Pozdrav svima
Moram da trazim pomoc od vas jer imam problema sa boxom,glava me boli od njega a neznam u cemu je fazon.
Covjek mi je narucio kompletan set,dm,lnb,tanjir itd.Sve sam nabavio i odma sam instalirao gemini sim2 #76.Image radi fenomenalno.Ubacio sam cccam i c liniju.Nastimao sam tuner na rotor.Onda sam nasao signale za 4 satelita E 19,2 , 16 , 13 i 0,8w.Sve radi ko svicarski sat.Covjek mi je onda i narucio da mu ugradim harddisk i to sam uradio,ubacio sam jedan od 320GB.Sve funkcionishe i ja sam zadovoljan.
Sljedeci dan idem kod covjeka i sve mu nastimam,on sretan sve mu radi super slika i posteno plati.
Sutradan me covjek zove i kaze da nema ni jednog kanala,a ja ga pitam kako nema nijednog kaze neznam sinoc kad sam posao da spavam ja ga ugasio i jutros nema nista.
Ok,nije problem ja u auto i odem da vidim,kad konsatujem da nema signala a ima konekcija sa serverima.
Znaci nesto je sa antenom.Idem da provjerim lnb i kablove ali bez rezultata.Ponovo flesiram box kad ono isto.
Ja ponesem box kuci i nazovem tipa koji mi dila boxove da je tuner u kvaru i on mi reci izvadi tuner i posalji a ja cu tebi i tako stvarno bi.Danas dobijam tuner i opet kod sebe sve kontrolisem,ma extra radi.Odem kod tipa da mu vratim box i ja ga prikljucim kad opet isto sranje nema signala.Kontam i ovaj tuner crko.Ja opet box sa sobom i kuci.Prikopcam ga kod sebe i sve radi.
Ljudi moji ovo nije normalno,ja stvarno nemam pojma sta moze da bude.
Dali je moguce da kod njega je slabija struja pa da ima problema.Ovaj adapter sto je dosao uz njega je od 1A a citao sam da neki preporucuju od 3A.
Pa molim vas da mi pomognete dok nisam osjedio.Izvinite sto ovoliko napisa ali ovako imate vecu sliku mog problema.
Pozdrav
ps: samo da dodam da se radi o klonu !