Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

11.06.2026. 20:12:12
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Nestabilan image  (Pročitano 4146 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bird

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

Nestabilan image
« poslato: 06.02.2011. 15:25:43 »
Na Dreamu 500s,radi emulator Mbox 6.0_10, sa image-om Evolution 2,7, nakon nekoliko prešaltavanja drim zablokira
nekad do te mjere da ga treba odštekat pa ponovo priključit, pošto mi je signal  prilično jak  80-95 pretpostavljam
da nije to zbog slabog signala, sumnjam na image  pa molim nekog da mi predloži neki bolji pošto čitam po forumima da je ovaj  Evolution 2,7 diskutabilan, kao nije stabilan ili možda nisam u pravu što sumnjam na image, molim za pomoć.

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: Nestabilan image
« Odgovor #1 poslato: 06.02.2011. 15:53:31 »
Vidi malo ovde http://vladix.net/forum/index.php/topic,9167.0.html, cova je dao primjer sta treba odraditi da se ne rusi enigma.  hello.gif
velemajstor ;-)

Van mreže bird

• Junior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 06.02.2011. 19:29:15 »
Hvala  Igore, pročitao sam komentare i prema damirendovim uputama odčekirao sam predložene postavke, neka za sada bude tako pa da vidm dali će se stvar poboljšati, usput Igore dali si ti ostao  na Evolutionu 2,7  ako jesi dali imaš iste
probleme hello.gif

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +25/-0

« Odgovor #3 poslato: 06.02.2011. 19:51:10 »
To  je    ujedno  (valjda) i jedina  ozbiljna  slabost  Evolution image-a !!
Ali  dosta  nervira , nažalost  !!! Pri  "Zapping"  kroz  kanala  , odjednom
zablokira  , i  to  se  dešava  kod  svake  verzije !! To  sam  odavno  prijavio  na  naš  forum  !! Ja  ti  preporučujem  Pli Jade  2  ili  3  !
Jako  je  dobar  image  , pogotvo  za  DM 500 s  ! Ja ga  koristim  i  na  DM-u 800 HD  , i  isto  je  dobar  i  stabilan  !! 

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 06.02.2011. 20:42:00 »
Isto sve i kod mene, a jest mu to najozbiljnija mana. Ima još po neku sitnicu, ali ova je kapitalna. Inače Evolution je, kod mene na mojoj kutiji, najpostojaniji u radu na duže staze. Gemini ne koristim zbog potencijalne bombe, dok je open pli je po meni najsvrsishodniji image, ali mi se konstantno dešava da performanse (odziv kutije na komande) u radu padaju vremenom, zna da koči u radu kad preskačem satelite, itd. Npr. prvi dan nakon instalacije open pli je idealan i polako, kako dani prolaze, primjetim pojavu "lag-a", nešta se ko misli dok izvršava komande i sl. E sad, ovo zadnje pomenuto se jedino na Evolution-u nikad ne dešava. Evolution sluša uvijek, dok naprasno ne pukne enigma, pa ti proberi prijatelju.  hello.gif

Update:
Evo upravo sad samo prebaci IP adresu, sam od sebe, na isključen DHCP i nesta CS.
« Poslednja izmena: 06.02.2011. 21:24:25 Igor »
velemajstor ;-)

Van mreže bird

• Junior clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 06.02.2011. 21:53:59 »
Hvala društvo na iscrpnim informacijama, momentalno ću još eksperimentirati  na Evolutionu2,7 a slijedeći image  koji ću eksperimentirat  bit će Pli Jade.Pozz.... hello.gif

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #6 poslato: 07.02.2011. 09:06:39 »
Pozz  Igore !
Kod  mene  se  isto  desilo  , to  što  si  ti  opisao  , ali  sam  samo  onda  primjetio  prvi  put  , kad  sam  rotorne  postavke  podesio ! Dok  sam  sa  Diseqom  koristio  Hotbird  i  Astru  , nisam  te  probleme  opazio !
Ali  ipak  nije  sasvim  bio  blokiran  image , ali  činilo mi  se  , da  se  radi 
o  cjeloj  vječnosti , dok  mi  je  promjenio  kanale !!
Pozz

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 07.02.2011. 10:24:43 »
@robit: Logično, kad nisi koristio motor. Po meni, motor dodatno komplikuje situaciju, kako god okreneš.
Nisam stručan da dam ocjenu nečijeg rada na ovu temu (govorim samo kao amater), ali mi se čini da je Evolution imao potencijal da bude broj jedan E1 Image World Wide (po mom iskustvu i onome što sam uspio da zaključim na osnovu eksperimentisanja), ali ostao je sa nekim dječijim bolestima i šta ćeš sad. Čitam na sajtu da neće biti daljeg razvoja. Lično mi je žao, ali...ali...želje su jedno, a realnost sasvim drugo.  :'(
velemajstor ;-)

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #8 poslato: 07.02.2011. 11:23:29 »
U  pravu  si  , šteta  je  zaista  , pogotovo  , da  ovu  manu  što  je  ovaj  Image  nosio  sobom  cjelo  vrijeme  , da  nisu  uspjeli  ispravit !! Ili  pak  nisu  ni  htjeli  , kao  kod  Mbox  emu-a  , pa  su  prestali  sa  dalnjim  razvijanjem  ! Mada  kod  Mboxa  se  radilo  o  velikim  parama  , jer  da  su  to  razvijali  dalje  , sigurno  bi  prešišao  i  CCcam  ! Taj  emu  je  bio  strašan  , čak  nije  sjeckao  niti  u
dist-u  4   ponekad  , a  to  je  nezamislivo   kod  CCcam  -a ! Meni  sjecka  ponekad  čak  i  u  hop-u 2  !!!

pozz

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 07.02.2011. 11:28:39 »
Da ne ispadne da lupam, ali meni čak i na hop 1!   :icon_salut:
« Poslednja izmena: 07.02.2011. 12:55:11 Igor »
velemajstor ;-)

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #10 poslato: 07.02.2011. 13:59:54 »
Da  ti  priznam , meni  isto  :(  , i  to  UPC  Direkt  primam  u  hop 1  , ali  sad  več  isvjesno  vrijeme  ni  ne  gledam  , jer  popizdim kad mi  svakih  5 minuta  stane  , a  ponekad  čak  i  na  2 minuta !!!???  I  to  mi  se  događa  od  nove  godine  , jer  prije  mi  je  to   radio
ko  sat  !!I  imam sumnju  , da mi  je  taj  peer  mjenjao  svoju  karticu  , i  od  onda  se  to  događa  ! Jer  prošle  godine  u  isto  doba
, kada  smo  promjenili  emu  ( sa  Mbox  , na  CCcam  )  u   isto  doba  , i  on  i  ja  , ista  je  stvar  bila  na  početku !!! Ali poslije  nekih
podešavanja  , to  se  sredilo !! Međutim  sad  me  UPC   samo  jebe  , i  to  na  hop 1 !! A  ja  sam  svoga  peera  obavjestio  o  tome  , ali   on  izgleda  , me   ne  jebe    ni 5%  !
pozz

Van mreže Igor

• Senior clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 07.02.2011. 15:07:07 »
 (...ni 5%) :rlol:
velemajstor ;-)