Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

05.05.2024. 01:42:04
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Jaguar E-Type sa zna?kom tvrtke Eagle  (Pročitano 2409 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Jaguar E-Type sa zna?kom tvrtke Eagle
« poslato: 02.08.2009. 11:58:56 »

Jaguarov roadster E-Type glasi kao jedan od najsavršenijih sportskih automobila ikad, a britanska tvrtka Eagle na tržištu nudi takav modificirani E-Type koji prodaje pod vlastitom značkom, po cijeni jednog novog Ferrarija ili Aston Martina.

Za mnoge ljubitelje oldtajmera, Jaguar E-Type iz 1961. godine jedan je od najsavršenijih sportskih automobila, koji se odlikuje izvrsnim performansama, dobrim izgledom i vrhunskom kvalitetom. Britanska tvrtka po imenu Eagle već 27 godina radi samo na restauracijama Jaguarovog modela E-Type, a kao dio svoje ponude uvrstila je i vlastiti E-Type model koji je nazvan Eagle E-Type.

Ova tvrtka svaku svoju repliku Jaguara zapravo započinje na originalnom primjerku modela E-Type, kojeg restaurira i nakon toga proda. Eagleov E-Type preuzima sve mehaničke komponente od originalnog Jaguarovog E-Typea, koje su samo restaurirane tako da su jednako kvalitetne kao i nove. Te komponente se zatim smještaju u karoseriju koju izrađuje Eagle, i nakon 3.500 sati ručnog rada, novi E-Type je spreman za isporuku kupcu.

Pošto je izgled vozila najvažniji element, Eagle izrađuje vlastiti E-Type takav da bude što sličniji originalnom modelu, dok je unutrašnjost modificirana s modernim elementima, ali tako da izgleda najviše moguće što bliže klasičnom Jaguarovom stylingu. Performanse se mogu modificirati prema želji kupca, a uz svaki primjerak E-Typea, Eagle isporučuje sportski kočioni sustav i sportski ovjes.







Cijena za jedan ovako modificirani Jaguar nije mala i nije fiksna, te varira kod svakog pojedinog primjerka, no okvirno, za cijenu jednog Eagleovog E-Typea može se kupiti novi Ferrari ili Aston Martin. Unatoč tako visokoj cijeni, prodaja ide odlično pošto uvijek ima kupaca koji žele vlastitu ekskluzivnost posjedovanja "najsavršenijeg sportskog vozila na svijetu".