Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

02.05.2026. 14:51:42
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Kako poja?ati ton u DM 500s  (Pročitano 4337 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bird

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

Kako poja?ati ton u DM 500s
« poslato: 26.01.2011. 20:17:03 »
U novom DM 500s ne mogu nikako pojačati funkciju tona, dok daljincem  pojačam ton
do kraja nema maksimalnu glasnoću, kad se pojača maksimalno glasnoća na tv aparatu
 onda se donekle čuje  ton preko satelitskog prijemnika ali nije to to, molim pomoć.

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: Kako poja?ati ton u DM 500s
« Odgovor #1 poslato: 26.01.2011. 20:50:53 »
Na sta si kopcao audio na tv-u. Lako moze biti da su riknuli ulazi tv-a, kao sto je bio slucaj kod mene svojevremeno.
velemajstor ;-)

Van mreže bird

• Junior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 26.01.2011. 21:07:02 »
Posjedujem  Grundig  elegance  100Hz negdje  6 godina star, isti posjeduje  audio ulaze
na prednjoj strani  ispod ekrana  ako misliš da se poveže DM sa tv preko istih malo mi
je prekratak orginal kabel što sam ga dobio uz dreambox i misliš li da bi to bilo rješenje problema???

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 26.01.2011. 21:20:36 »
Pobogu si prijatelju, kako si uopšte povezao tu svoju kutiju sa tv-om. Sad mi ništa nije jasno. Šta imaš od ulaza na tv-u. Ako ti je sad na skartu, probaj na činčeve (ako imaš) pa vidi kakav je zvuk. To naprijed su vjerovatno audio izlazi, ali ne mogu tvrditi dok ne bih vidio.
Taj box možeš povezati sa tv-om preko skarta ili preko tri činč kabla (žuti-video, crveni i bijeli-audio) pa iskombinuj sve opcije i vidi kakav je zvuk, za početak. Ako nevalja na oba priključka, onda ili su otišli ulazi na tv-u (kao kod mene od udara groma svojevremeno) ili je do box-a. Nema dalje.
velemajstor ;-)

Van mreže shishmish

• VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +10/-0
  • Nemam curu! Ne da mi žena!! ;)

« Odgovor #4 poslato: 27.01.2011. 17:52:42 »
"velemajstor" Igor,
ako možeš pomoći čoveku pomozi, ali koliko vidim i ti se mnogo razumeš u te stvari "ko Marica u ....". Čoveku je sve novo a ti znaš kako mu je otišlo ovo-ono, kao što se tebi dogodilo. Da si neki "stručnjak", prvo se tebi ne bi dogodilo da pomešaš ulaze i izlaze  :'(. Možda imaš i posledica i od udara groma... Nekad je pametnije  ??? ćutati nego "prosipati" gluposti i zbunjivati ljude na forumu.  ;) Postuj stvari koje znaš a ostalo prepusti drugim ljudima koji imaju više znanja i iskustva u toj struci.  :icon_salut:
Amiko HD8260+ , antena ofset 110, štap.motor SuperJack i pozicioner, lnb 0.2db, tbs6902 sat.kart

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 27.01.2011. 18:11:29 »
Prijatelju, zeza "velemajstor" apsolutno nema nikakve veze sa tom vrstom majstorluka na koju ti misliš. To je interna zezancija - na moj račun između mene i mojih prijatelja, o nečemu sasvim drugom, iz privatnog života i apsolutno nema veze sa forumom i temama na forumu!!!
Što se tiče ostalog, ništa ja nisam pobrkao, to tebe nešto prenosi i nemoj molim te da se prepucavaš na "najuljudnijem forumu na koji sam ja do sada naišao" i gdje se ovakve stvari ne dešavaju.
Ja čovjeku nisam ništa ružno rekao i kad sam toliko loš, a ti dobar, zašto ne pomože čovjeku, već se prepucavaš.
Pozdrav!!!  :icon_salut:
velemajstor ;-)

Van mreže shishmish

• VIP
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +10/-0
  • Nemam curu! Ne da mi žena!! ;)

« Odgovor #6 poslato: 27.01.2011. 18:34:21 »
Igore, javno se izvinjavam, no odgovor na pitanje (post) nije bio lepo i kulturno "formulisan" a mi ostali koji neznamo za "private" medju vama, već čitamo da bi nešto naučili - ne volimo takve odgovore. Ja bih sigurno odgovorio na pitanje da znam u čemu je problem.

P.S. Ubuduće ću morati da pogledam u "pasulj" kako ne bih naseo na ovakve stvari!
 hello.gif
Amiko HD8260+ , antena ofset 110, štap.motor SuperJack i pozicioner, lnb 0.2db, tbs6902 sat.kart

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 27.01.2011. 18:49:39 »
Ako sam ja uvrijedio kolegu bird-a, mada mislim da nisam jer se go tekst, bez fonetike, može protumčiti svakako od strane čitaoca (tu je moja greška vjerovatno), to želim da se zna da mi uopšte nije bila namjera!
Drug janix, ja zaista ne spadam u grupu ljudi kojima je potrebno izvinjenje, zaista ništa nikom ne zamjeram, samo mi je bitno da se fino družimo. :icon_thumleft:
Ja sam i dalje tu da se ganjamo oko kablova!  :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Edit:
Ali zato se moram izviniti čovjeku što mu "usr....mo" temu! Nadam se da nam je oprošteno!  :notworthy:
« Poslednja izmena: 27.01.2011. 18:55:12 Igor »
velemajstor ;-)

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 27.01.2011. 19:35:11 »
@bird
Prijatelju, nevezano za box, navešću ti moje iskustvo, koje je bilo zaista dosta slično ovom tvom (a vjerovao ili ne, čak i TV-i su nam dosta slični i istih godina (iako su različite marke) pa bi lako moglo biti da su rađeni na sličnim platformama i sličnom principu upravljanja):
Nakon oštećenja oba audio ulaza na mom TV-u, imao sam istu situaciju kao i ti. Kad pojačam ton na TV-u i boxu do maximuma, zvuk je bio jedva čujan za toliko pojačanje. Šta se desilo? Kod mene je prije svega bio oštećen procesor, koji kod ovog mog TV-a je apsolutno kontrolisao rad svih komponenti. Nakon zamjene procesora, zvuk i dalje nije bio zadovoljavajući, jer su, pazi sad, izgorili vodovi ulaza na štampanoj ploči. Da budem precizniji, veze nisu bile 100% prekinute, već usljed el. pražnjenja je na tom dijelu ploče udarni napon jednostavno propržio vod i ostala je vjerovatno tanka nit koja je vodila signal (da nekažem signal je bukvalno šmelcovo na tom dijelu ploče), te je bilo potrebno uzeti lemilicu u ruke i doslovno prebrikovati vodove i sad je zvuk OK. Mislim, nevjerovatno ali zaista istinito, što naravno uopšte nemora da znači da je tvoj slučaj, ali eto da imaš u vidu jednu opciju.

velemajstor ;-)

Van mreže bird

• Junior clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 27.01.2011. 20:06:39 »
Igore prijatelju oprosti što se prije nisam mogao javiti, da sam se prije  uspio javiti
nebi trebao doživjeti nepotrebne kritike, meni se nema tko zamjeriti na ovom forumu a najmanje  ti Igore, pa pobogu ljudi sve je otišlo u krivom smjeru  a ja vam s veseljem
mogu objaviti da sam riješio moj navedeni problem sa prenosom  normalnog zvuka na relaciji  Dream  -  TV prijemnik i to zahvaljujući tvojoj sugestiji Igore, naime  ti si me naveo da idem provjeravati  skart kabele i utvrdio sam da mi je jedan  od njih škart.Sad sam spojio direktno sa ispravnim skart kabelom i  konačno imam normalan ton na dreamboxu ujedno sam probao spojit  dream sa  TV aparatom  sa oni trostrukim kablom
štosam ga dobio uz  dreambox i on se pokazao kao dobar, znači na obostrano zadovoljstvo  Igore  jošjednom ti se zahvaljujem na pomoći i oprosti što si  morao
voditi nepotrebnu debatu zbog moga problema, ali nemoj se sekirati bitno da si ti meni
pomogao jer sam već pomišljao da se riješim  dreama jer sam mislio da je u njemu problem, veliki pozzz.....    :taptap:

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #10 poslato: 27.01.2011. 20:48:58 »
 :ziveli: :ziveli: :ziveli:
 hello.gif hello.gif hello.gif hello.gif hello.gif hello.gif
velemajstor ;-)

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #11 poslato: 28.01.2011. 21:53:24 »
To naprijed su vjerovatno audio izlazi, ali ne mogu tvrditi dok ne bih vidio.
Grundig  elegance  100Hz s prednje strane ima Audio i Video in cinch priključke.
Imo ja takav pa znam  ;D