Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

22.04.2026. 17:51:03
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Migracija na Windows 7  (Pročitano 3241 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Migracija na Windows 7
« poslato: 25.10.2009. 01:21:09 »
Tijekom dana instalirao sam Windows 7 Proffesional i mogu reći da su moji prvi utisci vrlo,vrlo zadocoljavajući. Drivere je sve prepoznao sam OS ( osim tv kartice ). OS je brz, nema integriran mail client ( pa sam uzeo Thunderbird ). Instaliranje aplikacija koje sam koristio na XP-u prošlo je glatko i sve radi osim Nokia Software Updatera, ali mislim da će i Nokia na to reagirati te vrlo uskoro izdati verziju za Win7.
Oni koji još  nisu uživo vidjeli Win7 ( kao i sam uostalom ) ugodno će se iznenaditi svom silom grafičkih novotarija ( s obzirom da imam solidan komp natjerao sam sve moguće animacije i blesavoće da rade i to izgleda vrlo vrlo solidno ).

XP sam ostavio na drugoj particiji zlu ne trebalo.

Migraciju standardnog tipa tj. seljenje postavki i instaliranih aplikacija sa XP-a na Win7 zaboravite, jednostavno ne ide iako pri instalaciji nudi opciju prenosa svega na novi OS ( ta opcija je predviđena za korisnike Viste ).

S obzirom da je Vista na lapu izdržala aproximativnih 2 sata ( od toga ja jedno pola sata ostalo žena ) i onda bila pregažena s XP-om, uspjehom smatram što u ovom trenutku razmišljam o tome da ostanem na Win7 jerbo su mi se svidjeli podosta, a i pravo su osvježenja u odnosu na XP.

Van mreže panter666

• Globalni moderator
  • Super clan
  • Like: +36/-0

Odg: Migracija na Windows 7
« Odgovor #1 poslato: 25.10.2009. 14:58:45 »
ja ga već koristim nekih mjesec dana i samo riječi pohvale  :respect:  :taptap:  :icon_thumleft:

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 25.10.2009. 16:16:07 »
Evo riješio sam i Nokia software updater, sad radi sve što sam probao, samo me zeza jedan stari hard disk od 80 gb, vjerojatno ću morat novi frimware puknut u njega.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 25.10.2009. 16:33:31 »
neću još, nemam ovih dana živaca za novitete iako sam ga koristio nekoliko dana već prije pola godine.

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +14/-0

« Odgovor #4 poslato: 25.10.2009. 17:01:29 »
upravo opet prešao na win7
Why drink and drive when you can smoke and fly?

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +66/-0

« Odgovor #5 poslato: 02.11.2009. 21:21:50 »
napravio clean instalaciju na laptopu, izgled ok, ali mi graficka i cpu divljaju, kod minimalnog opterecenja graficka opici na min. 66, cpu blizu 70, dok je na xpu tako bilo kad sam smanjivao vent., hm cudno cekat cu sp1   :o ???

Van mreže Gox the king of music

• VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +1/-0
  • Pucaj pa kud puklo

« Odgovor #6 poslato: 02.11.2009. 21:41:58 »
evo i ja prešao na windows 7 ultimate..perfektno..mogu reč rade više nego odlično.. ;D ;D

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 02.11.2009. 22:58:15 »
napravio clean instalaciju na laptopu, izgled ok, ali mi graficka i cpu divljaju, kod minimalnog opterecenja graficka opici na min. 66, cpu blizu 70, dok je na xpu tako bilo kad sam smanjivao vent., hm cudno cekat cu sp1   :o ???

bez obzira što ti je prepoznao grafičku instaliraj mu najnovije drivere i isto tako driver za cpu, pgotvo ako je neki amd

btw. ja sam poslije ovih desetak dana korištenja prezadovoljan, sve radi i to brzo, stabilan je i nema nekih mušica kao xp, pogotovu me oduševljava izgled, a i neke integrirane funkcije kao npr. sticky ili snipping tool

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #8 poslato: 02.11.2009. 23:11:21 »
ok pokusat cu thx   :-\

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #9 poslato: 03.11.2009. 10:57:41 »
problem mi je stvarao driver za usb to serial, nakon stavljanja novog za win 7 temp mi je spala za 10 stupnjeva  :dontknow: