Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

02.08.2026. 11:41:34
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: DM 800HD Ljudi upomoc  (Pročitano 3273 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *
  • Like: +8/-1

DM 800HD Ljudi upomoc
« poslato: 17.06.2010. 00:14:06 »
Pozdrav svima

Moram da trazim pomoc od vas jer imam problema sa boxom,glava me boli od njega a neznam u cemu je fazon.
Covjek mi je narucio kompletan set,dm,lnb,tanjir itd.Sve sam nabavio i odma sam instalirao gemini sim2 #76.Image radi fenomenalno.Ubacio sam cccam i c liniju.Nastimao sam tuner na rotor.Onda sam nasao signale za 4 satelita E 19,2 , 16 , 13 i 0,8w.Sve radi ko svicarski sat.Covjek mi je onda i narucio da mu ugradim harddisk i to sam uradio,ubacio sam jedan od 320GB.Sve funkcionishe i ja sam zadovoljan.

Sljedeci dan idem kod covjeka i sve mu nastimam,on sretan sve mu radi super slika i posteno plati.

Sutradan me covjek zove i kaze da nema ni jednog kanala,a ja ga pitam kako nema nijednog kaze neznam sinoc kad sam posao da spavam ja ga ugasio i jutros nema nista.

Ok,nije problem ja u auto i odem da vidim,kad konsatujem da nema signala a ima konekcija sa serverima.
Znaci nesto je sa antenom.Idem da provjerim lnb i kablove ali bez rezultata.Ponovo flesiram box kad ono isto.
Ja ponesem box kuci i nazovem tipa koji mi dila boxove da je tuner u kvaru i on mi reci izvadi tuner i posalji a ja cu tebi i tako stvarno bi.Danas dobijam tuner i opet kod sebe sve kontrolisem,ma extra radi.Odem kod tipa da mu vratim box i ja ga prikljucim kad opet isto sranje nema signala.Kontam i ovaj tuner crko.Ja opet box sa sobom i kuci.Prikopcam ga kod sebe i sve radi.

Ljudi moji ovo nije normalno,ja stvarno nemam pojma sta moze da bude.
Dali je moguce da kod njega je slabija struja pa da ima problema.Ovaj adapter sto je dosao uz njega je od 1A a citao sam da neki preporucuju od 3A.
Pa molim vas da mi pomognete dok nisam osjedio.Izvinite sto ovoliko napisa ali ovako imate vecu sliku mog problema.

Pozdrav

ps: samo da dodam da se radi o klonu !

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: DM 800HD Ljudi upomoc
« Odgovor #1 poslato: 17.06.2010. 01:58:14 »
skoro polovina dm800hd klonova imaju problema sa tunerima.
prvo vidi jel u redu njegov LNB, diseqC i da li je sim 75 ili sim 76.

pozdrav

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 17.06.2010. 09:16:17 »
Dm je flesiran sa The Gemini2 Project 5.00 OE1.6 DM800 sim201 #76 2010.04.29
a dm je sim 76 sto znaci da je image dobar.Tuner sam kao sto i reko preomjenio,stavio sam nov novcat.
Takodje sam i lnb zamjenio i opet nista.Sve je kod mene u redu jer upravo sad gledam kanale na taj box.

Dali je moguce da kabal pravi probleme,posto je sastavljenj iz 2 dijela.Znam da je jedan kabal slabiji a drugi je kabal jaci.Jedan od tih kablova ima one tanke zice koje su zute od bakra a drugi dio je ono standardno srebrene zice.

Znaci nema sanse da je LNB jer sam 2 isprobao,dm kod mene radi.Sada jedino se dvoumim izmedju tih zica i njegove struje.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 17.06.2010. 13:37:59 »
u ovoj situaciji je bar jasno što je po srijedi, može biti jedino do njegovog satelitskog sistema u koji se ubraja lnb, diseqC, kablovi, instalacije, konektori ... do struje teško da je.

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 17.06.2010. 14:58:18 »
On nema nikakav extra sistem,samo tanjir i lnb,znaci nema motora ili neki svic.
Izgleda da je jedina solucija da uzmem novi kabal u jednom komadu i da ga razvucem sa lnb-a do box-a.

Van mreže cronicus

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +12/-0

« Odgovor #5 poslato: 18.06.2010. 23:50:25 »
99% da ti je izgorio kabel,ponesi i neki drugi reciver tu za koji znaš da je sigurno ispravan,ako ti ni on ne radi,promini kabel
..da mi uzmu sve su smjeli.....