Društvo, imam neki čudan problem, pa reko da podijelim sa vama:
Pre nekih 20-ak dana probao sam Evolution 2.6 verziju (po prvi put inače) i krenem preko FW-a na kutiju, odradi sve do kraja, isključim kutiju iz struje, ponovo uključim...kad ono ništa. Lampica svijetli, ali ne boot-a. Tad mi je napravio problem jer sad više nisam imao mrežu, pa je morao da radi DreamUp (a sa njim je uvijek neka zezancija oko onog mog PCI to Serial porta na Win7), al prošlo je uglavnom.
Elem, (bio melem

) vratio sam opet Open PLi. Neki dan vidim izašla Evolution 2.7 Dreambox edition verzija, i ja ponovo preko FW-a u kutiju, sve prođe OK. Inače, da kažem da sam, po prvim utiscima, oduševljen ovim Image-om i slikom (po meni bolja već na PLi-u) i samom lakoćom rada reca...ali, već sutradan, kad sam se vrati kući, upalim komp i rec i od tada stalno se rušila enigma. Znači digne sve, radi koju sekundicu i opet se sruši i tako u nedogled. Reboot...ponovo ista stvar. Tokom tog dana (komp. nije bio uključen, dječica gledala crtiće, itd) kutija je radila OK, ali kad sam ja došao, upalio komp. (mislim niđe veze smozgom da on smeta) i kutiju, desio se ovaj problem. Morao sam opet nazad na PLi.
Predpostavljam da vi nemete sličnih problema, ali baš mi muka što Evolution neće na ovu moju kutiju.
Šta da radim ljudi, neka ideja...