Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 03:50:49
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: povezivanje na internet  (Pročitano 7192 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zoran50

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

povezivanje na internet
« poslato: 17.08.2010. 12:19:40 »
ljudi ako može pomoć bio bi zahvalan ovih dana planiram uzeti dreambox 500 ali.... zanima me kako ću ga povezati sa internetom kada modem nije u mojoj sobi a ja imam d-link wireless usb adapter i preko njega lovim internet od brata koji živi kat iznad mene inače signal mi je odličan i preko usb adaptera ide super na internet-jer kad uzmem dreambox jedan kraj kabla ide u dreambox a drugi gdje on ide kad nemam u sobi modem ljudi nemam pojma oko toga molim ako negdje ima neki dobar tutorijal neka mi netko javi ili ako netko zna unaprijed hvala

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: povezivanje na internet
« Odgovor #1 poslato: 17.08.2010. 21:31:01 »
imaš opciju da ide od bratovog rutera kabal običan, znači fizička veza tj. normalno.
a imaš i opciju da uzmeš  airlive 5470 i da nema kablova, ruter airlive 5470 košta oko 70-80 KM.
on prima signal wirelessa i omogući da na lan izlazima svi uređaji imaju internet...

Van mreže DEva11

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +2/-0

« Odgovor #2 poslato: 17.08.2010. 22:40:30 »
Ako ne misliš imat dream stalno na internetu sheraj net s wifi usb-a na mrežnu karticu pa spoji dreambox preko pc-ja na net.

Van mreže mikissimke

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #3 poslato: 19.08.2010. 00:11:37 »
Ljudi evo da se i ja nadovežem na ovu temu ( da ne bi otvarao novu )
Skoro sam kupio dreambox 500s i u njega je već bio ubačen Gemini....( neznam koji)
Koristim bežični internet na 2,4 ghz( bazuka antena , ap planet 4033 i kabal dolazi u mrežnu kartu računara). Moje pitanje je " šta mi je još potrebno od opreme da se prikačim na card sharing". Moim vas da mi objasnite do sitnih detalja. Hvala unapred.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #4 poslato: 19.08.2010. 03:07:53 »
treba dovesti internet u dream, satelitska antena isto treba naravno... i to je to...
za card sharing će ti trebati ili sam praviti server ili platiti nekome da ti dava.

Van mreže zoran50

• Junior clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 19.08.2010. 11:34:22 »
a mogu li nekako spojiti dream i kompjuter da jedan kraj utp kabla spojim na dream a drugi na internet izlaz na kutiji od kompa dali se to može sa nekim postavkama

Van mreže mikissimke

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #6 poslato: 19.08.2010. 12:06:16 »
Mislim da se nismo razumeli. Meni je jasno da trebam da dovedem internet u dreambox ( ovo u vezi plaćanja i to razumem o tome ćemo kasnije) , mani niju jasne neke tehničke stvari kako da spojim risiver ako mi kabal ide od Acces pointa koji je na krovu kuće do kućišta računara. Šta trebam da kupim od uređaja da bi mogao da nakačim i risiver?
Koliko taj uređaj košta i kako se vrši podešavanje?
Takođe me zanima kakvu IP adresu  trebam da imam da bi nekom plaćao za CS( odnosno da budem samo korisnik card sharinga)

Izvinjavam se ako sam vam dosadan. BangHead.gif

Van mreže DEva11

• VIP
  • Senior clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 19.08.2010. 23:12:21 »
a mogu li nekako spojiti dream i kompjuter da jedan kraj utp kabla spojim na dream a drugi na internet izlaz na kutiji od kompa dali se to može sa nekim postavkama

Moze na win xp internet connection sharing na sa wifi-ja na lan i preusmjeravanje porta 12000 na ip adresu dream na wifi interfacu.

Van mreže DEva11

• VIP
  • Senior clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 19.08.2010. 23:17:52 »
Mislim da se nismo razumeli. Meni je jasno da trebam da dovedem internet u dreambox ( ovo u vezi plaćanja i to razumem o tome ćemo kasnije) , mani niju jasne neke tehničke stvari kako da spojim risiver ako mi kabal ide od Acces pointa koji je na krovu kuće do kućišta računara. Šta trebam da kupim od uređaja da bi mogao da nakačim i risiver?
Koliko taj uređaj košta i kako se vrši podešavanje?
Takođe me zanima kakvu IP adresu  trebam da imam da bi nekom plaćao za CS( odnosno da budem samo korisnik card sharinga)

Izvinjavam se ako sam vam dosadan. BangHead.gif
Treba ti switch ( 10-15 eur) dva lan kabela ali samo ako wifi ap na krovu propušta dvije mac adrese odjednom kroz sebe t.j. da je u router modu. Iz ap-a kabel spajaš u switch a iz switch-a s druga dva jedan u komp drugi u dream.

Van mreže zoran50

• Junior clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 20.08.2010. 16:39:13 »
eto odlučio sam uzeti 10m utp kabla razvaliti hiltijem deku i spojiti dream direktno od bratovog rutera koji je na katu do mog dreama koji je u prizemlju --e ljudi sada me zanima kada ja to spojim utp kablom dali sve ostalo mogu raditi sa svog kompa u prizemlju mislim podešavanje adresa dreama i rutera ili to sve moram raditi sa bratovog kompa mislim dali moram njemu kopati po kompijuteru dabi upisivao adrese i ostalo ili to mogu fino na miru raditi sa svoga kompa mislim na onu stavku kada uđem u internet protokol pa moram upisivati adrese--možda vam je malo nerazumno pitanje ali ako se netko nadoveže rado ću se ukljućit---stvar je samo u tome što neželim ništa čačkat po njegovom kompu osim toga da dovučem taj kabal od njega do sebe hvala svima unaprijed

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #10 poslato: 20.08.2010. 20:32:18 »
ako su svi u jednoj mreži, ako je i tvoj komp zakačen na bratov router i ako je dreambox zakačen na isti router onda nema razloga da ne možeš kontrolisati dreambox preko svog računara.

Van mreže zoran50

• Junior clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 20.08.2010. 21:30:25 »
 ma da sve ide preko istog rutera znači kad spojim dream kablom gore od njegovog rutera osalo sve mogu sam puno hvala vladixu

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Like: +149/-12

« Odgovor #12 poslato: 19.10.2010. 20:40:51 »
Dali netko ima iskustava da sa ovim spojim bežičano dreambox koji je na katu,,a imternet ispod kat.Kako ovo sve podesiti?

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #13 poslato: 21.10.2010. 13:37:17 »
Ja mislim da je ovo wireless ap, znači uključi ga u struju i poveži  preko lan-a na kompjuter pa podesi preko ip-a (stavi na dhcp kompjuter -  obtain automat.)
 uđi na mozillu, gore upiši  192.168.X.X  i vjerovatno ćeš dobiti neki  setup, tu treba da podesiš na koju bazu da se spaja (a to je tvoj kućni  wireless).
 i onda iskopčaš lan iz kompjutera i ubaciš ga u dreambox...
 tako bi bar trebalo da funkcioniše, sve zavisi od uređaja.