Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.05.2024. 15:44:07
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: U.S. Air Force spušten na zemlju  (Pročitano 1632 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

U.S. Air Force spušten na zemlju
« poslato: 04.06.2009. 12:54:20 »
Nije tajna kako posljednjih godina američka vojska ima problema s regrutiranjem novih snaga jer biti član U.S. Air Forcea Amerikancima više nije toliko prestižno.Stoga su se vojne glavešine odlučile poslužiti marketinškim trikom.Naime boljem popunjavanju redova  trebao bi pripomoći 2009 Supercar Tour,na kojem bi čovjek očekivao borbena vozila ili barem makete,no umjesto njih bit će izložene prerađene američke sportske auto ikone.O čemu se radi?

Vrhuška U.S. Air Forcea obratila se kalifornijskoj tvrtki Galpin Auto Sports da transformira Ford Mustang i Dodge Challenger u nešto dosad neviđeno. Krajnji rezultat je Mustang koji se odsad zove "X-1", dok je Challenger preimenovan u "Vapor".

X-1

Vapor

Izvana oba automobila krase uobičajeni tunerski dodaci poput podiznih vrata, blještavih naplataka, odnosno obilate upotrebe karbonskih dijelova. Iznutra pak sasvim je druga priča, a utjecaj Air Forcea itekako je vidljiv. Mustang iliti X-1 ima avionski kokpit s instrumentima preuzetim iz borbenih zrakoplova te ne manje važno sjedalo koje se katapultira u slučaju nesreće. Jedino nije poznato dali je za katapultirajuće sjedalo kao inspiracija doista poslužio zrakoplov ili pak primjerice James Bond koji je tu foru imao u svom autu prije 30-ak godina.



Za razliku od X-1 koji ima samo jedno, središnje smješteno sjedalo, Vapor ima dva klasična sjedala, a suvozač dobiva bonus u vidu dodatnog upravljačkog sustava.



Također, Vapor ima karbonske naplatke, specijalnu boju koja je nevidljiva za radarske sustave te kameru radijusa 360 stupnjeva i dometa četvrt milje. 2009 Super Car Tour kreće u misiju vabljenja naivnih "mušterija" po američkim srednjim školama, a bit će izloženi i na brojnim događanjima koje sponzorira američka vojska.