Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

30.04.2026. 00:29:16
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: otkljucavanje kanalcica  (Pročitano 4034 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže balkan_1

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

otkljucavanje kanalcica
« poslato: 21.10.2007. 12:13:09 »
zanima me kako funkcionise otkljucavanje kanala,posjedujem strong reciver,a pristup netu mi je adsl,pa bi volio da mi neko pomogne kako da spojim ugodno sa korisnim i da mogu povremeno otkljucati neke kanale koje bih volio gledati,nisa do sada imao dodirnih tacaka sa ovom temom,pa mi je potrebna detaljnia pomoc,jer tek trebam da propuzem u koristenju neta u ove svrhe....unaprijed zahvalan....

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: otkljucavanje kanalcica
« Odgovor #1 poslato: 21.10.2007. 17:48:48 »
evo ja sada samo brzinski da kazem:

Trenutno ključevima možeš otključavati DIGI TV cijeli paket, TPS, D+, PREMIERE...DIGI je uvijek otključan i ne mijenjaju se ključevi. Potpuno je nevažno koji pristup interneta imaš, važno je da imaš bilo kakav jer je dovoljno samo da skineš txt fajl od 1-2 kb na kome piše ključ od 32 ili 16 znakova  (od 0-9 i A-F).

Ovdje imaš svježe ključeve http://www.sathelp.info/upload/index.php?PHPSESSID=f8ceed00f27faf15f898a035beea8343&direction=0&order=mod&directory=NEW%20KEYS&PHPSESSID=f8ceed00f27faf15f898a035beea8343

Oni se mijenjaju, mijenjaju ih ključari koji rade na poznatim kompleksima(digi,d+...) da bi eventualno spriječili ljude da gledaju piratski njihov paket koji se plaća desetinama eura mjesečno. Mijenjaju se najčešće jednom dva-tri dana, a na nekim multikompleksima traju po mjesec dana (digi koga su provalili 29.08.2007. ,prvih dana su se branili tako što su svaki dan po nekoliko puta mjenjali ključeve, dok sada skoro pa uopšte ne mijenjaju).

Hakeri su ti koji provaljuju u sisteme i objave (publish) ključeve koji cirkulišu na sajtovima tematizovanim za to kao što je SATHELP.

Unos ključeva se vrši u KEY EDIT svakog resivera koji podržava emulaciju tj. gledanje kanala bez kartice i ugovora.
FTA resiveri primaju samo kanale koji su besplatni i koji se mogu slobodno gledati.

Ja nisam specijalizovan za unos ključeva u STRONG resivere niti sam imao dodira sa tim, ali možda na forumu neko zna.

KLJUČEVI SU ISTI ZA SVE RESIVERE.

Pozdrav