Moj tekst o mom pogledu na borbu protiv DREAMBOX-a
-Možda ste primjetili od prije 5-6 dana kašnjenje zvuka na pojedinim totaltv kanalima, na najvažnijim transponderima, a posebno na kanalima FOX, RTRS, FTV, ATV, OBN, MTV... to se ne dešava na originalnim totaltv echolite resiverima, a kako kažu ni na DM800HD...Kada prebacite kanal slika i zvuk su ok, no poslije par minuta dolazi do nesklada i na 1-2 sekunda usporenje tona što uzrokuje lošu sinhronizaciju i kašnjenje zvuka po 1-2-3 pa čak i više sekundi što morate priznati, nervira. Da li se radi o tehničkoj grešci što je vrlo moguće ili namjernom aktu to nećemo saznati, ali se neće jednostavno srediti...
-SKY Njemačka sredinom januara mjeseca ima u planu napraviti nešto slično kao SKY IT prije 3-4 mjeseca, dakle otežavanje gledanja njihove platforme preko card sharing emulatora...
-Zašto je MBOX prekinuo razvijanje ? - Vrlo vjerovatno da je ekipa pod prijetnjom od zakona ili da nema dotoka novca od strane dreambox i azbox proizvođača.
-totalTV krajem februara ima u planu isto kao Sky IT prije par mjeseci, kodiraju se u NDS i to im je moguća opcija, uz nešto novca mogu je iskoristiti i onemogućiti nam gledanje njihovih kanala, naravno privremeno

-bSkyb će, ako se ne varam, uskoro biti potpuno onemogućen preko card sharinga jer su imali u planu potpunu zamjenu kartica koje neće raditi nigdje osim u originalnim resiverima...nisam dobro upoznat u sky uk no mislim da je blizu kraj.
-DIGItv - kraj emulatorskom gledanju u aprilu 2010. Gašenje N2 ... Vrlo malo N3 kartica dostupnih preko card sharinga.
Sve ovo nas očekuje u sledećih 6 mjeseci, možda neće biti sve kako sam napisao, ali su izvori nažalost prilično pouzdani. Ja se nadam da će se sve riješiti, posebno totaltv i sky (ex. premiere) kao što je slučaj sa SKY IT i da će Dreambox resiveri imati budućnost.