Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

28.07.2026. 05:08:51
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Dreambox 500 i Total tv?  (Pročitano 23908 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže matpalkomsi

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

Odg: Dreambox 500 i Total tv?
« Odgovor #15 poslato: 17.11.2010. 10:50:31 »
Hvala, probacu danas pa cu javiti kakav je rezultat.

Van mreže matpalkomsi

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #16 poslato: 17.11.2010. 17:19:17 »
Kada stavim na radnu frekvenciju onda se jos vise grije, a kada izbrisem kompletan red onda kartica nece ni da se ocita. Na prvom pinu kartice je napon 3,3V.

Van mreže MoMo

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac
    • www.terra.net.ba

« Odgovor #17 poslato: 17.11.2010. 20:07:04 »
Kada stavim na radnu frekvenciju onda se jos vise grije, a kada izbrisem kompletan red onda kartica nece ni da se ocita. Na prvom pinu kartice je napon 3,3V.
Ova prepravka na 3.3v radi perfektno pa provijeri jesi li dobro prepravio napajanje na 3.3v.

Van mreže matpalkomsi

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #18 poslato: 17.11.2010. 23:30:58 »
Sve sam uprtavo po ovom uputstvu i preradio i na kraju na onom prvom pinu imam 3.31V.
Jedino sto sam primjetio da mi je malo drugacija maticna placa od ove koja je na slikama ali je sustina ista. Nemam ideju do cega bi moglo biti

Van mreže cevap

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #19 poslato: 26.12.2010. 02:20:57 »
Isti problem. DM500S; Gemini 4.2,   CCcam 2.1.4 ,  napon prepravljen prema uputstvu i mjerenja daju  3.3 V maximalno. CCcam.cfg fajl ubacen ovaj sa posta, preporuceni. Kad ubacim karticu TTV, nista se ne desava. Ni sa upisanom frekvencijom 3570000 ni bez te vvrijednosti ili linije. FTA kanali rade. Ne znam vise sta bih pokusao. Da li je neko imao slicno iskustvo? Ili ideju sta bi moglo biti?

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #20 poslato: 26.12.2010. 09:30:04 »
Jesi mu ubacio i Box Key ?

Van mreže cevap

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #21 poslato: 26.12.2010. 19:59:03 »
Da. I Box key ubacen. Iz originalnog receivera.

Nemam bas mnogo iskustva sa CCcamom pa bih volio pitati nekoga od iskusnijih, gledao sam originalni CCcam.cfg fajl koji sam skinuo sa neta preko DM500, sa Geminijevog sajta ( od Uvadi teama), pored samog CCcam-a. Upredjujuci ga sa CCcam.cfg koji je Vladix dao ranije na ovom postu, zelio bih provjeriti da li je to kompletan sadrzaj config. fajla za namjenu navedenu u temi posta, tj. samo te tri linije (ili dve , bez frekvencije )?

U originalnom CCcam.cfg vidim da spominju (mada je prilicno haoticno nabacano jako puno podataka, uglavnom za CS tj. vise mi djeuje kao skup nekih uputstava) jos nekih linija koje mogu biti korisne (i bez  CS), tipa broja porta rutera, parametri vezani za telnet povezivanje , webnet i sl. Da li mi je potrebno jos nesto od ovakvih ili slicnih podataka u config. fajlu CCcama?

Takodje, da li moze biti problem sto u CCcam2.1.4 koji sam skinuo sa Geminijievog sajta, postoje integrisani jos i New CS i CCam2.1.1? Da napomenem, da sam u blue panelu pod default cam stavio CCcam 2.1.4. 

« Poslednja izmena: 26.12.2010. 20:05:28 cevap »

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *

« Odgovor #22 poslato: 26.12.2010. 20:19:20 »
Izbriši sve što piše u CCcam.cfg i ubaci mu frkvenciju 3,57 MHz i BK.
Nakon toga isključi dream iz struje pa ga ponovo uštekaj. Mora da je isčita iz prve.
Ako ne čita, onda ti je krivi BK u njemu.

Van mreže ivansandrastasa

• Senior clan
  • *
  • Like: +2/-0

« Odgovor #23 poslato: 26.12.2010. 20:23:27 »
Ocigledno da noviji kinezi i jos novije kartice totala nisu bas za saradnju.
Sem predloga da nadjes neki komplet od nekog pijatelja koji ima staru opremu tj. karticu a ti njemu za uzvrat daj novu, ja mislim da niko nece da se naljuti da mu das novi resiver na koriscenje, ja drugog predloga nemam poz  hello.gif hello.gif

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *

« Odgovor #24 poslato: 26.12.2010. 20:31:23 »
Sem predloga da nadjes neki komplet od nekog pijatelja koji ima staru opremu tj. karticu a ti njemu za uzvrat daj novu, ja mislim da niko nece da se naljuti da mu das novi resiver na koriscenje, ja drugog predloga nemam poz  hello.gif hello.gif
Samo nek napravi onako kako sam napisao, i mora da radi  :)

Van mreže cevap

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #25 poslato: 26.12.2010. 22:15:04 »
Uradio tako i to vise puta ali nikakvog efekta. To me i zabrinjava.

Box key sam provjeravao cak i na netu. Neki online software boxkey generator za NDS kartice, u koji ubacis serijski bar kod originalnog receivera i on generise box key, tj. isti serial koji sam ocitao unutar receivera u njegovom meniju. I to se poklopilo, tako mislim da tu nije problem.

Takodje, ponovo uradio flash imagea. Iznova image, ponovo i CCcam i opet uzalud.

Usput, CCcam.cfg ubacivao i samo sa onim Vladixovim linijama koda ali bezuspjesno.

@ ivansandranatasa:

Da li ovo govoris iz nekog konkretnog iskustva ili onako, radi utjehe :) ?

Van mreže 2so

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0

« Odgovor #26 poslato: 26.12.2010. 23:57:06 »
instaliraj cccam info , skini sa gemini sajta i proveri vidi li cccam karticu , nisi naveo dali radi u org resiveru, kada je radjen update sto vise podataka das lakse je odgovoriti
bolje biti pijan nego star (ma koliko bili stari)

Van mreže ivansandrastasa

• Senior clan
  • *
  • Like: +2/-0

« Odgovor #27 poslato: 27.12.2010. 00:20:33 »

@ ivansandranatasa:

Da li ovo govoris iz nekog konkretnog iskustva ili onako, radi utjehe :) ?

Ne prijatelju, imao sam i ja muke i preterano sam dosadjivao ovde na sajtu ali su mi ljudi veoma pomogli, stim sto nisam rasturao dm pre svega zbog garancije, a i imao sam srece od mog prijatelja sam uzeo res i karticu jer je njemu bilo skupo da placa, platio kaznu tj. zaostala 3 meseca koje on nije platio i nastavio da placam i sljaka kao ludu, i karitca je hladna kao led.

Probaj sa kobinacijama kod nekog prijatelj, kome to radi, izmenjajte resevere a i obavezno kao sto rekose , prvo priljuci original res. da povuce update.

poZ i naravno  BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif meni je pomoglo    ;D

Van mreže cevap

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #28 poslato: 27.12.2010. 17:16:11 »
instaliraj cccam info , skini sa gemini sajta i proveri vidi li cccam karticu , nisi naveo dali radi u org resiveru, kada je radjen update sto vise podataka das lakse je odgovoriti

Pristupio CCcam serveru preko http://ip adresa dreamboxa:16001) i pod stavkom "Entitlements" ne vidi uopste karticu, tj. sledeci ispis:

card reader /dev/sci0
no or unknown card inserted

Kartica je nova, tj. kupljena prije par mjeseci (znaci i org. reciever). DM500s kupljen prije 6-7 mjeseci.

Kartica svaki dan radi u org. risiveru.

Update cega? Ako sam dobro shvatio, mislis na orginalnu karticu, koliko znam, on se odradjuje automatski, kad kartica radi  u originalnom ris., ili ne mislimo na isti update?

Van mreže cevap

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #29 poslato: 27.12.2010. 17:19:50 »

poZ i naravno  BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif meni je pomoglo    ;D

Unistih spanski zid od toga   :)