Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

14.05.2024. 16:46:47
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Pijana cura koja pleše - novi vrlo zlo?est virus hara Facebook-om - oprez  (Pročitano 2021 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

  • Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 2277
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

AKO NAREDNIH dana na e-mail od Facebooka dobijete poruku pod egidom "pijana cura pleše u pubu" ili "prekrasna djevojka koja pleše" ili neka od sličnih varijacija na temu - ne otvarajte je! Radi se, naime, o virusu koji njegovom tvorcu daje kontrolu nad vašim računalom.

U poruci lažnog Facebooka nalazi se link, koji vas preusmjerava na stranicu koja je dizajnirana gotovo identično kao Facebook, te se na njoj nalazi video "djevojke koja pleše". Prilikom učitavanja video snimke, stranica će tražiti da na svoje računalo snimite .exe file pod nazivom "Adobe_Player11". Ukoliko to učinite, instalirat ćete software koji će vaše računalo zaraziti virusom i nepoznati će haker dobiti kontrolu nad svim vašim dokumentima.

Širenje ove vrste štetnog softwarea preko Facebooka postalo je vrlo popularno proteklih mjeseci. Sličnu metodu koristila je i hakerska aplikacija "Error check system" koja je nedavno počela kolati najpopularnijom društvenom mrežom. Podsjetimo, aplikacija se širila na takav način da bi korisnik od prijatelja dobio poruku kako je njegov profil krcat "errorima", te preporuku da instalira navedeni software koji će popraviti sve probleme. Stručnjaci vjeruju da hakeri na ovaj način prikupljaju informacije koji se mogu koristiti prilikom krađe identiteta.


izvor index.hr
« Poslednja izmena: 08.03.2011. 23:50:43 panter666 »