Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

30.05.2026. 15:50:06
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: REPREZENTACIJA BIH  (Pročitano 92639 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: REPREZENTACIJA BIH
« Odgovor #105 poslato: 25.03.2010. 23:21:32 »

Bolić: Hasagić je nevin

Bivši reprezentativac BiH i zastupnik Kenana Hasagića, Elvir Bolić, izjavio je kako naš reprezentativac nema veza sa namještanjem utakmica u Turskoj.
Kenan Hasagić nije priveden. To je pogrešno interpretirano u turskim medijima. On je zapravo pozvan u svojstvu svjedoka, što mi je potvrdio, rekao je Elvir Bolić, bivši reprezentativac BiH i zastupnik golmana BiH u Turskoj.

Bolić je dodao da je Hasagić proveo noć u zatvoru, ali je danas pušten na slobodu.

Hasagić je samo bio na informativnom razgovoru, ali tvrdim da je nevin i nema veze sa namještanjem utakmica, dodao je Bolić.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #106 poslato: 27.03.2010. 10:46:12 »

Hasagić: Sretan sam što je sve gotovo

Nakon što je jednu noć proveo u zatvoru, zbog sumnje u umiješanost oko namještanja rezultata, Kenan Hasagić kaže da je sretan što je napokon sve gotovo. Bio sam pozvan u policiju da dam izjavu. Nisam planirao ostati tamo 24 sata, ali takva je procedura zbog istrage, svjedoka i drugih policijskih stvari - rekao je za Dnevni avaz.

Hasagića se sumnjiči da je sudjelovao u dogovaranju utakmice Istanbula i Gencelerbirlija (3:1), ali naš reprezentativac u toj utakmici nije bio niti na klupi.

Tražili su da dam izjavu o okolnostima vezanim uz tu utakmicu. Ne da nisam branio tada, nego nisam ni na klupi sjedio. Međutim, moje ime se spomenulo u nekim telefonskim razgovorima koje je policija snimila. Pitali su me da li poznajem te ljude, da li je neko od njih sa mnom ikada kontaktirao. Naravno da takve ne poznajem niti želim imati s njima posla - pojasnio je Hasagić.

Policija je shvatila da nisam kriv i rečeno mi je da više nemam nikakvog udjela u istrazi. Sretan sam što je sve završeno i nadam se da mi se slične stvari više neće dešavati.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #107 poslato: 07.04.2010. 09:47:59 »

Protiv Švedske na Råsunda stadionu

Švedski nogometni savez potvrdio je da će prijateljska utakmica Švedska - BiH biti odigrana na Råsunda stadionu u Stokholmu.

Očekivana informacija dobila je i službenu potvrdu od strane Švedskog nogometnog saveza.

Prijateljsku utakmicu s Bosnom i Hercegovinom Šveđani će odigrati (29. svibnja) na svom nacionalnom stadionu Råsunda u Stockholmu.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #108 poslato: 30.05.2010. 15:48:35 »

Sušić: Šveđani su kaznili sve naše greške

Iako su u njegovoj mreži završile četiri lopte, selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić, kaže da je zadovoljan prikazanom partijom golmana Asmira Begovića.

Istina da smo primili četiri gola, ali Begović nije kriv niti za jedan. Zadovoljan sam njegovim izdanjem, rekao je Sušić i nastavio:

Previše otvorena igra koštala nas je poraza, ali moram čestitati domaćinima koji su kaznili sve naše greške. Do utakmice s Njemačkom probat ćemo neke nove kombinacije na desnom boku, gdje je večeras dosta škripilo.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #109 poslato: 02.06.2010. 13:11:11 »

Sušić: Njemačka je prilika da se dokažemo protiv velikih

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, kaže da ima tek jednu dilemu uoči prijateljske utakmice sa Njemačkoj.

Jedina mi je dilema hoće li Sanel Jahić igrati na poziciji defanzivnog veznog ili će preći na lijevi bok, rekao je Sušić u razgovoru za Dnevni avaz, te izdiktirao početni sastav: Na vrata će naš najbolji golman Kenan Hasagić. Stoperi su standardni Safet Nadarević i Emir Spahić. Desni bek je Adnan Mravac, a lijevi Sejad Salihović. Dvojica defanzivnih veznih su Elvir Rahimić i Sanel Jahić. Ispred njih će biti Zvjezdan Misimović i Miralem Pjanić. U napadu će zaigrati Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Nakon uvjerljivog poraza kod Švedske, utakmica protiv Njemačke je prilika za popravljanje dojma…

Nijemci su uvijek Nijemci, ekipa koja je sposobna da svaki put ode do kraja. Ma koliko ih neki kritizirali, na velikim takmičenjima su, prema pravilu, sjajni. Kada misliš da igraš sa njima izjednačeno, obično izgubiš utakmicu. Nikada ne odustaju. Nema panike i izgubljene utakmice. Kada gube, često se vraćaju i pobjeđuju. Uvijek su tu. Takmičenja shvataju kao igru. Odlično su motivirani i zato uspijevaju preokrenuti poraze u pobjede, analizirao je Sušić reprezentaciju Njemačke.

Upravo zato se sa velikim iščekivanjem očekuje da vidimo nogometnu reprezentaciju BiH u duelu sa jednim tako velikim protivnikom.

Ovdje nije važan samo rezultat. Nijemci su favoriti, ali očekujem da izađemo i igramo te da pokušamo ostvariti častan rezultat. Kada se igra bez obaveze, vraćanja, borbe za izgubljenom loptom, uvijek možeš primiti četiri-pet golova. Vidjeli smo to u Švedskoj. Kod nas ljudi imaju visoko mišljenje o reprezentaciji prije svega zahvaljujući činjenici da imamo nekoliko vrhunskih igrača. No, da bismo postali veliki, moramo pobjeđivati velike. Evo prave prilike, zaključio je Sušić.

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #110 poslato: 02.06.2010. 18:08:27 »
Nešto sam jako skeptičan glede Safeta Sušića......  :dontknow:
Bojim se da neće uspjeti ono što je ćiro uspio sa reprezentacijom. Više sam želio da ćiro ostane izbornik no šta je, tu je..........

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #111 poslato: 14.06.2010. 11:30:18 »
a sta ces druze scooby...

ja se nadam samo ofanzivnoj taktici,pa sta bude bice,nikad se nezna...

a uskoro ce i kvalifikacije za euro,pa sto kazu vidjet cemo sta ce biti od susica... :occasion14:

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #112 poslato: 14.06.2010. 17:24:05 »
Ništa, držaćemo palčeve i navijat za naše.....
Naravno, uz  :occasion14: i ostalo što ide uz nogomet  ;)
Tebi je lako, ja moram navijat za dvije reprezentacije  :D :D :D

Van mreže lazarevicb

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +21/-12

« Odgovor #113 poslato: 14.06.2010. 22:46:37 »
Ništa, držaćemo palčeve i navijat za naše.....
Naravno, uz  :occasion14: i ostalo što ide uz nogomet  ;)
Tebi je lako, ja moram navijat za dvije reprezentacije  :D :D :D

nije dvije nego tri :rlol: ;D
S¨¨ budalom se ne treba svadjati prvo te spusti na svoj nivo pa te dotuce s¨' iskustvom" ...

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #114 poslato: 09.08.2010. 22:05:38 »

Protiv Katara bez Muratovića, Begovića i Rahimića

Na današnjoj press konferenciji naš selektor Safet Sušić je govorio o prijateljskoj utakmici protiv Katara, prvom kvalifikacionom meču protiv Luksemburga, ali i dešavanjima u našeg nogometnom Savezu.
Lošije vijesti pred prijateljski meč sa Katarom koji će se sutra od 20:45 odigrati na Grabvice su te da će ovaj susret zbog povreda propustiti Asmir Begović i Elvir Rahimić, ali i Samir Muratović koji je zbog prehlade bio primoran otkazati nastup u ovom meču tako da će selektor sutra računati na 19 igrača.

Za Rahimića i Muratovića naknadni pozivi neće biti upućivani, dok će izostanak Begovića biti zamijenjen pozivanjem Željinog Ibrahima Šehića kao rezervnog golmana. No ipak, selektor je naglasio da Šehić neče dobiti neku veću minutažu te će među stativama većim dijelom susreta stajati Kenan Hasagić.

Poslednji koji su došli u hotel „Hercegovina“ na Ildižu su igrači Hoffenheima Sejad Salihović i Vedad Ibišević tako da sada nedostaje još jedino Ermin Zec. No i on bi se u narednim satima trebao pridružiti reprezentaciji, tačlnije očekuje se da će doći do 18:30 kada u Hrasnici počinje večernji trening.

Sušić je naglasio da sutrašnjih startnih 11 protiv Katara sigurno neće biti i startnih 11 protiv Luksemburga jer će do te utakmice sigurno biti još nekih promjena. Ono što se već sada može očekviati je to da bi na lijevom beku trebao igrati Sanel Jahić koji će tako mijenjati suspendovanog Salihovića.

Inače, selektor dosta oprezno pristupa selekciji Luksemburga sa kojojm se mučio kao reprezentativac Jugoslavije, a i naša zemlja nije imala baš lak posao u prethodinim duelima protiv zemlje kod koje ćemo na stadionu Josy Barthel gostovati 3. septembra na otvaranju kvalifikacija za Euro 2012.

U tom meču Sušić razmišlja da krene sa trojicom igrača u zadnjoj liniji kako bi mogao napadati sa bokova čime bi opteretio zadnju liniju domaćina. Dakle, reprezentacija je potpuno okrenuta prvom meču u kojem se jako želi pobjeda, dok se o onome protiv Farncuske još uvijek ne razmišlja.

Mujdža i dalje upitan, Savez neka daleka priča

Ne mislim uopšte o dešavanjima u Savezu i rekao sam i igračima da ne razmišljaju o tome, da se okrenu treniranju i onome što se dešava na terenu jer su bitne utakmice koje slijede. U reprezentaciji želimo mir u kome se možemo pripremati za naredne utakmice.

Slično mišljenje kao selektor ima i kapiten Elvir Spahić i očigledno je da igrači žele odraditi svoj posao na terenu, dok onaj kancelarijski treba da odrade oni koji za to primaju platu. No nažalost, stanje u našem Savezu je i dalje veoma teško i nadamo se da na kraju suspenzija neće poništiti rad na terenu.

Ipak, Sušić ne može potpuno pobjeći od papirologije jer Mensur Mujdža, mada je to davno trebalo biti riješeno, još uvijek nije dobio papire potrebne za nastp u reprezentaciji. Iz UEFA-e su sada tražili rodne listove njegovih roditelja, a bez obzira na te probleme on će se sutra naći na terenu Grbavice.

Sve u svemu, atmosfera među reprezentativcima pred sutrašnji meč protiv Katara je zaista odlična i nadamo se da će se ona jednim kvalitetnim nastupom dodatno povećati. Još jednom napominjemo da se susret na Grbavici igra od 20:45, a karte se prodaju po cijenama od 10 KM (sjever) i 5 KM (jug).

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #115 poslato: 19.08.2010. 08:25:52 »

Sušić: Lulić će vjerovatno dobiti poziv

Pomalo neočekivano pred početak kvalifikacija kada bh javnost zbog posljednjih rezultata naše reprezentacije sa dozom straha dočekuje utakmicu sa Luksemburgom, pojavilo se ime Senada Lulića kao potencijalnog riješenja za poziciju lijevog bočnog.
U 4. pretkolu lige prvaka Young Boys Senada Lulića sinoć je na svom terenu dočekao engleski Tottenham i slavio pobjedu rezultatom 3-2. Svih 90 minuta na lijevoj strani veznog reda odlično je odigrao upravo naš internacionalac a u 4. minuti je i doveo svoj tim u vodstvo.

Nakon sinoćnje utakmice, selektor Sušić od jutros nema mira, telefon mu gotovo ne prestaje zvoniti a i sami smo se uvjerili u takvo nešto nakon silnih pokušaja da uspostavimo vezu sa selektorom a logično, ponajviše nas je zanimalo kako je selektor vidio sinoćnju partiju Senada Lulića.

Niste prvi koji me to od jutros pitate, svakoga interesuje Lulić. Gledao sam utakmicu i mogu reći da će taj igrač vjerovatno dobiti poziv za naredne utakmice. Zadovoljan sam onime što sam vidio sinoć, ljevak je, to je upravo ono što nama nedostaje u ekipi. Dobro se snalazi u napadu a kada zatreba može dobro odigrati i nazad. Brz je, pokretan, relativno je mlad, igra u klubu koji se bori za ulazak u ligu prvaka i za to ima velike šanse. Kako stvari stoje, taj igrač bi trebao dobiti poziv za naredno okupljanje, nadam se da bi nam mogao pomoći na toj poziciji lijevog bočnog, kazao je Sušić za Sportin.ba.

Sugerirali smo selektoru da je trener Young Boysa Lulića u nekim utakmicama prvenstva Švicarske koristio upravo na lijevom bočnom. Sa time Sušić nije upoznat ali je dobio dosta dobrih informacija o njemu.

Čuo sam dosta dobroga o Luliću, gledao sam i utakmicu protiv Fenerbahcea gdje je također odigrao jako dobro. Vidjet ćemo, ne želim vam sa sigurnošću potvrditi ali velike su šanse da Lulić dobije poziv.

Selektor je nedavno posmatrao meč na Koševu između Olimpika i Širokog Brijega gdje je na djelu gledao ljevake Josipa Barišića te Muhameda Sušića. Viđenim Sušić nije nezadovoljan no za poziv je još uvijek kako kaže rano.

Obojica su dobri igrači, kvalitet je primjetan ali ne mogu tek tako sada nekoga pozvati i odmah staviti u igru. Pratit ću ih i dalje a ako se dokažu, poziv vjerovatno neće izostati. Subašića sam gledao u utakmici mlade reprezentacije, radi se o igraču koji bi nam mogao biti od pomoći u budućnosti, za sada će međutim teško dobiti poziv.

Sušić će spisak reprezentativaca za Luksemburg i Francusku saopštiti naredne sedmice. Kako nam je otkrio, postoji mogućnost da se na spisku nađe nekoliko novih igrača ali o imenima nije htio govoriti.

Želim sutra i u narednim danima pogledati neke utakmice u kojima će igrati naši igrači i nakon toga ću definitivno znati da li će biti novih poziva. Zanimljivo mi je nekoliko igrača, možda bih uzeo i nekog iz mlade reprezentacije ali problem je što oni 5. septembra igraju sa Italijom i ne znam da li je pametno na taj način oslabiti mladi tim iako siu gotovo pa izgubili sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon što je kazao da mu bilo ko preporuči igrača za lijevog beka koji bi mu bio od pomoći, Sušića su zvali sa svih strana. No, kako sam kaže, uopšte nije mislio na taj način.

Novinari su sve malo pogrešno interpretirali, meni ne treba bilo ko da preporučuje igrača. Uostalom, problem nije u lijevom beku, problem je u ostatku tima koji je katastrfoalno odigrao protiv Katara sa kojim smo se mučili cijelu utakmicu. Igrači koji u svojim ligama daju između 15-20 golova, Kataru ne mogu dati više od jednog gola. Pojedini igrači se vrlo brzo moraju uozbiljiti, vjerovatno su u meč sa Katarom ušli malo potcijenjivački, nadam se da će to drugačije biti protiv Luksemburga.

Prema Sušićevim riječima, vjerovatno će protiv Luksemburga biti rokada u odnosu na Katar s obzirom da se pojedini igrači nisu pokazali u pravom svijetlu.

Sigurno je da će biti promjena, vidjeli ste i sami da su rezerve bolje odigrale od igrača koji su počeli utakmicu. Vrlo blizu povratka u prvih 11 je Senijad Ibričić. Kod njega sam primjetio snažnu volju za igrom i veliku borbenost. Kada ga stavim na klupu to mu ne pada teško ali jedva čeka da zaigra i kada uđe, daje sve od sebe. Međutim, rano je sada govoriti o tome ko će igrati, više ćemo znati kada se okupimo pred utakmicu sa Luksemburgom

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #116 poslato: 24.08.2010. 08:21:41 »

Cijena karata od 20 do 40 KM

Na današnjem sastanku u N/FSBiH odlučeno je da karte za utakmicu drugog kola kvalifikacija za EURO 2012., u kojoj naša reprezentacija dočekuje Francusku, koštaju 20, 30 i 40 KM.
Tako će karta za zapadnu tribinu Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase koštati 40 KM, dok će cijena za istok biti 30 KM. Na sjevernoj i južnoj tribini cijena karte biti će 20 KM.

Ukupno će biti odštampano 28.000 ulaznica.

Utakmica između BiH i Francuske igra se 7. septembra s početkom u 21,00 sati.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #117 poslato: 31.08.2010. 09:04:12 »

Džeko i Ibišević napadaju Luksemburg

Napadač PAOK-a, Zlatan Muslimović, neće biti na raspolaganju Safetu Sušiću za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Luksemburga i Francuske.
Iako neće konkurirati za sastav Muslimović je stigao na okupljanje reprezentativaca kako bi dao podršku svojim suigračima.

Žao mi je što neću biti na raspolaganju selektoru u prve dvije utakmice, ali oporavak će trajati dvadesetak dana, te se nadam da ću biti spreman za oktobar i meč s Albanijom. Luksemburg ne smijemo podcijeniti, jer nas je to koštalo protiv Katara. Svaka utakmica podjednako je bitna, pa tako i ova sa Luksemburgom, rekao je Muslimović.

Muslimovićevo otkazivanje za nas je veliki hendikep jer on je igrač na kojeg sam najozbiljnije računao. Međutim, morat ćemo se prilagoditi situaciji. Vjerovatno ću utakmicu početi sa dva napadača: Vedadom Ibiševićem i Edinom Džekom. Naravno mi još imamo tri napadača, jer tu je Ermin Zec, koji također izuzetno dobro igra, rekao je Sušić, a prenose Nezavisne.

Prvi trening naši će reprezentativci odraditi u utorak u 10, sati u Hrasnici...

Na prvom treningu očekujem 20 igrača. Biće to važan, ozbiljan i praktično jedini pravi trening i moguće je da ću pozvati još dvojicu igrača iz mlade reprezentacije da nam se pridruže. Također, moguće je da Gordan Bunoza i Ognjen Vranješ do kraja ostanu na okupu s A timom, iako sam ranije planirao da ih stavim na raspolaganje Branimiru Tuliću za utakmicu s Italijom, istakao je Sušić.

Iako FIFA još nije poslala saglasnost da Mensur Mujdža ima pravo nastupati u bh. dresu, selektor vjeruje da će on igrati u Luksemburgu.

Papiri moraju biti gotovi. Sve je urađeno sa naše strane i ne vidim razlog zašto on ne bi igrao. Ako u utorak to ne bude riješeno, u srijedu će neko otići u sjedište FIFA kako bi sve bilo završeno prije utakmice.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #118 poslato: 31.08.2010. 22:12:36 »

Sušić: Raduje me zalaganje igrača

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić, odlučio je, u dogovoru sa Branimirom Tulićem, zadržati četvoricu mladih reprezentativaca do odlaska u Luksemburg.
Riječ je o Gordanu Bunozi, Ognjenu Vranješu, Ibrahimu Šehiću i Muhamedu Subašiću...

Sva četvorica su me pozitivno iznenadila na treningu, a da li će neko od njih putovati u Luksemburg odlučit ću pred sami put, rekao je Sušić dodajući da će tek nakon posljednjeg treninga odlučiti kojih će jedanaest igrača istrčati na teren protiv Luksemburga.

Svi igrači vrijedno rade i jedva čekaju utakmicu. Svjesni smo važnosti ove utakmice i za nju se spremamo kao da igramo protiv puno kvalitetnijeg protivnika, kaže Sušić

Utakmica između Luksemburga i Bosne i Hercegovine igra se u petak, 3. septembra s početkom u 20,15 sati.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #119 poslato: 02.09.2010. 09:32:52 »

VIDEO: Sušićev "sukob" s novinarima

Uoči jučerašnjeg treninga reprezentacije Bosne i Hercegovine skupina navijača dobacivala je nešto selektoru Sušiću što ga je, čini se, u potpunosti izbacilo iz takta…

http://www.youtube.com/watch?v=AMdvgL8gV5E&feature=player_embedded