Svjedoci smo određenog zatišja u svijetu satelitske tv na "naš" način. E sad bilo bi zanimljivo da podijelimo mišljenja o tome što se trenutačno događa. Osobno mislim da je to zatišje "pred buru" jer činjenice su slijedeće:
- od pojave Nagra3 nije se dogodio nikakav bitan pomak niti u pozitivnom niti u negativnom smjeru ( dakle sve što je bilo gledljivo tada ako s ne varam pred nekakvih 6 mjeseci,gledljivo je i sad
- osim manjih hackova tipa Sex View ništa dodatno nije hacknuto
- kruže svakojake glasine, ali nema ničeg opipljivog
- veliki timovi ( izuzev Geminia s time bomb koji im zbilja nije trebao ) šute, i nema informacija šta se događa
- naši veliki prijatelji ( @vahid,@mahdi i ostali ) šute, i izdaju samo malo popravljene softove
- TPS prelazi ovih dana u CanalSat francusku platformu odnosno događa se spajanje tih dviju velikih platformi a domaćin će biti CanalSat
Slutim da se nešto sprema, kada i što još mi uvijek nije kristalno jasno ( doduše, nije niti dinosaurima bilo jasno kad su izumirali

) )
Postoji nekoliko mogućih scenarija:
1. Potpuna nemogućnost gledanja sat tv preko public emulatora ( malo vjerojatno ) jerbo u tom slučaju 80% naroda ode na CS i opet smo na početku
2. Nagra 3 ostaje zamračena,ali otvaraju se neki drugi sustavi kodiranja ( npr Irdeto ili Seca ) ( ovo mi se čini vjerojatno )
3. Potpuni pad satelitske scene i nemogućnost gledanja kodiranih kanala osim regularnim putem ( mišljenja sam da još nije do ovog došlo )
Zanima me vaše mišljenje razvoja trenutne situacije, da vidimo koliko ćemo biti dobri u prognozama.