Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

26.04.2026. 08:36:12
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Pomo? oko UPS-a  (Pročitano 2958 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mix

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +36/-2
    • sat-hr forum

Pomo? oko UPS-a
« poslato: 30.08.2008. 21:33:55 »
Pozz, pošto ovdje kod mene ima mnogo nevremena i nestanaka struje kupio bih UPS irazmišljao sam o ovome: 600VA UPS PW-4060T, trust

Ali nema normalne šuku utičnice za spojit homebox nego samo za spojit komp, pa ako ima ko nekakav savjet kako da spojim normalan aparat preko utičnice, evo slika pa ćete skužit. Hvala

Kathrein UFS910 HD (HDD 80GB)
SkyStar2

Van mreže Ak@i

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +17/-4
  • Pol: Muškarac
  • Ne brze od...............200 km/h

Odg: Pomo? oko UPS-a
« Odgovor #1 poslato: 27.01.2009. 20:14:26 »
U slucaju da je jos uvek potreban odgovor oko ovog pitanja reci pa cu da ti odgovor i pomoci,u suprotnom da ne pisem referat ;) ako je vec slucaj resen!Pozz

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #2 poslato: 27.01.2009. 20:17:57 »
Ja sam za referat ;D ;D ;D ne bi bilo loše smislit kako povezat i druge uređaje iako mislim da jje shema lijevo i desno faza i nula, gore uzemljenje ( moje znanje o izmjeničnoj struji je na razini Tarzana ) ;D ;D

Van mreže Ak@i

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #3 poslato: 27.01.2009. 22:21:19 »
Sutra postavljam kompletan odgovor i nacin rada,a nadam se i fotke onoga sto sam ja odradio za lakse snalazenje,jer kazu slika vredi hiljadu reci! ;)

Van mreže mix

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +36/-2
    • sat-hr forum

« Odgovor #4 poslato: 27.01.2009. 22:47:40 »
hvala kolegi Ak@i, al sam odustao od UPS-a, ali i mene interesira odgovor  ;)
Kathrein UFS910 HD (HDD 80GB)
SkyStar2

Van mreže Ak@i

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #5 poslato: 29.01.2009. 18:23:33 »
Elem posto sam bio juce sprecen da bilo sta uradim(Nestanci el.energije) verujte da sam veoma dobro razmisljao o upsu! heheheh
Ovako objasnjenje pravljenja ce biti veoma kratko i jasno pa stoga necu pisati razne strucne nazive itd. Za ovaj posao potrebano je: jedan kabal UPS-monitor,klesta(secice),izolir traka,i jedna suko uticnica nazidna!
Postupak: Skratiti kabal na nekih dvadesetak santona od mesta gde je ulaz za monitor! Pazljivo iza toga skinuti vanjsku izolacijuna delu kab kabla od mesta gde smo isekli na nekih 10-tak santina(deo koji ste isekli a to je ulaz za monitor mozete ostaviti jer se nikada nezna da li ce posluziti,ali ako zelite mozete ga i baciti),ali veoma pazljivo da ne bi ste ostetili unutrasnju izolaciju provodnika i tako napravili mogucnost za kratak spoj! Mislim da je svima poznato kako se ubacuje u uticnicu kabal i vezivanje istog na mesta predvidjena za to! Odabrao sam kabal UPS- monitor iz jednog razloga zato sto se u njemu nalaze samo dva provodnika i tako odmah da pomognem da ne bi doslo do zabune gde sta privezati,itd vec postoje dva provodnika koje treba vezati u uticnici lavo i desno,tacnije nece vas buniti treci provodnik i njegovo otkrivanje da li je nulti ili uzemljenje! Veoma je lako sve ovo isto uraditi i na trostrukoj uticnici monofaznoj( Koristi se kod produznih kablova) I tako izbeci koriscenje takozvanih i veoma popularnih lopova! E sad na kraju obavezno moram da napomenem sve one koji zele uraditi ovako nesto:Obavezno nemojte preterivati sa prikljucima i obavezno pogledajte u upustvu UPS-a kolika je amperaza tacnije koliko je VA i ne prekoracujte potrosace koje prikljucujete na UPS  Moj je UPS 500VA i 300W snage,tacnije ja pored kompa imam na UPS prikljucen jos monitor,internetmodem i jednu sijalicu od 30W i mislim da sam negde otprilike na iskoriscenju njegovog kapaciteta! E sad sve jos zavisi koji UPS budete koristili jer ima razne snage pa se prema tome treba i korigovati za broj potrosaca! U slucaju da budete imali kakvih nedoumica slobodno pitajte pa cu odgovoriti,a nadam se i postaviti slike radjenog kod mene pa ce vam sve biti jos jasnije,sada nisam mogao iz tehnickih razloga!