Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

28.04.2024. 07:42:40
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Murcielago Superveloce LP 670-4 za kraj  (Pročitano 1677 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Murcielago Superveloce LP 670-4 za kraj
« poslato: 13.02.2009. 22:24:49 »

Za dostojan oproštaj s jednim od najuzbudljivijih automobila današnjice, Lamborghini na Ženevski salon automobila stiže sa specijalnom edicijom Murcielaga Superveloce LP 670-4. Kako se bliži kraj proizvodnje Lamborghinija Murcielaga tako renomirana talijanska sportska marka namjerava slijedećeg mjeseca u Ženevi debitirati sa Superveloce ili skraćeno SV modelom koji je u biti lakša, snažnija i brutalnija inačica jednog od omiljenijih ultrasportaša.

Prema posljednjim informacijama novi model ponijet će oznaku "LP 670-4" koja više nego dovoljno govori – 670 KS i pogon na sve kotače. Detaljnije informacije očekuju se tek na salonu automobila u Ženevi. Kao i kod prijašnjih SV modela te nedavnog Gallarda Superleggere, inženjeri su se fokusirali na tri glavna područja; interijer, eksterijer te mehaniku. Unutrašnjost će biti ogoljena i zamijenjena s karbonskim komponentama, uključujući sjedala, oplate vrata i središnju konzolu. Krajnji rezultat mjera je ušteda od čak 100 kilograma u odnosu na "obični" Murcielago. Po pitanju vanjskih preinaka očekuje se također karbonsko GT krilo koje će zamijeniti dosadašnji spojler koji se automatski podiže, novi lagani naplatci te karbonsko-keramičke kočnice. Lamborghinijev "E-gear" serijski dolazi u Superveloceu, aluminijske komponente ustuknule su pred magnezijskim, a sama promjena brzina trebala bi biti dvostruko brža nego dosad.
Murcielago Superveloce LP 670-4 trebao bi biti posljednja edicija Murcielaga prije nego što stigne njegov nasljednik 2011. godine. Inače, pod kodnim imenom "Jota" Lamborghinijev slijedeći ultrasportaš zamaskiran u Murcielagovo odijelo već se naveliko testira.


Fotografije  Murcielaga LP640: