Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

14.05.2024. 19:50:39
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Svi HBO kanali idu u HD!  (Pročitano 2477 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Svi HBO kanali idu u HD!
« poslato: 25.02.2011. 18:13:20 »
Poljska: HBO 2 HD, HBO Comedy HD i Cinemax 2 HD od 1.3 u ponudi platforme n


Naime, prve neslužbene informacije o mogućnosti da svi HBO kanali uskoro krenu sa emitiranjem u visokoj razlučivosti prenio je poljski magazin SatKurier.pl sredinom 12 mjeseca 2011. Ni tri mjeseca kasnije stiže potvrda: i svi ostali kanali u produkciji HBO-a Srednja Europa u Poljskoj od 1.3.2011. kreću sa emitiranjem u visokoj razlučivosti i to u okviru platforme n!

Tako će u toj zemlji emitirati ukupno 5 HBO kanala u viskoj razlučivosti: HBO HD, HBO 2 HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD i Cinemax 2 HD. U Poljskoj većina digitalnih satelitskih, IPTV i kabelskih platformi u svojoj ponudi već neko vrijeme ima kanale HBO HD i Cinemax HD, no sve će kanale u HD-u prva ponuditi platforma n, tzv. "televizija nove generacije" koja će s novim HBO HD kanalima u ponudi imati čak 25 kanala u viskoj kvaliteti.

Platforma N emitira posredstvom satelita Hot Bird na 13° istočno, kodirano u sistemu Conax.



Kanal HBO HD osim u Poljskoj emitira i u Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj. Cinemax HD je trenutno dostupan samo u Mađarskoj i Poljskoj, no prema nekim izvorima on bi ove godine trebao startati i u Češkoj republici i Slovačkoj.

U Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori emitiraju kanali HBO Adria, HBO Comedy, Cinemax i Cinemax 2. Svi navedeni su u cijelosti lokalizirani na hrvatski, srpski i slovenski jezik. Osim u navedenim zemljama, HBO Adria i HBO Comedy također su dostupni i u Bosni i Hercegovini i Makedoniji (lokalizirano na makedonski jezik).