Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

30.09.2026. 01:33:24
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: REPREZENTACIJA BIH  (Pročitano 100880 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: REPREZENTACIJA BIH
« Odgovor #180 poslato: 02.08.2011. 10:04:14 »

Papac ponovno u reprezentaciji BiH

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić objavio je spisak kandidata za prijateljski meč sa Grčkom koji će se 10. avgusta odigrati na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.
Sušić je za ovu priliku pozvao devetnaest igrača. Na spisku je nekoliko novih imena. U reprezentaciji je opet Saša Papac koji je posljednji meč za BiH odigrao upravo protiv Grčke u Zenici.

Na spisak se vratio Mehmed Alispahić kojem je pomogao transfer u Dinamo i dobre igre u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Novo ime na spisku je Adnan Zahirović vezni igrač ruskog Spartaka iz Nalchika.

Sušić je za ovo okupljanje izostavio ostale igrače koje igraju u Rusiji Elvira Rahimića, Zvjezdana Misimovića, Ognjena Vranješa i Senijada Ibričića.

Na čekanju je Zlatan Muslimović koji je trenutno bez kluba, ali je selektor najavio kako ovom napadaču možda naknadno pošalje poziv.

Spisak igrača:

Golmani: Kenan Hasagić (Istanbul BB, Turska), Ibrahim Šehić (Mersin İdmanyurdu, Turska), Asmir Avdukić (Borac),

Odbrana: Mensur Mujdža (Freiburg, Njemačka), Boris Pandža (Mechelen, Belgija), Emir Spahić (Sevilla, Španija), Adnan Mravac (Mattersburg, Austrija), Saša Papac (Rangers, Škotska), Senad Lulić (Lazio, Italija),

Vezni red: Darko Maletić (Aktobe, Kazahstan), Miralem Pjanić (Lyon, Francuska), Haris Medunjanin (Maccabi, Izrael),  Mehmed Alispahić (Dinamo, Hrvatska), Semir Štilić (Lech, Poljska), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik, Rusija), Sejad Salihović (Hoffenheim, Njemačka), Muhamed Bešić (Hamburg, Njemačka),

Napad: Edin Džeko (Manchester City, Engleska), Vedad Ibišević (Hoffenheim, Njemačka).

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #181 poslato: 02.08.2011. 15:57:25 »

Vedo ne dolazi, uskočio Muslimović

Napadač Hoffenheima, Vedad Ibišević neće biti na raspolaganju Safetu Sušiću za prijateljski meč protiv Grčke 10. Augusta...
Selektor naše fudbalse reprezentacije Safet Sušić na spisak igrača na koje će računati za prijateljski meč sa Grčkom 10. Augusta, uvrstio je i Vedada Ibiševića. Ipak, zbog povrede, napadač Hoffenheima se neće odazvati pozivu Safeta Sušića, odnosno neće se pojaviti na okupljanju reprezentacije niti će biti u konkurenicji za generalku pred odlučujuće kvalifikacione mečeve sa Bjelorusijom u septembru.

Nema šanse da se oporavim do okupljanja. Neću dolaziti u Sarajevo, jer ću ostati u Njemačkoj na terapijama. Stvarno sam želio igrati, odnosno bio sam nevjerovatno napaljen za ovu utakmicu. Međutim, ne možete protiv sudbine, reako je Ibišević.

Kako se na spisku Sušića odsustvom Ibiševića nalazi samo jedan napadač, Edin Džeko, on će biti primoran poslati naknadne pozive.

Prema ekskluzivnim saznanjima , poziv će dobiti robusni Zlatan Muslimović, na kojeg Pape prvobitno nije računao zbog toga što nema klub. Ipak, prema našim saznanjima, Zlatan je već pozvan u reprezentaciju i gledat ćemo ga 10. Augusta protiv Grčke.

U međuvremenu, navodno su za Muslimovića zainteresovani neki klubovi iz Premiershipa te italijanska Siena.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #182 poslato: 04.08.2011. 23:49:43 »

Muslimović i niko više!

Haris Medunjanin, Mehmed Alispahić, Vedad ibišević su ozlijeđeni, jedini naknadni poziv dobio je Zlatan Muslimović...
Safet Sušić je u problemima! Za prijateljski meč protiv Grčke koji se igra 10. Augusta na Koševu, Pape neće moći računati na usluge Vedada Ibiševića, Harisa Medunjanina, ali i Mehmeta Alispahića koji je sinoć u okviru trećeg pretkola Lige prvaka slomio ruku u pobjedi Dinama 1:0 nad Helsinborgom.

Dodamo li pomenutoj listi još Zvjezdana Misimovića, Senijada Ibričića te Elvira Rahimića, jasno je da je tim za Grčku poprilično oskudan.

Za sada je jedino poziv naknadno poslan napadaču, Zlatanu Muslimoviću koji je do ljeta ove godine slobodan igrač i još uvijek nije pronašao novi klub.. Mada kruže glasine da će selektor Sušić uručiti poziv još nekom fudbaleru, prema našim saznanjima do toga neće doći.

Međutim, ukoliko Pape ne bude mogao računati na usluge Alispahića i Medunjanina u kvalifikacijama protiv Bjelorusije, nije isključena mogućnost da bude novina na spisku našega selektora.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #183 poslato: 09.08.2011. 09:18:57 »

Duraković odbio Austriju jer želi dres BiH

Njegovo ime je Reuf Duraković. Rođen je 1994. godine i brani za austrijsku Lustenau. Prema mnogima, predstavlja budućnost bh.fudbala a mnogi će se ustručiti reći da ide stopama Asmira Begovića...
Svjedoci smo da u svijetu modernog fudbala su najzrelije golmanske godine tridesete. No ako golman sa 17 godina stane između stativa seniorskog pogona, šta možemo od njega u budućnosti da očekujemo?

Njegovo ime je Reuf Duraković, rođen je 1994. godine i brani za austrijskog drugoligaša, Lustenau. S obzirom da je visok 1.96, nema sumnje da ga očekuje blistava karijera. Upravo je visina njegov najveći adut, baš kao što je i kod Asmira Begovića, golmana Stouka. Ako se pogleda karton dva pomenuta golmana, primjetit ćemo da su podjednake visine, upravo zbog toga ali i golmanskih vještina za mladog Reufa možemo reći da ide stopama Begovića.

Svoju fudbalsku karijeru Duraković je zepočeo u jednom malom austrijskom klubu, Sc Tisic a sa 11 godina posta je član fudbalske akademiji Vorarlberg. Upravo je iz fudbalske akademije Duraković stigao u Lustenau, gdje je potpisao profesionalni ugovor.

- U fudbalskoj akdemiji Vorarlberg dobro sam branio. Zapazili su me brojni klubovi u Austriji i šire, između ostalog: Rapid Wien, St.Gallen i Lustenau. Rapid je najbolji i najveći klub u Austriji, ali moj je izbor ipak bio Lustenau. Uvidio sam svoju šansu, razgovarao sam sa menadžerom koji se složio da bi Lustenau mogao biti sjajan potez. Potpisao sam dvogodišnji ugovor, kazao je na početku  razgovora za Sportin.ba, Reuf Duraković.

Reuf je već se izborio za status prvog golmana, a u petak proglašen je igračem utakmice.

- Da, upravo tako. Igrali smo protiv Blau Weisa i na kraju ih savladali sa 1:0. Dobro sma branio, skinuo sam nekoliko zicera, ali i moji su saigrači bili su na visokoj razini. Na kraju smo slavili što je najvažnije, otrkiva nam Duraković.

Očekivano, niko iz NFS/BIH nikada nije obavio kontakte sa mladim Durakovićem, ali su zato Austrijanci. Naime, reprezentacija Austrije rado bi vidjela Durakovića u svojim reprezentacijama.

- Mnogo puta su me pitali zašto neću da uzmem državljanstvo Austrije. Samim time, mogao bih braniti u njihovoj reprezentaciji, ali to nije moja želja. Moja želja je reprezentacija Bosne i Hercegovine, govori nam Duraković.

Za Durakovića su interes pokazali neki klubovi iz italijanske lige. Međutim, kako Reuf nema 18 godina nije otputovao u Italiju na probni rad. Ipak, nije isključeno da već sljedećeg ljeta Durakovića vidimo u nekom super jakom italijanskom klubu. Ono što nismo rekli u vezi Durakovića, jeste da je rođeni Austrijanac, ali se ipak osjeća državljaninom Bosne i Hercegovine. Porijeklom je iz Krajine, tačnije iz Bužima. Zanimljivo, još jedna golmanska nada je porijeklom iz Krajine, riječ je o Erminu Bešiću, koji iz dana u dan zadivljuje francusku struku. Nije isključeno da ćemo u bliskoj budućnosti obojicu ih gledati u reprezentativnom dresu Bosne i Hercegovine.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #184 poslato: 10.08.2011. 10:06:54 »

Sušić: Igrat će svi

U Sarajevu će večeras biti odigrana prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija BiH i Grčke.

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da je zabrinut zdravstvenim biltenom naših igrača.

Istaknuo je kako nije pozvao igrače iz Rusije, s obzirom da su neki naši reprezentativci koji nastupaju u ruskom prvenstvu povrijeđeni.

- Nažalost, Miralem Pjanić je došao povrijeđen i vratio se u Francusku. Ipak, želio je doći pozdraviti svoje saigrače, što pokazuje koliko mu je reprezentacija važna. Drugi hendikep je jutrošnja informacija da Saša Papac ima upalu pluća, te definitivno neće igrati sutra. Ipak, on ostaje sa ekipom i biće sa nama sutra na Koševu, kazao je Sušić.

Dodao je da na teren želi izvesti najbolji tim, ali i dati priliku svim pozvanim igračima.

- Planiram da svi dobiju bar po pola sata igre, a o definitivnom sastavu odlučiću tek nakon održanih treninga. Ni Lulić ni Medunjanin nisu potpuno spremni, a Zlatan Muslimović nema klub, tako da imam još mnogo dilema, dodao je Sušić.

Pred utakmicu sa Grčkom naši reprezentativci su odradili trening u Hrasnici. Još nije poznato za kojih 11 se odlučio Safet Sušić niti da li će u timu biti i "roviti" Haris Medunjanin. Atmosfera, što se da zaključiti iz poslijepodnevnog treninga, među našim reprezentativcnima jako je dobra i očekivati je sutrašnji pozitivan ishod sa Grcima.

Prijateljska utakmica BiH - Grčka počinje sutra u 21.00 sati, na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #185 poslato: 10.08.2011. 18:04:59 »

Ko će igrati od prve minute?

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odmjeriti snage protiv reprezentacije Grčke na Koševu sa početkom od 21h...
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Koševu imati generalnu probu pred odlučujuće kvalifikacione susrete protiv Bjelorusije. Protivnik nije nimalo lagan, riječ je o europskom šampionu iz 2004.godine u Portugalu, selekciji Grčke.

Upravo smo se sa Grcima do sada susreli četiri puta, a u isto toliko navrata bili smo poraženi. Da li je večeras idealna prilika da taj međusobni skor malo popravimo, pitanje je sada?

Naš nacionalni tim znatno je oslabljen. Sušić na spisak nije uvrstio Ibričića, Rahimića i Misimovića, a zbog povreda su morali otkazati Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Mehmed Alispahić te Saša Papac koji ima upalu pluća.

Dakle, selektor naše nacionalne vrste, Safet Sušić nema preveliki izbor igrača a barem prema najavama sastav bih trebao izgledati ovako: Hasagić, Mujdža, Salihović, Pandža, Spahić, Lulić, Bešić, Medunjanin, Štilić, Džeko i  Zec.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #186 poslato: 10.08.2011. 23:02:54 »

Dominaciju Zmajevi nisu iskoristili, remi sa Grcima!

Naša fudbalska reprezentacija večeras je na Koševu remizirala sa Grčkom...
U prijateljskom susretu igranom večeras na Olimpijskom stadionu Koševo, naš nacionalni tim remizirao je sa grčkom, odigravši 0:0. Iako su zbog povreda odsustvovali brojni igrači, naši su momci večeras pružili sjajnu predstavu, dominirali su cijelim tokom meča, no nažalost dominantnost na terenu nisu uspjeli iskoristiti...

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #187 poslato: 11.08.2011. 11:46:03 »

Santos: BiH je izuzetno kvalitetna reprezentacija

Selektor reprezentacije Grčke, Fernando Santos nije bio nezadovoljan nakon sinoćnjeg remija na Koševu, čak šta više, Santos je sretan jer nije poražen.
Grčki trener pohvalno je govorio o našem timu koji je gotovo bez pola tima sinoć bio dominantnija ekipa na terenu.

Bio je ovo veliki i značajan test, jer smo igrali protiv izuzetno jake i kvalitetne reprezentacije kakva je BiH. Ekipa Safeta Sušića ima dobre igrače, posebno u napadu i zato je uspjeh što smo ostali neporaženi, kazao je Santos te dodao:

BiH je imala veći posjed lopte, ali smo joj neutralisali napad čime smo sačuvali mrežu. Remi je najrealniji ishod, mada ne bi bilo nezasluženo da je neko slavio. Obje selekcije imali su svoje šanse koji nisu iskoristile.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #188 poslato: 12.08.2011. 01:22:21 »

Hadžić postaje novi Zmaj!

Naša fudbalska reprezentacija uskoro bi mogla dobiti darovitog veznjaka, a riječ je o Anelu Hadžiću, fudbaleru Rieda…

Hadžić uživa u statusu u klubu, iako ima svega 21. godinu, iza sebe je ostavio čak 103 bundesligaške utakmice u Austriji. Zanimljivo, Hadžić je nastupao za omaldinske reprezentacije Austrije, ali i U-21 tim. Ipak, momku porijeklom iz Velike Kladuše BiH je prava domovina, iz tog razloga čekat će na poziv Safeta Sušića.

Igrao sam za mlade reprezentacije Austrije. Poslije toga, sve u Savezu i klubu sam obavijestio da me interesuju nastupi samo u dresu voljene domovine, Bosne i Hercegovine. Ima nade da ću postati Zmaj, u toku je vraćanje mog bh. pasoša, istakao je napočetku razgovora za Sportin.ba, Anel Hadžić a potom dodao:

Razgovarao sam i sa selektorom Safetom Sušićem. Moj povratak je u toku i na potezu je Vijeće ministara.

Gol posvetio djedu

Ried našega Anela Hadžića igrat će u četvrtom pretkolu Europa lige. Njihov naredni protivnik je nizozemski PSV. Anel ističe kako nisu bez šansi.

Dobili smo jakog i atraktivnog protivnika, no sigurno nismo bez šansi. Mi smo već dosta toga napravili, izbacili smo Brondby, stoga ne bi nam niko prigovorio za eventualni neuspijeh, govori nam 21-godišnji veznjak porijeklom iz naše zemlje.

Upravo je Anel najzaslužniji što će Ried uopće igrati u četvrtom pretkolu Europa Lige. Svojim pogotkom za 4:2 u posljednjim minutama susreta, bacio je Dance na koljena.

To je bio osjećaj kojeg nikada neću zaboraviti. Dao sam pogodak za prolaz, no nisam se mogao dugo radovati jer mi je preminuo djed. Taj gol bio je za njega, otrkiva nam Hadžić

Palermo, Koln,... Ried

Za usluge darovitog veznjaka, Anela Hadžića, zainteresovani su brojni klubovi. Između ostalog, saznajemo kako su zagrijani italijanski Palermo, odnosno njemački Koln. Međutim, Hadžiću je ostanak u Riedu prioritet.

Imam ugovor sa Riedom i fokusiran sam samo na njega. U ovom trenutku ima mnogo ponuda, ali ne bih govorio o njima. Ried je moj klub i tako će ostati barem do naredne sezone, otrkiva nam Hadžić.

Što se tiče ambicija Rieda u novoj bundesligaškoj sezoni u Austriji, one su veoma visoke, što nam je potvrdio Anel.

Cilj nam je biti među prve četiri ekipe, ali i odbraniti trofej pobjednika Kupa

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #189 poslato: 26.08.2011. 09:01:33 »

Hoffenheim potvrdio Ibiševićeve pregovore s Blackburnom

Sve upućuje na to da će naš reprezentativac Vedad Ibišević karijeru nastaviti u redovima Blackburn Roversa.
Upravo su iz Hoffenheima potvrdili da je premierligaški klub zatražio i dobio dopuštenje za pregovore s Ibiševićem, i da su oni u toku.

- Iz Blackburna žele Ibiševića. Šanse da ode na Ewood Park u ovom su trenutku 50-50. Moramo još dogovoriti odštetni iznos – rekao je direktor Hoffenheima Ernst Tanner.

Ugovorom je strijelac osam bundesligaških golova prošle sezone za Hoffenheim vezan do ljeta 2013. godine. Njemački mediji pišu da će ga Bundesligaš pustiti za 3.5 milijuna eura.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #190 poslato: 02.09.2011. 10:32:12 »

Sušić: Dovoljno smo zreli da na terenu pokažemo ko je bolji

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kaže da bi bio zadovoljan bodom iz večerašnje utakmice u Minsku, naravno, uz uvjet da Bjelorusiju dobijemo na svome terenu.
Bjelorusija u večerašnjoj utakmici traži pobjedu s kojom bi ostala u igri za prva dva mjesta…

- Kada nam se desio remi s Albanijom, govorilo se kako je to izuzetno loše, možda baš zato što smo tamo otišli kao apsolutni favoriti, a slično je bilo i pred Rumuniju. Mislim da bismo u Minsku bodom trebali biti zadovoljniji mi nego domaćini, naravno, uz to da ih dobijemo na svom terenu. Bjelorusiji bi možda odgovaralo da se mi tretiramo kao favoriti, ali bez obzira na, realno, naš kvalitetniji igrački kadar, oni se bore za prvo mjesto. Dobili su Francuze u gostima, htjeli to ili ne, pritisak im je ogroman – rekao je Sušić za Dnevni avaz.

Izvrsna forma Edina Džeke, kao i Miralema Pjanića te Harisa Medunjanina, oduzima selektoru pravo na previše zatvorenu igru.

- Ma naša ekipa je takva da ne možemo igrati na "nulu" i da hoćemo. Naravno da ćemo pokušati dobiti, tako ćemo i igrati, ali bitno je da naši napadi budu organizirani i mudri. Srljati ne smijemo, jer nam se to može osvetiti. Bjelorusija je izuzetno ozbiljna ekipa. Da se u Minsku sastaju dvije ekipe, jedna sa svjetskim zvijezdama poput naših, a druga sa prilično anonimnom družinom, poput bjeloruske, krajnji ishod bilo bi lako pogoditi. Ipak, reprezentacije su neka druga priča.

- Očekuje nas snažan kolektiv, izuzetno su napredovali posljednjih godina. Igraju kod kuće, pred svojim navijačima, uz ogroman motiv sigurno osjete koliko su blizu ostvarenja sna. Mislim da smo ipak dovoljno zreli i kvalitetni da na terenu pokažemo ko je bolji – dodao je Sušić u razgovoru za Dnevni avaz.

Papac spreman za nastup

Saša Papac nije potpuno spreman, ali želi igrati. Selektor ga je planirao na poziciju lijevog beka.

- Nadam se da ću zaigrati. Imamo ekipu jaču nego ikada, sa 22 igrača koja potpuno ravnopravno konkuriraju za sastav – rekao je Papac,

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #191 poslato: 02.09.2011. 18:00:21 »

Pape odredio sastav: Hasagić na golu

Piše: M. Mijajlović
Petak, 02.09.11. 13:06.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić odlučio je kojih će 11 igrača istrčati večeras na teren u Minsku.
Suprotno očekivanjima, na golu ipak neće biti Asmira Begovića, a umjesto njega će itzmeđu stativa stati Kenan Hasagić.

"Dakle, ovo će biti sastav koji bi trebao početi večerašnju utakmicu: Kenan Hasagić, Senad Lulić, Saša Papac, Emir Spahić, Boris Pandža, Haris Medunjanin, Miralem Pjanić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić i Edin Džeko", potvrdio je Sušić za SportSport.ba.

Dakle, BiH će večeras u napadu predvoditi Edin Džeko, a iza njega će biti petorica u veznom redu, dok će nakon nekoliko godina izbivanja svoje mesto u bh. timu zauzeti Saša Papac.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #192 poslato: 02.09.2011. 18:17:34 »
BJELORUSIJA : BIH 19:30pm

mozete gledati na:

al jazeera sport +8

BHT 1

Ntv+ fotball 2

supersport 5

Van mreže hidicm

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #193 poslato: 02.09.2011. 20:22:25 »
poluvrijeme
0:2
BRAVO!!!

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #194 poslato: 02.09.2011. 23:22:49 »

Zmajevi pobjedili u Minsku

Naša fudbalska reprezentacija prije nekoliko trenutaka ostvarila je trijumf u Minsku, slavivši sa 0:2 protiv domaće Bjelorusije...
Prije nekoliko trenutaka u Minsku, naša fudbalska reprezentacija predvođena Safetom Sušićem savladala je Bjelorusiju, 0:2 te tako je na najboljem putu da izbori plasman na Europsko prvenstvo...

Naši fudbaleri, možemo konstatovati, zasluženo su stigli do vrijedne pobjede u Minsku protiv domaće Bjelorusije, koja nam omogućava korak bliže Europskom prvenstvu. Po izuzetno teškom terenu, izabranici Safeta Sušića pružili su čvrstu partiju koja je rezultirala veoma važnoj pobjedi.

Prvu pravu priliku na večerašnjem susretu vidjeli smo već u 6. minuti susreta. Lijepa akcija našeg nacionalnog tima, na kraju je Pjanić proigrao Džeku čiji udarac ide nekoliko centimetara pored gola.

Minut kasnije, ponovo je trenutno najbolji strijelac Premiershipa bio u prilici. Proigrao ga je Sejo Salihović, ali je Edin loše šutirao. Bjeloruska reprezentacija nije mnogo pružila, a sredinom prvog djela uslijedila je prava poslastica, kako za igrače tako i za navijače našeg državnog tima.

Igrala se 22. minuta kada je dosuđen penal za našu nacionalnu vrstu. Džeko je prihvatio loptu, a jedan bjeloruski reprezentativac istu je uštopao rukom, što je primjetio ponajbolji europski sudac, Victor Kassai, koji je pokazao na bijelu tačku, a uspješan egzekutor bio je Sejad Salihović, koji naš nacionalni tim dovodi do prednosti.

Dva minuta kasnije, Sejo Salihović je izveo korner a na odbijenu loptu natrčao je Haris Medunjanin, koji rutinski pogađa mrežu, te Zmajeve dovodi do velike prednosti, 0:2.

Poslije drugog pogotka, naši fudbaleri su se bazirali na odbrambene zadatke sa ciljem da zadrže stečenu prednost. Ništa bitno nije se dešavalo do kraja prvog poluvremena, a u svlačionici su naši igrači krenuli uzdignuta čela.

Veni Vidi Vici

I u nastavku su naši igrači nastavili sa čvrstom igrom, koja je urodila plodom, te na kraju nam donjela veoma važnu pobjedu, sa kojom smo korak bliže baražu, a u slučaju pobjede na Bilinom Polju, u Parizu bi igrali za prvo mjesto.

Prvi su u nastavku zaprijetili domaći, predvođeni Bernd Standom. U 68. minuti je šutirao Kišljak, ali je njegov udarac odletio iznad prečke Kenana Hasagića.

Brzo su odgovorili Zmajevi. Riječ je o kontranapdu koji je predvodio Senad Lulić, a zatim uposlio Seju Salihovića, koji jedan na jedan situaciju ne riješava, samim time propustio je dotući protivnika.

Očajni Bjelorusi  ako se to može nazvati prijetnjom, zaprijetili su u 75. minuti. Glavom je udarac uputio Pavel Sitkov, ali je lopta završila pored gola.

Mada se znalo da naš nacionalni tim iz Minska se vraća sa tri boda u džepu, protivnika smo mogli dotući u 84. minuti susreta. Naime, ponovo brz kontranapad  a ovoga puta predvodio ga je Haris Medunjanin, zatim uposlio je Zvjezdana Misimovića, koji loptu u prazan prostor šalje, a udarac upućuje Miralem Pjanić, ali se intervencijom istakao Zhevnov.

Do kraja susreta mreže su mirovale, a i prilka nije bilo. Možemo konstatovati da su naši hrabri momci večeras odigrali čvrstu predstavu koja je ponavljamo još jednom urodila plodom, te omogućila pobjedu od 0:2, što je svakako ohrabrujuće te samim time nas je dovela da jednom nogom budemo  u baražu,ali ponavljamo još jednom ni borba za prvo mjesto nije isključena

Za kraj ostavljamo riječi rimskog imperatora, Gaj Julija Cezara Veni Vidi Vici (Dođoh, vidjeh, pobjedih)

Bravo Pape, bravo momci!