Tijekom dana instalirao sam Windows 7 Proffesional i mogu reći da su moji prvi utisci vrlo,vrlo zadocoljavajući. Drivere je sve prepoznao sam OS ( osim tv kartice ). OS je brz, nema integriran mail client ( pa sam uzeo Thunderbird ). Instaliranje aplikacija koje sam koristio na XP-u prošlo je glatko i sve radi osim Nokia Software Updatera, ali mislim da će i Nokia na to reagirati te vrlo uskoro izdati verziju za Win7.
Oni koji još nisu uživo vidjeli Win7 ( kao i sam uostalom ) ugodno će se iznenaditi svom silom grafičkih novotarija ( s obzirom da imam solidan komp natjerao sam sve moguće animacije i blesavoće da rade i to izgleda vrlo vrlo solidno ).
XP sam ostavio na drugoj particiji zlu ne trebalo.
Migraciju standardnog tipa tj. seljenje postavki i instaliranih aplikacija sa XP-a na Win7 zaboravite, jednostavno ne ide iako pri instalaciji nudi opciju prenosa svega na novi OS ( ta opcija je predviđena za korisnike Viste ).
S obzirom da je Vista na lapu izdržala aproximativnih 2 sata ( od toga ja jedno pola sata ostalo žena ) i onda bila pregažena s XP-om, uspjehom smatram što u ovom trenutku razmišljam o tome da ostanem na Win7 jerbo su mi se svidjeli podosta, a i pravo su osvježenja u odnosu na XP.