Sušić: Lulić će vjerovatno dobiti pozivPomalo neočekivano pred početak kvalifikacija kada bh javnost zbog posljednjih rezultata naše reprezentacije sa dozom straha dočekuje utakmicu sa Luksemburgom, pojavilo se ime Senada Lulića kao potencijalnog riješenja za poziciju lijevog bočnog.
U 4. pretkolu lige prvaka Young Boys Senada Lulića sinoć je na svom terenu dočekao engleski Tottenham i slavio pobjedu rezultatom 3-2. Svih 90 minuta na lijevoj strani veznog reda odlično je odigrao upravo naš internacionalac a u 4. minuti je i doveo svoj tim u vodstvo.
Nakon sinoćnje utakmice, selektor Sušić od jutros nema mira, telefon mu gotovo ne prestaje zvoniti a i sami smo se uvjerili u takvo nešto nakon silnih pokušaja da uspostavimo vezu sa selektorom a logično, ponajviše nas je zanimalo kako je selektor vidio sinoćnju partiju Senada Lulića.
Niste prvi koji me to od jutros pitate, svakoga interesuje Lulić. Gledao sam utakmicu i mogu reći da će taj igrač vjerovatno dobiti poziv za naredne utakmice. Zadovoljan sam onime što sam vidio sinoć, ljevak je, to je upravo ono što nama nedostaje u ekipi. Dobro se snalazi u napadu a kada zatreba može dobro odigrati i nazad. Brz je, pokretan, relativno je mlad, igra u klubu koji se bori za ulazak u ligu prvaka i za to ima velike šanse. Kako stvari stoje, taj igrač bi trebao dobiti poziv za naredno okupljanje, nadam se da bi nam mogao pomoći na toj poziciji lijevog bočnog, kazao je Sušić za Sportin.ba.
Sugerirali smo selektoru da je trener Young Boysa Lulića u nekim utakmicama prvenstva Švicarske koristio upravo na lijevom bočnom. Sa time Sušić nije upoznat ali je dobio dosta dobrih informacija o njemu.
Čuo sam dosta dobroga o Luliću, gledao sam i utakmicu protiv Fenerbahcea gdje je također odigrao jako dobro. Vidjet ćemo, ne želim vam sa sigurnošću potvrditi ali velike su šanse da Lulić dobije poziv.
Selektor je nedavno posmatrao meč na Koševu između Olimpika i Širokog Brijega gdje je na djelu gledao ljevake Josipa Barišića te Muhameda Sušića. Viđenim Sušić nije nezadovoljan no za poziv je još uvijek kako kaže rano.
Obojica su dobri igrači, kvalitet je primjetan ali ne mogu tek tako sada nekoga pozvati i odmah staviti u igru. Pratit ću ih i dalje a ako se dokažu, poziv vjerovatno neće izostati. Subašića sam gledao u utakmici mlade reprezentacije, radi se o igraču koji bi nam mogao biti od pomoći u budućnosti, za sada će međutim teško dobiti poziv.
Sušić će spisak reprezentativaca za Luksemburg i Francusku saopštiti naredne sedmice. Kako nam je otkrio, postoji mogućnost da se na spisku nađe nekoliko novih igrača ali o imenima nije htio govoriti.
Želim sutra i u narednim danima pogledati neke utakmice u kojima će igrati naši igrači i nakon toga ću definitivno znati da li će biti novih poziva. Zanimljivo mi je nekoliko igrača, možda bih uzeo i nekog iz mlade reprezentacije ali problem je što oni 5. septembra igraju sa Italijom i ne znam da li je pametno na taj način oslabiti mladi tim iako siu gotovo pa izgubili sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.
Nakon što je kazao da mu bilo ko preporuči igrača za lijevog beka koji bi mu bio od pomoći, Sušića su zvali sa svih strana. No, kako sam kaže, uopšte nije mislio na taj način.
Novinari su sve malo pogrešno interpretirali, meni ne treba bilo ko da preporučuje igrača. Uostalom, problem nije u lijevom beku, problem je u ostatku tima koji je katastrfoalno odigrao protiv Katara sa kojim smo se mučili cijelu utakmicu. Igrači koji u svojim ligama daju između 15-20 golova, Kataru ne mogu dati više od jednog gola. Pojedini igrači se vrlo brzo moraju uozbiljiti, vjerovatno su u meč sa Katarom ušli malo potcijenjivački, nadam se da će to drugačije biti protiv Luksemburga.
Prema Sušićevim riječima, vjerovatno će protiv Luksemburga biti rokada u odnosu na Katar s obzirom da se pojedini igrači nisu pokazali u pravom svijetlu.
Sigurno je da će biti promjena, vidjeli ste i sami da su rezerve bolje odigrale od igrača koji su počeli utakmicu. Vrlo blizu povratka u prvih 11 je Senijad Ibričić. Kod njega sam primjetio snažnu volju za igrom i veliku borbenost. Kada ga stavim na klupu to mu ne pada teško ali jedva čeka da zaigra i kada uđe, daje sve od sebe. Međutim, rano je sada govoriti o tome ko će igrati, više ćemo znati kada se okupimo pred utakmicu sa Luksemburgom