Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

08.08.2026. 15:31:23
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Što nam donosi Nova 2009. na našem forumu  (Pročitano 4502 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Što nam donosi Nova 2009. na našem forumu
« poslato: 28.12.2008. 20:45:20 »
Ako ste pomislili da je ovo suhoparni osvrt na najave lansiranja satelita i pokretanje novih programskih paketa grdo ste se prevarili. Naime, zanima me vaša prognoza,tj. da razmjenimo mišljenja oko toga što nova godina donosi našem hobiju i što je našem hobiju u "amanet" protekla godina ostavila.
Evo moj osvrt: Ovim hobijem bavim se oko dvije godine intenzivno, kad sam počeo uglavnom su svi veći paketi bili otvoreni TPS,Polsat,Premiere,Digital+,Digi... itd ... i u te dvije godine dolazi do naglog pada broja otvorenih paketa. Malo po malo prelaskom na nove sustave kodiranja gasi se paket po paket i gdje smo sad? U ovom momentu putem emua otvoren je od većih paketa samo Digi, a i on će prema najavama tijekom 2009. godine u još neprobijen sustav kodiranja. Priče su bile svakakve tipa kad Nagra ode na trojku otvorit će se Irdeto ili Conax, ali se nažalost to nije dogodilo. S druge strane davatelji satelitskih usluga ponudili su povoljne i primamljive pakete, prije svega tu mislim na exyu područje, pa imamo Digi, Total Tv, Max Tv, B.net, uskoro dolazi Optima TV itd. To su sve provideri čiji osnovni paket stoji manje od 100 kn u Hrvatskoj ili u eurima manje od 14 mjesečno. Složit ćete se samnom da to zaista nije previše, a s druge strane još puno ljudi radi za manju dnevnicu od tog iznosa, dakle nije ni malo. E sad šta će se dogoditi: opcija je uzeti si neki paket i u miru božjem gledat ono što ti daju ( većina nas i ima neke pakete, al nije gušt gledat... ) ili i dalje provoditi sate na forumima poput našeg i čekati ne bi li se nešto pametno dogodilo. Moram priznat da ću ja izabrat ovu drugu opciju,jerbo mi je to postalo nešto kao stil života, tj. kad ne pročitam forum osjećam da mi nešto fali. Isto tako bavljenje ovim hobijem natjeralo me da učim kompjutorske vještine i od jednog relativnog tuduma kojeg je vrijeme davno pregazilo ( u informatičkom smislu jerbo je moje bavljenje računalima prestalo početkom devedesetih ) od mene je postao jedan solidno napredan user, tako da ono u edukativne svrhe što viđate na većini foruma zaista stoji. Pored svega, stekao sam na ovom forumu mnoštvo ljudi koje bi Englezi nazvali penfriend, ljudi s kojima svakodnevno razmjenim pokoju riječ i koje vjerojatno neću nikad osobno upoznati ( iako... nikad ne reci nikad ) zbog toga jer nas dijele udaljenosti koje internet s lakoćom smanjuje, dakle stekao sam poznanike i usudio bi se reći i prijatelje među vama, što smatram vrednijim od bilo kakvih drugih postignuća.
I tako ... kraj je godine, brojimo posljednje dane i sate 2008. i čekamo slijedeću, u svakom slučaju ovo je uvijek sentimentalno razdoblje i neznam sjećate li se još onog osjećaja kad smo bili klinci, pa na kraju godine ona sjeta jerbo odlazi nešto... nismo znali što, al smo znali da odlazi...a svaki rastanak izaziva sjetu. Dolazi slijedeća godina, bolja ili lošija vrijeme će pokazati tako da smo opet na početku i nitko, ali baš nitko nemože ustvrditi što će nam donijeti...osim možda vidovitog Milana, al njemu nekako baš i ne vjerujem...
I da ne gnjavim više...ostajemo i dalje ovdje na www.vladix.net/forum, a ako nam nestane ovaj hobi, prebacit ćemo se na kukičanje ili na nešto drugo npr. bacanje kamena s ramena grčko rimskim stilom bez prepona na 100 metara, ali ostajemo ovdje jerbo se ispod krinke ovog hobija iskristaliziralo nešto čega nam čini se nedostaje, a to je druženje... Dakle moje dame ( jako vas je malo ovdje, al nadamo se većem broju ) i cijenjena gospodo, i dalje nastavljamo u istom tonu pa kako nam bude... ;)

P.S. Ako sam vas s ovim postom udavio ne zamjerite, u književnosti bi se ovo nazvalo struja ili tok svijesti ;D

Van mreže trucker

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +30/-0

Odg: Što nam donosi Nova 2009. na našem forumu
« Odgovor #1 poslato: 28.12.2008. 21:53:04 »
Dobar tekst vvidak,baš nekako tako i ja razmišljam.U tebi kao da čuči skriveni pisac  :D.Evo duže vrijeme nemam konstantan posao pa sam se i ja nekako "navukao"na ovaj forum pa ujutro dok popijem kavu ako ne pogledam sta je nova,kao da mi nešto fali.U ovo otprilike godinu dana koliko sam na forumu,naučio sam dosta toga,ponajprije o sat tehnologijama o kojima prije nisam imao ama bas nikakvog pojma.Dakako da sam upoznao i dosta  ljudi i prijatelja s kojima zasigurno ne bi nikada uspostavio kontakt da nisam jedanput,"lutajući bespućima neta" u potjeri za ključevima,upao na ovaj forum.Na to me natjerao taj famozni metabox II i "odumiranje"gledljivih paketa.
Ja se nadam (barem mi je obećano) polovinom idućeg mjeseca jednom sigurnom poslu tako da ću vjerojatno rjeđe biti ovdje ali u svakom slučaju družit ćemo se i dalje,bilo gledljivih paketa ili ne.Valjda će se netko pobrinuti za to...ja sam nemoćan u takvim stvarima jer sam prestar da bi to sada sve naučio.I ja sam za onu drugu opciju "čekanja"da se nešto desi,ne pada mi na pamet da bi izdvajao bilo koju svotu za neki paket koji bi ionako samo povremeno pogledao.
Dakle kao sto ti reče:nastavljamo dalje i puno sreće svima u novoj 2009

BTW,meni je ova 2008 bila katastrofalna po pitanju posla

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

« Odgovor #2 poslato: 28.12.2008. 22:07:13 »
evo i ja da se nadovežem-sad će godina puna na www.vladix.net-i nisam se ni jednom pokajao zašto sam na forumu tom jer ostajem pri onom da je najbolji za mene-mada sad me moja bolest malo odvojila od postanja :'( na žalost i višeg provedenog vremena na forumu-sad zahvaljujući našem modu veci ubijam vreme dok ležim s drugim stvarima.puno ljudi sam upoznao i svi ste mi ok-nekad sam mislio da je upoznavanje ljudi preko neta glupost ali vidim da je i više od dobre stvari-pomoće mi prije ljudi koje ne znam fizički nego one koje poznam.budućnost foruma nije upitna uvijek o nečem se može pisati ako i ne bude satelita ??? igraćemo mi matorci cs protiv fazana :D,pozdrav svima i ostajte mi cool kao i do sada a meni nemojte zamjeriti ako sam malo odsutan i to će proći-pozz ;) :)

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 28.12.2008. 22:14:23 »
sve je super rečeno, šta drugo da kažem nego da se složim sa dobrim željama

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +66/-0

« Odgovor #4 poslato: 29.12.2008. 01:09:25 »
takodjer, puno pozdrava svima na forumu  :)

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +14/-0

« Odgovor #5 poslato: 29.12.2008. 12:08:46 »
Puno pozdrava od mene i puno sreće i veselja u novoj  2 ;D ;D 9
Why drink and drive when you can smoke and fly?

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #6 poslato: 29.12.2008. 15:53:00 »
Hmmm...   lepa razmišljanja drugovi moji,ako mogu tako da Vas nazovem "drugovi",jer tako osećam,iako se poznajemo samo u ovom virtuelnom svetu i samo na ovom forumu gde se i družimo,naravno...   opet virtuelno,ali šta tome fali!? Ništa,zar ne!?

Jedan je veliki mislilac jednom rekao (oprostićete mi i Vi i On što sam zaboravio koji,mada On već odavno miriše cveće odozdo ;)) da:"Ako hoćeš da znaš gde si krenuo,mora da znaš odakle si pošao",naravno...    malo sam parafrazirao,ali bitna je suština,zar ne!? A bit je u tome da se osvrnemo na proteklu godinu,vidimo šta nam se sve izdešavalo u noj,na bilo kom planu (poslovnom,privatnom,hobi...   ),pa će nam to biti zdrave smernice na onu godinu koja nam dolazi.

Ja sam inače moju prvu satelitsku (šmrc...    kada tako kažem "moju prvu" zvuči kao devojka...     ) imao,pa...    jedno pre 10,a biće i više godina,krajem,ili bolje reći,u drugoj polovini 90-ih,i šta da vam više kažem o tome,fiksni sistem sa 1 LNB-om na astri 19.2°e,antena 1.2m i neki "SUN" reciver,naravno...   sve analogno,sećam se još,imao je oko (ako ne i okruglo) 36 programa,onih gledljivih,koliko je bilo kodiranih ne znam.
Mnogi od tih programa su,ako ne i svi,sada prisutni na tom istom satelitu,ali sada u digitalnoj formi,i naravno...   niko i ne sumlja da će i za 10-ak godina još uvek biti tu,na tom istom mestu (kako ono ide ona pesma od Crvene Jabuke:"Čekaj me na starom mjestu,tamo gdje ljubav počinje...   ),ali ovaj pud u fullHD formatu,i sve tako redom...   tamo gdje ljubav počinje,odnosno gde je počela moja,tako da se izrazim,ljubav prema satelitima i sat. TV-u.

Ali odoh ja predaleko,tamo u neku 2015. ili tamo negde,a trebalo bi da se zaustavim u 2009. pa evo sada ću.

Najpre osvrt na 2008,ali pre toga o mojoj sadašnjoj satelitskoj (jer je od one "prima amore" bio jedan diskontinuitet od jedno,pa...     7 godina reao bih). A ovu sadanju satelitsku (vidite mi dole u potpisu koju) sam dobio,hmmm...   je moja supruga dobila od svoje mamice za rođendan krajem 2007,a poklon sam joj naravno izabrao JA (e sada bi vam administratri moji zamerio što nemate onaj smily sa roščićima,špicastim repićem i vatricom oko njega,he,he,he...    jer bi se on ovde najbolje uklopio),ja birao poklon za nju,a u stvari...     meni se to najviše svidelo,ali i gospođa ju je kasnije zavolela! I dugo gledao Astru i Hotbird sa monoblokom,a i onda se tamo imalo što i gledati,bili su to dobri dani:Premiere,Digital+,Polsat,TPS,Multivision...    i sve je to sada otišlo,zbog toga sam i uzeo motor pre jedno 4 meseca da gledam ono što se gledati još može,a to je bio Digi,i gledam ga još i sada,kao i svi vi drugovi moji,a nadam se da će  mo ga gledati još jedno,pa...     još jedno bar 4 ili 5 meseci,jer...    bojim se da je čak i to relativno optimistična prognoza,i...    šta posle!?

E to "posle"...      to je ta 2009,a tu mislim da se nećeništa bitnije menjati tamo negde do proleća,odnosno dok i poslednja velika platforma ne ugasi nagra2 i ne pređe na nagra3 sistem kodiranja (naravno reč je o DigiTv),a dalje,pa...   ja sam inače po prirodi optimista i mislim da će i onda nakon malo mraka da će da se dogodi,pa...     neka vrsta revolucije,odnosno da će onda da padne neki veliki sistem kodiranja,možda i upravo famozna nagra3,a možda i neki drugi,viacsses3,ili irdeto,ili...      ma nešto će da padne u svakom slučaju,a mi živi bili pa videli što;a onda mi svi opet Jovo-nanovo...    samo sa nekim novim paketom,ili nekim starim-novim,videćemo još!

I naravno...    da se družimo na ovom forumu sasvim neobavezno,onko bas opušteno..   vidite drugovi moji (joj..,   sa ovim drugovi zvučim kako kakav proleter sa petokrakom na čelu),ja sam se nekako familizirao sa vama,svaki od vas me asocira na nešto ili nekoga (vićete se prepoznati,da sada ne stavljam javno vaše privatne informacije),jedan moj drugar (stvarni,ne virtuelni),je poreklom iz Bileće,supruga mi iz Osjeka i često sam tamo,rođen sam i odrastao u Lici,a dole u Dalmacili,oko Neuma na ušći Neretve su ženini roditelji uzeli vikendicu pa su nam obećali jedan apartman kada je srede,tako da...    uvek kada pomislim na nekoga od Vas drugovi moji ja se setim nečega lepog što povežem sa Vama,i eto...      samo razlog više da volim ovaj naš forum.

Pa makar više niko nikada (ne daj Bože) ne otključao ni jedan paket i ni jedan program,ne sumljam da će mo se svi mi nastaviti i dalje družiti ovde  i pokušavati da uz pomoć štapa i kanapa ne učinimo nešto povodom toga,kako god umemo ili neumemo,ali važno je da se družimo,zar ne!?

Sretna svima i uspešna Nova 2009 godina,najpre svima puno zdravlja,a kada bude toga biće onda i svega ostaloga!

POZDRAV :)!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže flyaway83

• Senior clan
  • *
  • Like: +3/-0

« Odgovor #7 poslato: 29.12.2008. 16:45:39 »
Evo da i ja dobacim  koju rijec sto se tice foruma a i vas ....
Drago mi je da sam na vasem forumu,do daljnjeg i ostajem, Zelim vam puno SRECE,ZDRAVLJA i LJUBAVI....
P.S. pitate se sto nisam napisao i para ili novaca,pa to nije problem ne mogu vam zazeliti para,jer ih nema,ali o tome negdje drugo....

Salim se malo,iskreno drzite se ljudi i nemojte pokleknuti pred problemima..... ;D ;D ;D

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #8 poslato: 29.12.2008. 16:53:53 »
...
Marre, pored svega što se želi za praznike (da ne nabrajam) želim ti i da kupiš Dreambox resiver u ovoj 2009. godini i imaš brzi internet (sve preko 386kbps) pa da gledamo sve što se gledati može.
Hvala na željama tebi, vvidaku, ninzu, flyaway83, patriot07, veci, miklavu, mmaslane-u trucker-u, Exxxyyy i ostalim (da ne zaboravim nekog), bićemo mi još dugo na ovom forumu, možda se ove godine promijeni naziv i adresa, al forum i mi ćemo ostati isti...naravno neću sam odlučivati o tome.
Pozdrav svima
« Poslednja izmena: 29.12.2008. 16:57:46 vladix_prosoft »