Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.06.2026. 09:41:07
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Komp se ne?e ugasit  (Pročitano 3607 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Komp se ne?e ugasit
« poslato: 17.10.2008. 20:17:53 »
Priča ide ovako: Kupio kum novi komp Athlon 4200+ X2 znači dvojezgraš s 2 gb memorije i nekom nvidinom pločom ( nisam zapamtio koja, ali trebao sam očigledno ). Donio sve kod mene uključujući i ss2 techniksat kartu, na koju sumnjam da uzrokuje probleme, ali nisam 100% siguran da je ona krivac. Ja mu sve lijepo instalirao dakle XP Prof SP3 sa svim driverima i kod mene sve radi ko sat. Donese čovjek komp doma, priključi i počnu problemi, ajd dobro spojim se ja sa Team viewerom i deinstaliram AMD-ove drivere za proc ( jerbo su i meni uzrokovali probleme, al sam se kasno sjetio pa sam ih ipak instalirao u prvi mah. S deinstalacijom ovih drivera komp se stabilizirao, i sve radi ko sat, jedino što se ludi komp neće ugasit. Kad ga klikneš na Turn Off ispiše da se Windowsi gase, ali se odmah baci na restart, meni je palo nekoliko ideja na pamet:

1. Nešto od hardveraja ( tipkovnica ili miš prvenstveno mislim na njih jerbo kod mene s mojim hardverajem to nije radio ) uzrokuju neku grešku pa ga bios tjera na restart
2. Nešto u registryu od zloćestoća ( jerbo me prije spomenuti kum natjerao da mu prebacim filmove i glazbu sa starog kompa na novi )

Drugo mi ništa ne spada na pamet

Ako neko ima još kakvu ideju nek me podsjeti jerbo je ovo problem koji nije baš čest tj. ja prvi put vidim takav problem na nekom kompu. >:(

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

Odg: Komp se ne?e ugasit
« Odgovor #1 poslato: 17.10.2008. 20:45:29 »
100% skystar drajveri.
evo mog problema prije 20-tak dana http://www.youtube.com/watch?v=7WSijT24Njs
samo u mom slučaju standby/hibernate
« Poslednja izmena: 17.10.2008. 21:01:06 vladix_prosoft »

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 17.10.2008. 21:07:36 »
Problem detektiran. Tipkovnica ili miš uzrokuju nekakvu pogrešku, pa ludi bios odmah restarta komp. Kad su mišonja i tipkovnica isključeni komp se normalno gasi.

Van mreže Domo59

• Table Tennis Player
  • VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +25/-4

« Odgovor #3 poslato: 18.10.2008. 16:42:51 »
sorry na OT...
Sto je to hibernate, sto  se tu dobiva? koja je razlika između hibernate i stand by?

hvala :)

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

Odg: Komp se neće ugasit
« Odgovor #4 poslato: 09.11.2008. 19:53:02 »
sorry na OT...
Sto je to hibernate, sto  se tu dobiva? koja je razlika između hibernate i stand by?

hvala :)

e s ovim pitanjem si nam uglavnom svima dao do znanja da još o windowsima vrlo malo znamo ;D ;D ;D to ti je ko i ljudski mozak područje vrlo malo istraženo, al znamo da se koristi uglavnom 7-9% kapaciteta ;D ;D ;D

Dakle pojma nemam koje su prednosti hibernacije