Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

28.04.2024. 18:10:41
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Predstavljena Honda Insight za europsko tržište  (Pročitano 1725 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Predstavljena Honda Insight za europsko tržište
« poslato: 21.01.2009. 17:28:25 »

Kao sto je ranije i najavljeno,Insight je svoju svjetsku premijeru odradio na detroitskom auto salonu,a japanski je proizvođač sada objavio i pojedine detalje o europskoj verziji

Velikih razlika, kao što se može pretpostaviti ustvari nema. Riječ je o tek manjim detaljima vanjskog izgleda poput prednji i stražnjih LED svjetala, maske motora i branika, koji su neznatno drukčiji te izbora bija vanjštine i interijera, a sve u cilju veće prilagodbe ukusima europskih kupaca. Prema službenom pripoćenju upravo je odabir karoserijske izvedbe, a radi se o verziji s petorim vratima, najveća prilagodba europskom tržištu, jer je američka podružnica zahtjevala izradu limuzine s četvorim vratima. Upravo se u tom rješenju vidi koliko Honda računa na snažnu prodaju u Europi.

Podsjetimo, Insight pokreće 1,3-litreni i-VTEC motor uparen s CVT mjenjačem i najnovijom generacije hondinog IMA (Integrated Motor Assist) hibridnog sustava s nikal-metal hidridnim baterijama. Benizinski motor razvija snagu od 90 KS te 121 Nm okretnog momenta. IMA se sastoji električnog motora snage 13 KS te IPU-a (Intelligent Power Unit) koji je zadužen za prikupljanje kinetičke energije dobivene kočenjem i usporavanjem i pripomaganje električnom motoru opskrbom dodatne energije prilikom ubrzavanja.

Prema tvorničkim podacima Insight će ubrzavati od 0 do 100 km/h za 12,6 sekundi te dostizati najveću brzinu od 186 km/h. Prosječna potrošnja iznosi 4,4 l/100 km, a vozačima će u postizanju veće ekonomičnosti prpomagati sustav pod nazivom Ecological Drive Assist te ECON mod rada spomenutog CVT mjenjača.

Na kraju recimo i kako se početak prodaje novog Insighta očekuje sredinom godine, odnosno nakon predstavljanja na ženevskom auto salonu.