Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

30.05.2026. 17:03:04
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17

Autor Tema: REPREZENTACIJA BIH  (Pročitano 92660 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: REPREZENTACIJA BIH
« Odgovor #75 poslato: 24.11.2009. 23:36:22 »

MISIMOVIĆ: IZGUBIO SAM POVJERENJE U
ĆIRU

Nakon niza uvreda, osuda i optužbi, Zvjezdan Misimović odlučio se povući iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, sve dok na njenoj klupi sjedi selektor Miroslav Ćiro Blažević.

Medijska hajka, koju su posljednjih dana protiv Zvjezdana Misimovića vodili pojedini domaći i hrvatski mediji, a koju je (ne)svjesno podržavao selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević, dovela je do toga da je Miske odlučio staviti tačku na i, i povući se iz nacionalnog dresa, sve dok na selektorskoj klupi sjedi Ćiro.
"Neću više igrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok je Blažević selektor. Ne mogu to napraviti, jer više nemam povjerenja u njega", potvrdio je ovu informaciju za SportSport.ba prije nekoliko trenutaka Zvjezdan Misimović.

Podsjetimo, Miske je slabo odigrao prvu utakmicu baraža sa Portugalom u Lisabonu, da bi ga nakon te utakmice selektor Blažević doslovno okrivio za poraz. Misimović nije mogao nastupiti zbog povrede u revanš susretu na Bilinom polju, na koje ga nisu htjeli pustiti u svečanu ložu, te se morao doslovno provlačiti pored zaštitara.

Ćiro je nakon nekoliko dana i novog poraza od Portugala, spočitao Misimoviću da je ovaj "obmanuo" doktora reprezentacije, te je ustvari bio spreman, ali da nije htio igrati. Miske je sve to demantovao, kao i njegov trener u Wolfsburgu Armin Veh, kao i doktori njemačkog prvaka, ali to nije bilo dovoljno pojedinim medijima, koji su brutalno okarakterisali Misimovića kao izdajnika.

Nakon svega, ne treba čuditi ova Misketova odluka. Svako ima granicu strpljenja preko koje ne može preći. A, kako reče Jasmin Ligata-sportski novinar , kada bih morao birati između Misimovića i Blaževića, ne bih mnogo razmišljao. Jedan je Miske.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #76 poslato: 02.12.2009. 20:59:50 »

Navijači u BiH podijeljeni oko Ćire Blaževića

Nakon otvorenog pisma navijačke skupine BHF selektoru reprezentacije BiH sa porukom da napusti kormilo reprezentacije, Ćiro Blažević se izgleda odlučio povući sa selektorskog mjesta, jer je kako kaže tu prvenstveno zbog navijača.
Ipak, BHF ne zastupa sve navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine nego jednu grupu navijača, većinom iz inostranstva. U BHF-u bi trebali znati da osim njih reprezentaciju bodre i Manijaci, Fukare, Red Army, Horde Zla, Robijaši i svi građani ove zemlje kojima je reprezentacija BiH u srcu.

BHF je uputio pismo Ćiri Blaževiću u kojem ga pozivaju da podnese ostavaku ne pitajući se pri tome šta ostali navijači BiH sa prebivalištem u BiH za razliku od većine BH Fanaticosa, misle o selektoru Blaževiću.

Naš portal je napravio anketu između nekoliko najvećih navijačkih skupina u BiH tj.njihovih predstavnika kako bi saznali šta misle o selektoru Blaževiću, NS BiH i da li Blažević i dalje treba ostati selektor reprezentacije BiH.

Predstavnik navijača sarajevskog Željezničara, popularnih Manijaka je za ostanak Ćire na klupi BiH ali i za smjene u NS BiH

Ćiro tu nije problem i smatram da su ova ova posljednja negativna dešavanja oko reprezentacije BiH zaista nepotrebna. Shvatamo da nam savez nije baš idealan, nigdje u svijetu nema da jedan savez ima tri predsjednika, to je zaista nevjerovatno.

Pogledajte, Ušanović i Kureš su osuđeni na po 5 godina zatvora i to je dokaz kakvi kriminalci rade u savezu a pored takvih ljudi, koliko god naša reprezentacija bila dobra, teško da može otići na neko veliko takmičenje. Ćiru ne treba dirati i mi smo za njegov ostanak, ne može se jedna navijačka skupina pitati oko ostanka Ćire Blaževića niti odlučivati o tome da li Ćiro treba ići ili ostati. Htio to neko priznati ili ne, Ćiro je napravio uspjeh kakav niko nije prije njega. Nikada atmosfera u reprezentaciji ranije nije bila kao u ovim kvalifikacijama, svi u državi su disali za reprezentaciju, Ćiru i igrače. Uspjeli smo doći u baraž i sada kada smo ispali od Portugala neko pokušava raditi protiv Ćire Blaževića.

Često imamo priliku razgovarati sa reprezentativcima koji su potekli iz Željezničara kao što su Džeko, Muratović, Jahić...i vjerujte mi, svi oni imaju visoko mišljenje o Ćiri, oni su oduševljeni njime. Moje lično mišljenje je da Ćiro treba ostati i takvo mišljenje treba da bude svakog normalnog čovjeka u ovoj državi jer je Ćiro sa reprezentacijom BiH mnogo toga napravio za ovu državu – rekao je Nail Kundo, predstavnik navijačke skupine Manijaci.

Robijaši za Ćiru Blaževića

Navijačka skupina Robijaši iz Zenice tokom čitavih kvalifikacija zdušno je bodrila naše reprezentativce na Bilinom Polju. Sada, kada su kvalifikacije okončane, vođa ove navijačke skupine, Šaban Aganović, smatra da su neophodne promjene u savezu a a Ćiri Blaževiću ipak treba pružiti još jednu šansu.

Naša reprezentacija se nije uspjela plasirati na svjetsko prvenstvo a kvalitetom smo zaista zaslužili da se nađemo u Južnoj Africi. To je prvo što ću vam reći, moram se dotaći saveza i reći ću vam da bi iz saveza otjerao sve koji tamo trenutno rade, čak i čistačice, pa da onda ništa ne ostane od trenutne garniture kriminalaca. Savez treba kompletno očistiti i tamo dovesti ljude koji zaslužuju biti u krovnoj kući bh nogometa pa tek onda razmišljati o uspjesima reprezentacije. Što se tiče Ćire Blaževića , mogu vam reći da sam ja za ostanak Ćire na klupi BiH. Zašto?

Miroslav Ćiro Blažević je ipak napravio uspjeh sa ovom reprezentacijom plasiravši se u baraž, prije njegovog dolaska, reprezentacija i sve oko nje je bilo u katastrofalnom stanju, on je mnogo toga uspio promjeniti i po prvi put nas je doveo do baraža, možda smo mogli i bolje ali šta je tu je....Kada Munib Ušanović može dobiti šansu, onda i Ćiro Blažević zaslužuje da reprezentaciju BiH vodi još jedan kvalifikacioni ciklus. Što se tiče BHF-a i tog pisma, podržavam te momke u borbi protiv saveza i svaka im čast, treba da se bore na pravi način, u tome se ja s njima slažem i stojimo uz njih, možda se ne slažemo u nekim drugim stvarima ali ipak smatram da Ćiro treba ostati na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine- kazao nam je Šaban Aganović, vođa navijačke skupine, Robijaši Zenica.

Fukare uz BHF

Zijo Babajić, portparol navijačke skupine Fukare Tuzla podržava BHF i zalaže se za smjenu Ćire Blaževića zajedno sa čelnicima saveza.

Kratko i jasno ću vam reći, Savez i Ćiro Blažević napolje! Mi smo u potpunosti uz BHF i svaka čast momcima, stojimo uz njih. Gledajući sa ovog aspekta i s obzirom na trenutno stanje u državi smatram da je plasman u baraž uspjeh ali da smo ipak mogli više. Jednostavno, Ćiro Blažević treba otići jer on samo jedan obični showman i čovjek koji gleda samo sebe, uvjek je sebe isticao u prvi plan, bogatio se preko reprezentacije i sponzora te smatram da na mjesto selektora treba da dođe neko ko će časno i pošteno obavljati svoj posao. Igračima svaka čast, mi smo i dalje uz reprezentaciju i uz igrače koji su po meni najzaslužniji za ostvareni uspjeh.

Red Army protiv Ćire

Navijači mostarskog Veleža, Red Army na mjestu selektora reprezentacije BiH ne žele Ćiru Blaževića pa nam je član ove navijačke skupine koji je želio ostati anoniman na naše pitanje kako komentariše uspjeh reprezentacije BiH u proteklim kvalifikacijama odgovorio kontra pitanjem: Koji uspjeh?

Svi mi znamo ko je Ćiro Blažević, takav čovjek nam ne treba na mjestu selektora. Ćiro je jedan obični ublehaš, čovjek koji lafinom pokušava kupiti navijače, samo onaj neuki narod može pasti na Ćirinu priču, normalni ljudi u ovoj zemlji odlično znaju ko je Ćiro. Evo i sami pogledajte da se spetljao sa mafijom iz saveza, on je došao na mjesto reprezentacije samo kako bi njih spasio a on je isti kao i svi oni. Naša poruka Ćiri Blaževiću je da zajedno sa Munibom Ušanovićem ide u neku stvar.

Kontaktirali smo i jednog od članova navijačke skupine Lešinari 1987 iz Banja Luke koji nam je rekao sljedeće:

Da se ne lažemo, vi vrlo dobro znate da mi i ne pratimo reprezentaciju Bosne i Hercegovine tako da nas sva ta dešavanja uopšte ne zanimaju. Ali da me ne shvatite pogrešno, u utakmicama baraža protiv Portugala sam bio za Bosnu i Hercegovinu. Čestitao bih svim tim igračima na onome što su postigli ali smatram da bez Ćire Blaževića ništa ne bi bilo moguće. Blažević je jedan iskusan trener i napravio je ono što je mogao, bespotrebno je sada kritikovati njega i njegov rad jer on to nije zaslužio, rekao je nam je Nenad Maksimović, član navijačke skupine Lešinari Banja Luka.

Horde Zla bez komentara

Do zvaničnog komentara navijačke skupine Horde Zla nažalost nismo uspjeli doći jer je za odnose s javnošću bilo potrebno kontaktirati člana UNFKS koji nam se nije javio na telefon. Ipak jedan član navijačke skupine Horde Zla nam je rekao da se oni kao navijačka skupina ne bi željeli previše mješati oko reprezentacije jer su oni navijačka skupina koja prati samo fudbalski klub Sarajevo.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #77 poslato: 02.12.2009. 21:07:01 »

Ćiro: Žao mi je, ali odlazim

Izbornik nogometne reprezentacije BiH, Miroslav Blažević, još je jednom preokrenuo ploču i u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju poručio: Odlazim! Presudili su mi navijači!
Tako je navodno reagirao Ćiro saznavši za otvoreno pismo BH Fanaticosa kojim oni traže njegovu ostavku.

Uvijek sam bio za navijače i kad su oni protiv mene, nemam druge solucije nego odustati. Neću više biti izbornik BiH. Oni su presudili! Što ću ja sad protiv njih? Neću! To je njihova želja, neka uzmu koga oni žele. Bili su mi potpora i snaga kad je trebalo i neću ih sad razočarati. Vidjet ćemo što će reći na Izvršnom odboru, ali predložit ću rastavu braka - rekao je Blažević za Slobodnu Dalmaciju.

Nisam pročitao to pismo, ali sam čuo što su napisali. Jako mi je žao što je došlo do ovoga, odnosno što odlazim. Momčad koju smo stvorili je najbolja na svijetu, ma prošetali bismo se kroz kvalifikacije za Euro 2012. godine. Ali, neka, oni su htjeli da ja ne budem tu, neka im je na čast. Tko god dođe, imat će iste probleme.

U pismu navijači reprezentacije BiH optužuju Čiru da štititi bagru i lopove…

Štitim nevine ljude! Nisam za radikalne promjene, navijači su radikalni. Smirivao sam situaciju, i dalje ću je smirivati i štititi te ljude jer nikome nisu ništa skrivili. Za mene je istina najvažnija stvar. Njih navijači od prije imaju na zubu, ja sam to smirio rezultatima, a sada su i mene napali. Žigosali su ljude koji to nisu zaslužili. Zamjeraju im da su izbacili Kodru, a zapravo se on sam izbacio, to ih valjda muči. Čini mi se da je to beznadan slučaj... - rekao je Blažević.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #78 poslato: 04.12.2009. 00:48:26 »

Manchester United i Arsenal u lovu na Džeku

Napadač Wolfsburga i naše reprezentacije Edin Džeko svakim danom pobuđuje sve više interesa kod najvećih europskih klubova.
Posljednji u nizu velikana koji je navodno pokazao interes za igrača koji je osvojio 13. mjesto u poretku kandidata za osvajanje Zlatne lopte za 2009. godinu je Manchester United.

Još nije poznato koliko je klub pod ravnanjem menadžera Alexa Fergusona spreman izdvojiti za Džeku, ali se njegova vrijednost procjenjuje na nekih 25 milijuna eura.

Džeko je prošle sezone s 26 postignutih golova bio drugi najbolji strijelac Bundeslige iza suigrača mu Grafitea, a ove sezone upisao je 6 golova i 6 asistencija u 14 odigranih utakmica. U reprezentaciji je na učinku od 14 golova u 23 utakmice.

Već ranije su interes za njegovom kupnjom pokazali Milan, Arsenal i Bayern, pa je tako sve izvijesnije da će bosanski napadač, iako ga ugovor veže za Wolfsburg do 2013. godine, najvjerojatnije na ljeto promijeniti sredinu uz najvrjedniji transfer u povijesti kluba.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #79 poslato: 04.12.2009. 19:02:28 »

Džeko i Misimović u konkurenciji za momčad godine

Naši reprezentativci Zvjezdan Misimović i Edin Džeko nalaze se u konkurenciji za momčad godine koju tradicionalno biraju posjetitelji uefa.com.
Misimović je svrstan među pet najboljih napadački orijentiranih veznjaka zajedno sa Diegom (Juventus), Gerrardom (Liverpool), Kakom (Real) i Gourcuffom (Bordeaux).

Najbolji napadački dvojac posjetitelji uefa.com izabrati će između Eto'oa (Inter), Džeke (Wolfsburg), Grafitea (Wolfsburg), Messija (Barcelona), Torresa (Liverpool), Rooneya (Manchester), Ville (Valencia) Ibrahimovića (Barcelona), Forlana (Atletico), te Berga (HSV)

Podsjetimo, Džeko je s Wolfsburom osvojio titulu prvaka Njemačke, te je bio drugi najbolji strijelac Bundeslige sa 26 golova. S reprezentacijom Bosne i Hercegovine je izborio baraž za Svjetsko prvenstvo.

Misimović je u prošloj sezoni Bundeslige postao rekorder po broju asistencija, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je bio ključni igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Glasajte za momčad godine.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #80 poslato: 06.12.2009. 21:10:02 »

Chelsea sprema ponudu za Pjanića

Prema pisanju engleskog dnevnika Daily Maila, londonski velikan Chelsea spreman je ponuditi čak 15 milijuna funti za transfer našega reprezentativca u redovima Lyona Miralema Pjanića.
Manchester City je prošlog ljeta ponudio 9 milijuna funti za transfer 19-godišnjeg Bosanca, ali je odbijen, a posljednjih se tjedana Chelsea približio njegovom dovođenju i favorit je za potpisivanje jednog od najvećih talenata europskog nogometa već u januaru. Sportski direktor kluba Frank Arnsen pratio je njegovu igru u uzvratnoj utakmici dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala. - piše Daily Mail.

Špekulira se da bi Chelsea bio voljan kupiti Pjanića u januaru i ostaviti ga u Lyonu na posudbi do ljeta kada bi ga trajno uzeo u svoje redove.

Pjanić je u Lyon stigao na ljeto 2008. godine iz Metza potpisavši petogodišnji ugovor, a ove se sezone ustalio u prvoj momčadi, te je u 21 odigranoj utakmici (u svim natjecanjima) ostvario učinak od pet golova i dvije asistencije.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #81 poslato: 06.12.2009. 21:20:33 »

Phelan: Džeko je pravi igrač za englesku ligu

Napadač Wolfsburga i bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije Edin Džeko posljednjih se tjedana medijski dovodio u kontekst mogućeg transfera u Arsenal i Manchester United.
Međutim, u Arsenal Džeko gotovo sigurno neće doći, barem prema riječima menadžera londonskog kluba Arsenea Wengera.

Sviđa mi se igrač, ali trenutno je preskup za nas – rekao je francuski stručnjak za bosanskohercegovačkog napadača čija se trenutna vrijednost procjenjuje na nekih 25 milijuna eura.

Možda Džeko neće biti preskup za aktualnog engleskog prvaka Manchester Uniteda čiji je interes potvrdio pomoćni trener momčadi Mike Phelan.

Siguran sam da ga brojni klubovi traže. Jesmo li mi jedan od njih? Mi uvijek tražimo talentirane igrače. Džeko se u utakmici na Old Traffordu (u Ligi prvaka) pokazao kao prijetnja i privlačan je jer je visok, vješt momak, i na neke načine idealan za englesku ligu – izjavio je Phelan o drugom najboljem bundesligaškom strijelcu iz prošle sezone (26 golova).

Ugovor Džeku veže za Wolfsburg do ljeta 2013. godine, ali uz klauzulu da može napustiti klub nakon završetka ove sezone uz određenu odštetu koja nije javno objelodanjena, a kao kandidati za njegovo dovođenje pored već spomenutih Manchester Uniteda i Arsenala spominju se i Milan i Bayern.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #82 poslato: 07.12.2009. 17:28:35 »

Ćiro: Sa BiH ću izboriti Europsko prvenstvo

Iako je proteklih dana najavljivao svoj odlazak Miroslav Blažević će ostati izbornik Bosne i Hercegovine najmanje do ljeta 2010. godine.
Moj angažman na klupi reprezentacije BiH nije upitan. Ostajem jer želim dobro ovoj državi i ovom narodi, rekao je Ćiro i nastavio:

Imam drugih ponuda. Konkretno me zovu dva-tri kluba, ali ostajem ovdje. Želim se sa Bosnom i Hercegovinom plasirati na Europsko prvenstvo, zaključio je Ćiro.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #83 poslato: 07.02.2010. 14:32:27 »

BiH protiv Francuske i Rumunjske

Voljom ždrijeba naša reprezentacija je smještena u skupinu D zajedno sa Francuskom, Rumunjskom, Bjelorusijom, Albanijom i Luksemburgom.
Iz prve jakosne skupine naša je reprezentacija dobila Francusku, koja se na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici nalazi na sedmom mjestu. Rumunjska zauzima 38., Bjelorusija 80., Albanija 97., te Luksemburg, kao najslabija reprezentacija iz naše skupine 124. mjesto.

Bosna i Hercegovina i Francuska su se do sada susretale dva puta. U Rennesu 18.8.2004. godine bilo je 1:1, dok je u Sarajevu dvije godine kasnije Francuska pobijedila sa 2:1. Obje utakmice bile su prijateljskog karaktera.

Protiv Rumunjske je naša reprezentacija igrala također dva puta i u obje utakmice je poražena. U kvalifikacijama za Euro 2004. godine Rumunji su slavili u Sarajevu sa 3:0, dok su u uzvratu bili bolji rezultatom 2:0.

Sa Albanijom smo igrali samo jednom i to davne 1995. godine u Tirani kada su naši tadašnji domaćini slavili sa 2:0.

Protiv Luksemburga naša reprezentacija ima omjer od tri pobjede iz isto toliko utakmica ukupnom gol-razlikom 5:1. Protiv Bjelorusije nismo nikada igrali.

Skupina A:
Njemačka
Turska
Austrija
Belgija
Kazahstan
Azerbejdžan

Skupina B:
Rusija
Slovačka
Republika Irska
Makedonija
Armenija
Andora

Skupina C:
Italija
Srbija
Sjeverna Irska
Slovenija
Estonija
Farski Otoci

Skupina D:
Francuske
Rumunjska

Bosna i Hercegovina
Bjelorusija
Albanija
Luksemburg

Skupina E:
Nizozemska
Švedska
Finska
Mađarska
Moldavija
San Marino

Skupina F:

Hrvatska
Grčka
Izrael
Latvija
Gruzija
Malta

Skupina G:
Engleska
Švicarska
Bugarska
Vels
Crna Golra

Skupina H:
Portugal
Danska
Norveška
Cipar
Island

Skupina I:
Španjolska
Češka
Škotska
Litva
Lihtenštajn
« Poslednja izmena: 07.02.2010. 19:47:56 prodigy »

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #84 poslato: 07.02.2010. 22:27:06 »

19. FEBRUARA SAZNAT ĆEMO RASPORED?
Nakon što smo danas doznali imena protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, 19. februara trebali bismo saznati i konačan raspored kvalifiakcionih susreta.
Naime, sastanak predstavnika ekipa D-grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo povodom određivanja termina utakmica u ovoj grupi bit će održan 19. februara u Luksemburgu, potvrdio je generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković.

U slučaju da na ovom sastanku ne dođe do dogovora, krajnji rok za isti je 9. marta, a ako i do ovog datuma ne dođe do dogovore o teminima mečeva, Evropska nogometna federacija (UEFA) žrijebom će odrediti raspored, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #85 poslato: 10.02.2010. 23:19:09 »

Ibišević: Dobili smo dobru grupu
Napadač Hoffenheima, Vedad Ibišević, ocijenio je grupu D, u kojoj će naša reprezentacija tražiti plasman na Europsko prvenstvo – povoljnom.Društvo Francuske, Rumunije, Bjelorusije, Albanije i Luksemburga prema Ibiševiću nije nepremostiva prepreka.

Dobili smo dobru grupu. Imamo jednog pravog favorita, Francusku. S druge strane, neće biti jednostavno ni protiv Rumunije, Bjelorusije i Albanije. Svi ćemo tražiti priliku da se kvalifikuju. Mislim da imamo šansu. Dobra smo ekipa. Bit ćemo iskusniji, uigraniji i bolji. Vjerujem da ćemo odigrati dobre kvalifikacije, rekao je Ibišević za Dnevni avaz.

Najbitnije je da priča počinje ispočetka. Znamo šta je bilo i šta nam je cilj. Moramo pružiti maksimum i svaku utakmicu odigrati najbolje što možemo. Svi krećemo od nule i trebamo učiniti sve da osvojimo najviše bodova. Nije bitno kako ćemo to uraditi, jer je na kraju to svejedno. Broji se samo konačan zbir i naš mora biti najbolji, zaključio je Ibišević.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #86 poslato: 11.02.2010. 13:42:40 »

Reprezentacija BiH: Piplica trener golmana

Tomislav Piplica biti će trener golmana u stručnom štabu naše nogometne reprezentacije – otkrio je selektor Safet Sušić.
Uz ranije određene pomoćnike Borčeta Sredojevića i Elvira Baljića, stručnom štabu u funkciji trenera golmana vjerovatno će se pridružiti Tomislav Piplica. Obavio sam konsultacije s nekim ljudima i odlučio se za Piplicu. Ljudi iz N/FS BiH su ga već kontaktirali i on je prihvatio poziv. U narednih nekoliko dana i lično ću razgovarati s njim i dogovoriti sve detalje o budućoj saradnji, rekao je Sušić za Nezavisne.

Sam Piplica kaže da mu je velika čast biti i stručnom štabu naše reprezentacije: Obavio sam razgovore na ovu temu i rekao sam da rado prihvatam tu funkciju i da mi je izuzetna čast biti u stručnom stožeru. Posebno mi je drago jer je u stručnom štabu i Elvir Baljić s kojim sam nekada zajedno nastupao u reprezentaciji. Vidim da imamo slično razmišljanje po pitanju nogometa i smatram da uz iskusnog Safeta Sušića možemo napraviti dobar rezultat.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #87 poslato: 15.02.2010. 23:16:23 »

Sušić: Nije strašno ako ne nađemo protivnika

Do 3. marta, kada bi naša reprezentacija trebala odigrati prvu prijateljsku utakmicu pod vodstvom novog selektora Safeta Sušića, ostalo tek malo više od dvije sedmice, a u N/FSBiH još uvijek ne znaju ime protivnika.
Poznato je od ranije da je Saudijska Arabija obila odigrati utakmicu s našom reprezentacijom, a u igri su još ostali Nigerija i Niger.

Prema riječima Muniba Ušanovića poslana je potvrda prema obje ove reprezentacije, a igrat će se s onom koja prva potvrdno odgovori.

Ipak, upitno je da li će od susreta protiv jedne od ove dvije reprezentacije uopće i doći Selektor Sušić kaže da ne bi imao ništa protiv da se utakmica igra…

Nije neophodno da igramo utakmicu u martu, jer dolazi u nezgodnom trenutku, između dva prvenstvena kola. Sumnjam da bih mogao stvoriti pravu sliku o igračima koje bih pozvao, jer bi im sve to bilo jako naporno, kaže Sušić i nastavlja:

U sljedeća tri mjeseca planiram obići sve naše reprezentativce i vidjeti ih uživo. Moguće je da u maju odigramo jednu prijateljsku utakmicu, a za jun smo već dogovorili susret sa Njemačkom.

debilizam zesci!! a ja se ponadao da cemo sad u martu igrati >:(

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #88 poslato: 17.02.2010. 12:56:23 »

Kanada na Koševu?

Tradicionalni problemi bh.reprezentacije vezani za pronalazak protivnika za prijateljske susrete se nastavljaju...
Prvi FIFA-in termin odigravanja prijateljskih susreta nogometna selekcija Bosne i Hercegovine će vjerojatno propustiti, a novi izbornik Safet Sušić sačekat će naredna tri mjeseca kako bi debitirao na klupi reprezentacije. Opcija za opcijom propada, od Paragvaja preko Saudijske Arabije do Nigera, a kao slamka spasa sada se spominje Kanada koja bi navodno trebala gostovati na Koševu.

Nažalost, ispalo je ovako, mada mi danonoćno činimo napore da pronađemo protivnika za 3. mart. Otpala je i utakmica sa Nigerom. Još pokušavamo dogovoriti meč sa Saudijskom Arabijom, a imamo i posljednju opciju susreta sa Kanadom u Sarajevu. Nadam se da ćemo, ipak, doći do dogovora - rekao je Ušanović za Dnevni Avaz.

Još dok je selektor bio Miroslav Blažević pokušavali smo ugovoriti utakmicu u ovom terminu. Od septembra tražimo protivnika. Čudno, ali je istinito da imamo mnogo više ponuda za termine krajem maja i početkom juna nego u martu.

Imali smo ponudu Saudijske Arabije koja je finansijski bila najpovoljnija. Željeli smo uvažiti i mišljenje našeg selektora Safeta Sušića. Tražili smo vremensku odgodu, a kada smo prihvatili utakmicu, agencija iz Portugala koja je ugovarala meč nam je odgovorila da ne može u kratkom roku organizirati ovaj susret. - riječi su Muniba Ušanovića.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #89 poslato: 18.02.2010. 00:52:42 »

BAHTIYAROGLU IZABRAO BIH

Fudbaler Ankaragücüa Ediz Bahtiyaroğlu potvrdio je da se odlučio obući dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bahtiyaroğlu, ili po bosanski Bahtijarević, dobio je preporuke kod selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, koji će mu uručiti poziv na narednom okupljanju reprezentacije, a ovaj je taj poziv i odlučio prihvatiti, javili su turski mediji.
Ovaj odbrambeni fudbaler rođen je 2. januara u Bursi, a u karijeri je nastupao za Ankaraspor i Ankaragucu, dok je za U-21 reprezentaciju Turske odigrao 11 utakmica, te postigao jedan gol.
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17