Elem posto sam bio juce sprecen da bilo sta uradim(Nestanci el.energije) verujte da sam veoma dobro razmisljao o upsu! heheheh
Ovako objasnjenje pravljenja ce biti veoma kratko i jasno pa stoga necu pisati razne strucne nazive itd. Za ovaj posao potrebano je: jedan kabal UPS-monitor,klesta(secice),izolir traka,i jedna suko uticnica nazidna!
Postupak: Skratiti kabal na nekih dvadesetak santona od mesta gde je ulaz za monitor! Pazljivo iza toga skinuti vanjsku izolacijuna delu kab kabla od mesta gde smo isekli na nekih 10-tak santina(deo koji ste isekli a to je ulaz za monitor mozete ostaviti jer se nikada nezna da li ce posluziti,ali ako zelite mozete ga i baciti),ali veoma pazljivo da ne bi ste ostetili unutrasnju izolaciju provodnika i tako napravili mogucnost za kratak spoj! Mislim da je svima poznato kako se ubacuje u uticnicu kabal i vezivanje istog na mesta predvidjena za to! Odabrao sam kabal UPS- monitor iz jednog razloga zato sto se u njemu nalaze samo dva provodnika i tako odmah da pomognem da ne bi doslo do zabune gde sta privezati,itd vec postoje dva provodnika koje treba vezati u uticnici lavo i desno,tacnije nece vas buniti treci provodnik i njegovo otkrivanje da li je nulti ili uzemljenje! Veoma je lako sve ovo isto uraditi i na trostrukoj uticnici monofaznoj( Koristi se kod produznih kablova) I tako izbeci koriscenje takozvanih i veoma popularnih lopova! E sad na kraju obavezno moram da napomenem sve one koji zele uraditi ovako nesto:Obavezno nemojte preterivati sa prikljucima i obavezno pogledajte u upustvu UPS-a kolika je amperaza tacnije koliko je VA i ne prekoracujte potrosace koje prikljucujete na UPS Moj je UPS 500VA i 300W snage,tacnije ja pored kompa imam na UPS prikljucen jos monitor,internetmodem i jednu sijalicu od 30W i mislim da sam negde otprilike na iskoriscenju njegovog kapaciteta! E sad sve jos zavisi koji UPS budete koristili jer ima razne snage pa se prema tome treba i korigovati za broj potrosaca! U slucaju da budete imali kakvih nedoumica slobodno pitajte pa cu odgovoriti,a nadam se i postaviti slike radjenog kod mene pa ce vam sve biti jos jasnije,sada nisam mogao iz tehnickih razloga!