Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

08.08.2026. 04:43:34
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Prokleta živica  (Pročitano 5286 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Prokleta živica
« poslato: 31.05.2009. 20:50:24 »
Živica iliti živa ograda.
Dok sam živio u zgradurini,uvijek mi je živica bila onako lijepa i zanimljiva solucija za ogradu, ai bilo je zanimljivo vidjet Edward Scissorhandsa kako od živice radi ovakve stvari:

Ali kad sam preselio u kuću koja je s obje strane opasana živicom moje mišljenje o toj biljci se iz osnova promijenilo.
Fucking prokleta damn živica raste bilo sunce bila kiša ko blesava, a ima je sve skupa cca 150 metara, pa ja to svako malo moram šišat i uređivat, a nisam edward škaroruki. E sad, neki će reć ti si lijenčina kad se buniš zbog 150 metara živice, ali nisam nego je problem što sam prokletu stvar zatekao u visini skoro 2 m i sa strojem kojim raspolažem nemogu to skratit nikako na neku normalnu visinu, a probajte držat elektro škare koje su teške cca 4 kg jedno dva sata iznad glave i još mahat njima lijevo desno. Prokletinja se čak vidi i na google maps i google earth.
Da ne dužim, ima li itko kakva iskustva s prokletom živom ogradom da mi kaže smijelm li ja sad kad joj je vegetacija već dobrano počela, uhvatit motornu pilu i skratit to na jedno metar i pol visine, a da se stvar ne osuši ( nije da ne bi volio da se osuši, bi stvarno više nego išta drugo, al onda ostajem bez ograde ili s nakaradno osušenom živicom ).

Fuck živica >:D

Van mreže Ak@i

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +17/-4
  • Ne brze od...............200 km/h

Odg: Prokleta živica
« Odgovor #1 poslato: 31.05.2009. 22:46:01 »
Slobodno kolega raspali! Veruj da joj ne mozes nista,evo ja sam moju pre dva dana dobro raskresao,ma nista joj nije! Drugo nabavi sebi ako imas od koga one lagane elektricne makaze,veruj da su mene opasno spasile! I kod mene je bila na nekih dva i po metra,a ja sam je ladno na  metar osamdeset i veruj kao da joj nista nisam uradio! Ali samo nemoj raditi ako je velika vrucina,onda bas nisam siguran da ce podneti! I obavezno nakon zavrsenog posla,ako ikako mozes poprskaj je vodom,tacnije i po liskama gore,ne samo po korenu! Toliko oko toga od mene,a ako ima jos ko kakva druga iskustva neka javi!

Van mreže cale

• Senior clan
  • *
  • Like: +9/-0

« Odgovor #2 poslato: 01.06.2009. 10:16:09 »
 Kod mene je bio sledeći slučaj:
 Zbog "nekih" okolnosti nisamo mogli dolazit u selo kod bake na imanje nekih pet godina.
 Kad smo konačno stigli živa ograda je bila toliko velika i u visinu a bogami i u debljinu stabljika,dragi moj Vidače mi smo nju svu do zemlje posjekli i nakon godinu dana ona je opet na nekih 1,5 metar i sad je redovno šišamo i održavamo tu visinu.
 Nadam se da sam ti pomogao sa svojim iskustvom oko ovoga jer izgleda nju ne možeš uništiti osim čupanjem iz korijena jer je to vrlo izdržljiva biljka u svim uslovima.
cale

Van mreže Ak@i

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +17/-4
  • Ne brze od...............200 km/h

« Odgovor #3 poslato: 01.06.2009. 14:57:30 »
...jer izgleda nju ne možeš uništiti osim čupanjem iz korijena jer je to vrlo izdržljiva biljka u svim uslovima.
Bas o tome htedoh i ja da kazem par reci! Komsija do mene takodje je imao kod njega,pa je resio da je rascupa kompletno,proslo dve godine ona ponovo sama pocela da raste,i jedino sto je uradio na kraju je zalivanje betonom! Tacnije na tom mestu je odradio zid i sve je lepo nalio betonom,e veruj ponekad i sad pomislim da ce mozda opet niknuti! :D Ona je totalno neunistiva! Jedino u slucajevima "prskanja pesticidom"(domacim jakim betonom) :rlol: :rlol:

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 01.06.2009. 18:52:34 »
Mislim da će motorka radit već slijedeći put. Moram ju skresat bar pol metra, onda nije problem kad mi bude u visini očiju ili malo niže, fazonirat ju sa elektro škarama. Btw. Ak@i imam ja dobre elektro škare, ali je problem što ni one nisu svemoguće. :lol_sign:

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #5 poslato: 01.06.2009. 19:40:23 »
imam ja dobre elektro škare, ali je problem što ni one nisu svemoguće. :lol_sign:
Zato bager JCB čini čuda,može izvući živicu iz korjena.......
Mislim da je bager odlično rješenje za tvoj problen i umjesto fucking živice,posadiš čemprese......
Nema puno brige oko nje i režeš ju samo jedanput na godinu....
Barem se oko ograde ne moram baš toliko mučiti  :)

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 11.07.2009. 23:19:15 »
Ljudi moji ovo nema kraja, fucking živica postavlja rekorede u brzini rasta, sad je bila kiša konstantno pa prošli vikend nisam mogao šišati prokletu stvar, al je danas došla na red... Ruke su mi fakat 20 cenata duže, ko u čimpanze, al nema veze kresnuo sam je baš onako poštenski...
To sad postaje osobno, što kaže Balašević imam na kapi nove ratne zvončiće i iskopao sam ratnu sjekiru prema živici ( btw. nije baš sjekira al su elektro škare  :lol_sign: , neće ona mene seksualno iskorištavat da se ne izrazim vulgarnije  :sniper: )

Da cirkus bude veći, susjed pored mene ne održava svoj vrt nikako pa mu se zasjemenila neka travurina i sad i ona s boka oštro napada prema meni :udri: Prekjučer vidim reklamu: motorna kosilica 799 kn i odem jučer to kupit ( reko nije skupo a dobro će doć ) dođem u dućan kad ono neka kineskinja ( mislim kineska kosilica ) pa ja lijepo pitam lika jel može to upalit ...? Kaže lik: može al nisam siguran kolko puta :lol_sign: tako da sam ja umjesto te akcijske kupio za umalo duplo para neku američku i danas sam uz živicu uzvratio oštrim protunapadom prema travi...

Trenutni rezultat je Živica&trava 0 ; vvidak11 1  :taptap:

Van mreže vatrogasac

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +22/-2

« Odgovor #7 poslato: 11.07.2009. 23:36:28 »
navijam za tebe a sto se tice komsije -malo duza cijev od prskalice ,odgovarajuci herbicid za njegovu travu i zavrsio si s njim za ovu sezonu[jesam pokvaren]-ako vec neide drugacije-zaboravio sam jos nesto -mozda se lakse dogovoris sa komsinicom da ti pokosis travu a ona ce se tebi oduzit necim slatkim [mislim na baklavu ,sampitu itd]

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 11.07.2009. 23:54:26 »
mozda se lakse dogovoris sa komsinicom da ti pokosis travu a ona ce se tebi oduzit necim slatkim [mislim na baklavu ,sampitu itd]

:lol_sign: ovaj je samac damn