@bird
Prijatelju, nevezano za box, navešću ti moje iskustvo, koje je bilo zaista dosta slično ovom tvom (a vjerovao ili ne, čak i TV-i su nam dosta slični i istih godina (iako su različite marke) pa bi lako moglo biti da su rađeni na sličnim platformama i sličnom principu upravljanja):
Nakon oštećenja oba audio ulaza na mom TV-u, imao sam istu situaciju kao i ti. Kad pojačam ton na TV-u i boxu do maximuma, zvuk je bio jedva čujan za toliko pojačanje. Šta se desilo? Kod mene je prije svega bio oštećen procesor, koji kod ovog mog TV-a je apsolutno kontrolisao rad svih komponenti. Nakon zamjene procesora, zvuk i dalje nije bio zadovoljavajući, jer su, pazi sad, izgorili vodovi ulaza na štampanoj ploči. Da budem precizniji, veze nisu bile 100% prekinute, već usljed el. pražnjenja je na tom dijelu ploče udarni napon jednostavno propržio vod i ostala je vjerovatno tanka nit koja je vodila signal (da nekažem signal je bukvalno šmelcovo na tom dijelu ploče), te je bilo potrebno uzeti lemilicu u ruke i doslovno prebrikovati vodove i sad je zvuk OK. Mislim, nevjerovatno ali zaista istinito, što naravno uopšte nemora da znači da je tvoj slučaj, ali eto da imaš u vidu jednu opciju.