježio da je problem epg, puni se pretjerano ...

1213684 bytes for cache used