Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

03.08.2026. 14:09:43
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Zatišje u satelitskom svijetu ???  (Pročitano 4410 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Zatišje u satelitskom svijetu ???
« poslato: 30.04.2008. 19:41:58 »
Svjedoci smo određenog zatišja u svijetu satelitske tv na "naš" način. E sad bilo bi zanimljivo da podijelimo mišljenja o tome što se trenutačno događa. Osobno mislim da je to zatišje "pred buru" jer činjenice su slijedeće:

- od pojave Nagra3 nije se dogodio nikakav bitan pomak niti u pozitivnom niti u negativnom smjeru ( dakle sve što je bilo gledljivo tada ako s ne varam pred nekakvih 6 mjeseci,gledljivo je i sad
- osim manjih hackova tipa Sex View ništa dodatno nije hacknuto
- kruže svakojake glasine, ali nema ničeg opipljivog
- veliki timovi ( izuzev Geminia s time bomb koji im zbilja nije trebao ) šute, i nema informacija šta se događa
- naši veliki prijatelji ( @vahid,@mahdi i ostali ) šute, i izdaju samo malo popravljene softove
- TPS prelazi ovih dana u CanalSat francusku platformu odnosno događa se spajanje tih dviju velikih platformi a domaćin će biti CanalSat

Slutim da se nešto sprema, kada i što još mi uvijek nije kristalno jasno ( doduše, nije niti dinosaurima bilo jasno kad su izumirali  ;D) )

Postoji nekoliko mogućih scenarija:

1. Potpuna nemogućnost gledanja sat tv preko public emulatora ( malo vjerojatno ) jerbo u tom slučaju 80% naroda ode na CS i opet smo na početku
2. Nagra 3 ostaje zamračena,ali otvaraju se neki drugi sustavi kodiranja ( npr Irdeto ili Seca ) ( ovo mi se čini vjerojatno )
3. Potpuni pad satelitske scene i nemogućnost gledanja kodiranih kanala osim regularnim putem ( mišljenja sam da još nije do ovog došlo )

Zanima me vaše mišljenje razvoja trenutne situacije, da vidimo koliko ćemo biti dobri u prognozama. ;)

Van mreže mix

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +36/-2
    • sat-hr forum

Odg: Zatišje u satelitskom svijetu ???
« Odgovor #1 poslato: 30.04.2008. 20:24:48 »
E pa za sad nije bilo nikakvih poboljšanja apsolutno nigdje. Jedino je bio TPS nestao jedno vrijeme na yumatu i klonovima, ali je to ispravljeno za 2-3 dana. Svi znamo da premiere nije mijenjao ključeve dugo vremena (osim izmjene 00 ključa koji je bio na Premiere star se preselio i na Premiere), a to naslućuje da će premiere ubrzo na NDS/Nagra3. Digi je povremeno mijenjao ključeve, ali ne mnogo. Polsat konstantno mijenja ključeve. Što se tiče Irdeta, ja ne vjerujuem da će do kraja puknuti (ali bi i mogao, vidjet ćemo). O hakiranju NDS-a niti ne pomišljam da će se dogodit. Seca bi mogla, ali ne u dogledno vrijeme. Nagra3 će po mojem mišljenju još  ostati zatvorena.
To je situacija za sada. Možda se dogodi da bude objavljena vijest da je Nagra probijena kada Digi i Polsat pređu u nju. A i kad Premiere pređe. E to bi zaista bio veliki udarac za Kudelski.
Ali sada prestoji doba iščekivanja da vidimo šta će biti sa emulatorima
Kathrein UFS910 HD (HDD 80GB)
SkyStar2

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

« Odgovor #2 poslato: 30.04.2008. 20:39:13 »
evo ovako-mene je najviše strah da nagra3 ne bude probijena,prije odlaska digija...,hak...rade punom parom na irdetu-zato je jedan tjedan bila irdeto akcija,gdje je nastradao jedan češki forum poznat kao prvi koji je izbacivao irdeto ključeve.za ostale sisteme trebati će malo više vremena a neki se neće nikad hakirati na žalost-moje mišljenje da ćemo imati uvijek nešto gledati,a najvažniji satelit biti će w2.moja pretpostavka da irdeto nano pada,pa da gledamo malo gos mitrovića kako izmišlja irdeto 3.pošto je takav škrtac-iz iskustva govorim.čak sumnjam ljudi koji rade za sat kuće,poslje u slobodno vreme su neki drugi ljudi-poznati kao hakeri,ljudi pametni čuvaju svoj posao-jer kad nebi bilo hakiranja,ajte kući.vreme će pokazati kako će biti-poz.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 01.05.2008. 20:54:17 »
Evo gospodo jedna provjerena info. Vahid je down.

System of down!

May 1, 2008 by Vahid

Hello,

Wordpress wants to close this blog:

… we have to respond to the DMCA complaint by disabling your blog … We will disable your blog at the end of Friday …

See you soon at usual places!

Nadajmo se da je samo zatvoren vahidov blog i da će se pojaviti na nekoj drugoj adresi.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #4 poslato: 01.05.2008. 21:17:27 »
Siguran sam da irdeto pada i da će doći do zatišja, a mali broj ljudi će moći pratiti atraktivne pakete putem cs ipak treba dosta resursa i peer-ova, a mnogi to nemaju.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 01.05.2008. 21:39:32 »
brine me ovo s vahidom, nadajmo se da je samo sajt down ???

Van mreže Exxxyyy

• VIP
  • Super clan
  • *
  • Like: +28/-2
  • LoCo IbIzA

« Odgovor #6 poslato: 22.07.2008. 22:46:53 »
a polako se izlazi iz svijeta emulator a ulazi u svijet CS  ;)