Da,dobro...
Iako ni upute nisu baš savršene

,ali recimo da pokrivaju jedno 90% problema,a za ostalih 10% ćeš se morati sam snaći

,malo intuicija,malo improvizacija... što bi rekao kolega Vvidak11 u svima nama čuči jedan Grunf koji jedva čeka da sklepće nešto uz pomoć štapa i kanapa

,he,he,he...
Ali da još malo pomognem (koliko budem mogao),ovako...
Da probam odgovoriti na onih tvojih par pitanja da ti malo olakšam:
Prvo,DA,bilo bi poželjno skunuti 1 LNB (ostaviti drugi) i skinuti diseq.
Drugo,Postavke u reciveru stavi na diseq:USALS,to ti je najjednostavnije za podesiti tako.
Treće,referentni satelit ti je onaj satelit koji je (čije su koordinate) najbliži tebi;a to znači ako si ti (npr. Zagreb ~16° east) onda bi ti referentni satelit trebao biti EutelsatW2 na 16°E,a ako si npr. Beograd (~20° east) onda ti je referentni sat Astra 19.2° E itd. A taj ti satelit služi da bi odredi pravi smer Juga što je za motorizovan sistem izuzetno važno (da e razglabam sada zbog čega).
A ti onda kreni polako... korak po korak i uspećeš,možda ne odmah iz prve,ali nije to toliko teško.
Meni je trebalo 3 dana da sve uštimam,malo po malo,malo razočarenja,malo ljutnje,onda inat "e hoću BAŠ"

,he,he,he... i sada sve radi.A i ja sam imao kao i ti najpre Astru i HotBird,samo što sam ja imao monoblock,a kada sam uzeo motor onda sam uzeo i obični LNB,STI 0.1db,i montirao njega,a monoblock skinuo,a uzeo sam isti motor kao i ti:STI sg2100,ja sam svoj uzeo u Ekranu,i mislim platio ga 334Kn.I u principu zadovoljan sa sa njim,a on i Metabox su fina kombinacija,radi sve lepo,pa... evo sada će skoro već 4 meseca!
Ako bude trebalo kavkih detalja oko postavljanja motora i podešavanja samo se javi,a ja odgovorim i potrudim se da pomognem kada stignem

.
Pozdrav

!
P.S.
Kada sve to podesiš,pretpostavljam da ćeš želeti da gledaš i DigiTv,a mislim da kod Meta III (Kao ni kod dvojke) u listi satelita nema Intelsat 707 sa koga emituje digi,pa ako se nađeš pred tim problemom,ovo će ti onda biti jedan jako koristan link:
http://www.vladix.net/forum/index.php/topic,2771.msg11811.html#msg11811 Pozdrav

! (još jednom

)