Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

03.09.2026. 20:34:57
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Lenovo Skylight  (Pročitano 2241 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže panter666

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +36/-0
  • Pol: Muškarac

Lenovo Skylight
« poslato: 05.01.2010. 17:11:48 »

Netbook, smartbook... Gdje je granica?

Lenovo je, kako je i najavljeno, predstavio smartbook zasnovan na Snapdragonu. Ime računala je Skylight, a prema riječima iz Lenova, radi se o uređaju koji kombinira mogućnosti smartphonea i netbooka.

Skylight dolazi s 10,1-inčnim ekranom rezolucije 1.280 x 720 piksela, uz 20 GB ugrađene flash memorije, 2 GB "u oblaku" i miniSD memorijskom karticom kapaciteta 8 GB. Također, ugrađena je 1,3-megapikselna web kamera, Wi-Fi, 3G modul i baterija s trajanjem od deset sati. Operacijski sustav je zasnovan na Linuxu i nudi "web gadgete" za pristupanje popularnim internetskim servisima.

Lenovo će svoj smartbook ponuditi najprije na američkom tržištu i to u travnju po očekivanoj cijeni od 500 dolara. Lansiranje na europsko i kinesko tržište najavljeno je za drugu polovicu godine.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: Lenovo Skylight
« Odgovor #1 poslato: 05.01.2010. 21:28:53 »
E sad meni nije baš kristalno jasan smisao ovih mini nešto laptopa, jerbo za te pare dobiješ sasvim solidan "normalan" laptop, čemu ovo minijaturiziranje?

Van mreže panter666

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +36/-0

Odg: Lenovo Skylight
« Odgovor #2 poslato: 05.01.2010. 22:27:58 »
E sad meni nije baš kristalno jasan smisao ovih mini nešto laptopa, jerbo za te pare dobiješ sasvim solidan "normalan" laptop, čemu ovo minijaturiziranje?

Slazem se sa tobom Maverick ali kao sto i sami kazu.
"Netbook, smartbook... Gdje je granica?"
Ali kupuje se to.