Hmmm... lepa razmišljanja drugovi moji,ako mogu tako da Vas nazovem "drugovi",jer tako osećam,iako se poznajemo samo u ovom virtuelnom svetu i samo na ovom forumu gde se i družimo,naravno... opet virtuelno,ali šta tome fali!? Ništa,zar ne!?
Jedan je veliki mislilac jednom rekao (oprostićete mi i Vi i On što sam zaboravio koji,mada On već odavno miriše cveće odozdo

) da:"Ako hoćeš da znaš gde si krenuo,mora da znaš odakle si pošao",naravno... malo sam parafrazirao,ali bitna je suština,zar ne!? A bit je u tome da se osvrnemo na proteklu godinu,vidimo šta nam se sve izdešavalo u noj,na bilo kom planu (poslovnom,privatnom,hobi... ),pa će nam to biti zdrave smernice na onu godinu koja nam dolazi.
Ja sam inače moju prvu satelitsku (šmrc... kada tako kažem "moju prvu" zvuči kao devojka... ) imao,pa... jedno pre 10,a biće i više godina,krajem,ili bolje reći,u drugoj polovini 90-ih,i šta da vam više kažem o tome,fiksni sistem sa 1 LNB-om na astri 19.2°e,antena 1.2m i neki "SUN" reciver,naravno... sve analogno,sećam se još,imao je oko (ako ne i okruglo) 36 programa,onih gledljivih,koliko je bilo kodiranih ne znam.
Mnogi od tih programa su,ako ne i svi,sada prisutni na tom istom satelitu,ali sada u digitalnoj formi,i naravno... niko i ne sumlja da će i za 10-ak godina još uvek biti tu,na tom istom mestu (kako ono ide ona pesma od Crvene Jabuke:"Čekaj me na starom mjestu,tamo gdje ljubav počinje... ),ali ovaj pud u fullHD formatu,i sve tako redom... tamo gdje ljubav počinje,odnosno gde je počela moja,tako da se izrazim,ljubav prema satelitima i sat. TV-u.
Ali odoh ja predaleko,tamo u neku 2015. ili tamo negde,a trebalo bi da se zaustavim u 2009. pa evo sada ću.
Najpre osvrt na 2008,ali pre toga o mojoj sadašnjoj satelitskoj (jer je od one "prima amore" bio jedan diskontinuitet od jedno,pa... 7 godina reao bih). A ovu sadanju satelitsku (vidite mi dole u potpisu koju) sam dobio,hmmm... je moja supruga dobila od svoje mamice za rođendan krajem 2007,a poklon sam joj naravno izabrao JA (e sada bi vam administratri moji zamerio što nemate onaj smily sa roščićima,špicastim repićem i vatricom oko njega,he,he,he... jer bi se on ovde najbolje uklopio),ja birao poklon za nju,a u stvari... meni se to najviše svidelo,ali i gospođa ju je kasnije zavolela! I dugo gledao Astru i Hotbird sa monoblokom,a i onda se tamo imalo što i gledati,bili su to dobri dani:Premiere,Digital+,Polsat,TPS,Multivision... i sve je to sada otišlo,zbog toga sam i uzeo motor pre jedno 4 meseca da gledam ono što se gledati još može,a to je bio Digi,i gledam ga još i sada,kao i svi vi drugovi moji,a nadam se da će mo ga gledati još jedno,pa... još jedno bar 4 ili 5 meseci,jer... bojim se da je čak i to relativno optimistična prognoza,i... šta posle!?
E to "posle"... to je ta 2009,a tu mislim da se nećeništa bitnije menjati tamo negde do proleća,odnosno dok i poslednja velika platforma ne ugasi nagra2 i ne pređe na nagra3 sistem kodiranja (naravno reč je o DigiTv),a dalje,pa... ja sam inače po prirodi optimista i mislim da će i onda nakon malo mraka da će da se dogodi,pa... neka vrsta revolucije,odnosno da će onda da padne neki veliki sistem kodiranja,možda i upravo famozna nagra3,a možda i neki drugi,viacsses3,ili irdeto,ili... ma nešto će da padne u svakom slučaju,a mi živi bili pa videli što;a onda mi svi opet Jovo-nanovo... samo sa nekim novim paketom,ili nekim starim-novim,videćemo još!
I naravno... da se družimo na ovom forumu sasvim neobavezno,onko bas opušteno.. vidite drugovi moji (joj.., sa ovim drugovi zvučim kako kakav proleter sa petokrakom na čelu),ja sam se nekako familizirao sa vama,svaki od vas me asocira na nešto ili nekoga (vićete se prepoznati,da sada ne stavljam javno vaše privatne informacije),jedan moj drugar (stvarni,ne virtuelni),je poreklom iz Bileće,supruga mi iz Osjeka i često sam tamo,rođen sam i odrastao u Lici,a dole u Dalmacili,oko Neuma na ušći Neretve su ženini roditelji uzeli vikendicu pa su nam obećali jedan apartman kada je srede,tako da... uvek kada pomislim na nekoga od Vas drugovi moji ja se setim nečega lepog što povežem sa Vama,i eto... samo razlog više da volim ovaj naš forum.
Pa makar više niko nikada (ne daj Bože) ne otključao ni jedan paket i ni jedan program,ne sumljam da će mo se svi mi nastaviti i dalje družiti ovde i pokušavati da uz pomoć štapa i kanapa ne učinimo nešto povodom toga,kako god umemo ili neumemo,ali važno je da se družimo,zar ne!?
Sretna svima i uspešna Nova 2009 godina,najpre svima puno zdravlja,a kada bude toga biće onda i svega ostaloga!
POZDRAV

!