Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.06.2026. 20:57:07
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: NECO BOX MSR 5630 CXCI  (Pročitano 4122 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ljupce

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

NECO BOX MSR 5630 CXCI
« poslato: 12.09.2008. 19:54:35 »
Receiver NECO BOX MSR 5630 CXCI
Ima 2 SLOTA I 1 UGRADJEN (MISLIM DA JE ZA CONAX?)
U receiver je bio stavljen DREAMSOFT 1.4.4.0, medjutim nije radio dobro na DISEQ MOTORU
(moglo je da se memorise samo 3 satelita, jer suprotno (memorisite 4 satelita ili vise) gubio je
sve pozicije. Diseq motor je u redu, provereno drugim receiverom.
Promenio sam sofver i stavio dreamsoft 1.4.4.8 (onaj koji je na forumu- zadnji) i sad ne radi
rf modulator za tv ( preko scarta radi).
Dali sa ovim sofverom radi dobro Diseq motor.
U cemu je problem sto ne radi rf modulator.
Mislim da je ovaj receiver clon od metabox III receivera.(prema slici na kojoj je pokazan metabox III)
Dali mogu u njega da stavim sofver od metabox III receivera?

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1
  • Pol: Muškarac

Odg: NECO BOX MSR 5630 CXCI
« Odgovor #1 poslato: 12.09.2008. 20:27:17 »
http://www.satellite-heaven.de/Receiver/metaware.htm
pogledaj ovdje dal je klon metadream nikako ubacivati

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #2 poslato: 13.09.2008. 07:21:00 »
Ja imam Metabox II original,u njemu mi je Dreamsoft 1.4.4.8 (ne mora da bude poslednji) i Diseq 1.2 H-H motor mi redi bez problema sa tim softom;Pretpostavljam da je tvoj reciver klon (nije original) od metaboxa III,a za klonove SAMO ORIGINALNI SOFT,odnosno,ništa od Metadreama i od MTG-a,samo Dreamsoft,jer...       u suprotnom može da ti rikne reciver :o!!! Može da ti se dogodi da ti softovi od pojedinih Key-makera ne rade baš dobro ???,pa ti probaj da promeniš svoj Dreamsoft od nekoga drugog (moja preporuka od lunatik2x 8)),on se kod mene pokazao najbolji,a i kod mnogih na forumu,ali...       zavisno od recivera možda kod tebe neki drugi bude radio bolje. I kod mene se nekada(zavisno od lošeg softa >:() mogu dogoditi neke neugodnosti (samoresetiranje,blokiranje na nekoliko sec. itd.   ) Probaj sa raznim softovima,nadam se da će da pomogne,a ako ne...       onda idemo dalje!!!
  POZDRAV ;D!!!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže ljupce

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #3 poslato: 15.09.2008. 08:29:19 »
 :)
Ok
Puno hvala.
Znaci osim dreamsoft, nista drugo da ne stavljam.
Interesuje me ipak, dali mogu da stavim metadream, a da ne menjam boot, t.e. dali je isti boot za dreamsoft i metadream!? (ili to mora da se radi sa JTAG-om).
Jel moze neko zna koji je procesor i flash u NECO BOX, jer procesor ima ladnjak, pa ne mogu da ga procitam, a flash je obrnuto lepljen (ono sto pise je na strani stampane ploce, pa ne mogu da ga procitam, a ne da mi se odlepiti ga).
Isto interesuje me ako znate dali je flash hardware ili sofware lock, (ukoliko nesto zeznem pa da ga jtagom obnovim).
« Poslednja izmena: 15.09.2008. 08:33:56 ljupce »

Van mreže ljupce

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #4 poslato: 15.09.2008. 08:32:53 »
Jos jedno potpitanje
Mogu li da stavim  Metabox3_Software_Full_Clone (vidio sam na forumu) ili da ne igram time.
Pozdrav.
Pronasao sam i neki NECO BOX softver.
Zna li neko da li ce ovo da resi problem.
« Poslednja izmena: 15.09.2008. 08:37:11 ljupce »

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #5 poslato: 15.09.2008. 15:57:15 »
Nažalost oko ova dva poslednja posta ti ne mogu pomoći jer moje znanje još uvek nije toliko :-[,pretpostavljam da bi originalni soft (taj koji si ti našao za NecoBox) bio OK za tvoj reciver ;),probaj sa njim,samo ako i bude dobar pitanje je kolika ti je podrška za njega ???,da li neki key-maker obnavlja i osvežava nove ključeve u njemu dovoljno često da bi mogao da pratiš šta se već može gledati preko emu-a!?
Za metadream stvarno ne znam,to bi radio na sopstvenu odgovornost,ali ako si spreman rizikovati...      (ne nagovaram te ništa,razmisli dobro),a Dreamsoft-om probaj...        ubaci najnoviji od Lunatik2x,vrati motor na nultu poziciju,uradi factory reset i probaj da memorišeš satelite preko USALS-a.Trebalo bi da ti memoriše sve...       probaj pa se javi.

POZDRAV :)!!!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže ljupce

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #6 poslato: 16.09.2008. 13:23:14 »
Da. stavio sam dreamsoft od lunatix, najnoviji, medjutim opet je isto sa motorom.
Inace motor podesavam preko indeksa.
Problem je u tome sto se motor okrece samo ako udjem u instalaciju i odaberem satelit.(Nece da se okrece kad odaberem satelit preko liste programiranih satelita). Pa sad odaberem satelit koji hocu da gledam, odaberem program, onda udjem u instalaciju i odaberem satelit i motor se pokrene.

Sto se tice ovog softvera za necobox, nisam puno siguran, da ne unistim boot, posto nisam uspeo da snimim dump preko jtag-a. Proces se prekida negde od 10 do 30 % snimanja i nije mi jasno zasto, pa necu dalje da probam, ostavicu mu dremsoft, da nesto ne sj....,!!
Puno hvala
  ::)

Van mreže ljupce

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #7 poslato: 17.09.2008. 09:14:27 »
Zaboravih da napomenem
Onaj dreamsoft 1.4.4.9 resetira receiver, nesto nije u redu sa njim
Pozdrav

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Like: +149/-12

« Odgovor #8 poslato: 17.09.2008. 09:58:16 »
Na Niytroboxu 8000 klonu jedino se ugasi sam pa uključi kada uđeš u meni i gledaš informacije o sustavu .Normalno radi iako je to mislim 1.4.4.8 Na orginalima se može viditi da je to dreamsoft 1.4,4,8 samo što ga je neko nazvao 1.4.4.9 Probaj ovaj 1.4.4.1  ili od lanutike 2 1.4.4.8.  Kod Nytroboxa 8000 ubacujem uvijek ovaj 1.4.4.9 i nema nikakvih problema jedino to kada treba da vidim koji je dreamsoft a to baš ne gledam puno jer znam šta se dešava.U stvari nije to resetiranje nego samo isključivanje i uključivanje rec. Jer poslije toga netreba ništa ubacivati u rec sve isto ostaje.
« Poslednja izmena: 17.09.2008. 10:10:30 mmaslane »

Van mreže ljupce

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #9 poslato: 17.09.2008. 10:43:19 »
Ok, :)
Hvala