Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 23:27:32
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Problem konektovati se na server !!!  (Pročitano 3680 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *
  • Like: +8/-1

Problem konektovati se na server !!!
« poslato: 28.08.2010. 22:59:16 »
Pozdrav,

Evo ja opet sa problemom za koji mozda nikada niste ni culi niti ja ista o tome mogu naci na netu.
Pa da krenemo : Kinez 500s nov i instaliram na njega evolution 2.5 i sve fercera super,ubacim u cccam servere kad nema slike.Odem na ip:16001 i vidim da je se konektovao na servere ali na svakom serveru pise cards 0.Svi serveri imaju isti domain samo im je pod domain drugaciji.

Reinstalirao sam cccam par puta ali bez uspjeha.Promjenio sam image instalirao sam PLI i nista pa sam instalirao gemini i opet isto.

E sad dolazi ono najgore: ubacim ja drugi server koji se nalazi u mom podrumu i sve radi super.
Odnesem kod kolege box i kod njega onih 5 neradi samo pise cards 0 na svakom a onaj moj iz podruma odlicno konektovan.

Sad neka se neko pametan javi i neka mi negovori da je hardverski problem.

Puno pozdrava!

Van mreže DEva11

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +2/-0

Odg: Problem konektovati se na server !!!
« Odgovor #1 poslato: 28.08.2010. 23:12:10 »
 Kako si spojen localno ili preko neta? uvjek isti resiver ili imaš dva? Ako su serveri 0 onda nisu spojeni.

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 28.08.2010. 23:17:55 »
Kako si spojen localno ili preko neta? uvjek isti resiver ili imaš dva? Ako su serveri 0 onda nisu spojeni.

Pa spojen sam preko neta i konektovan je iako pise cards 0,jer to vidis na vremenu koliko dugo je konektovan a da nije nebi ni to cards 0 pisalo.Imam 2 boxa na drugum sve je OK.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 29.08.2010. 02:15:19 »
evo šta može biti
-da jednostavno nemaš reshare sa tih servera na druge peerove (F linije), ako koristiš PAY SERVERE niko ti ne daje reshare.
-f linije piši u formatu   F: clientx sifra    (ništa više osim toga)
ako piše u ...:16001 da je konektovan i da ima kartica ne može biti ništa treće niti bilo kakav hardware-ski problem.

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 01.09.2010. 01:50:46 »
evo šta može biti
-da jednostavno nemaš reshare sa tih servera na druge peerove (F linije), ako koristiš PAY SERVERE niko ti ne daje reshare.
-f linije piši u formatu   F: clientx sifra    (ništa više osim toga)
ako piše u ...:16001 da je konektovan i da ima kartica ne može biti ništa treće niti bilo kakav hardware-ski problem.
Ja nemam reshare ali dobijam te c linije i pokazuje mi da se konektuje na njih kao na slici sto mozes vidjeti ali nema kartica.Vidis da taj prvi ima kartice i ovaj zadnji je moj lokalni i on radi dobro.
Znaci tih 5 linija sto dobijam su samo moje i samo ja imam taj user/pass tako da kazem da je neko se skopco,nije sigurno.Gledao sam kod jarana koji ima iste linije sa drugim user/pass i istim internet provajderom i kod njega odlicno radi.Sta sam jos primjetio dok su ove linije radile kako treba nisam imao kanala na Digitv dok ovaj jaran je imao.
Ja sam skoro osjedio razmisljajuci sta moze biti,cak sam i image promjenio sa evolution na gemini i opet isto.Pomagajte

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

« Odgovor #5 poslato: 01.09.2010. 02:54:17 »
ne daje ti reshare i to je to, možda tvom prijatelju davaju ...

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 03.09.2010. 01:15:38 »
ne daje ti reshare i to je to, možda tvom prijatelju davaju ...

Problem rijesen tako sto sam jedan dan zatrazio da mi promjeni password na linijama i to je ucinilo svoje.
Dali mi je neko drpio linije ili nije neznam ni sam.