Pozdrav robit
Hvala što se zanimaš za moj problem.
Problem je bio što se box nakon par minuta isključio sam od routera i riješio sam problem.Kako sam več napisao
kupio sam dva DM 500S jedan je radio dobro a jedan ne sa istim image 420. Otvorio sam oba dva i unutra nisu ist, onaj koji pravi probleme ima sa desne strane procesora jedan šips, na njemu piše AMS 1117 1,8 0948 i on se grije i kada puhnem u njega box se ponovo uključi u router i sada sam mu ugradio ventilator za hlađenje.
Još nešto onaj box koji radi dobro nema hlađenje na procesoru a onaj koji je imao probleme ima aluminijsko hlađenje na procesoru. Sada radi super i ventilator se ne čuje.
Citajuci tvoj post nisam mogao a da se ne javim i sa mojim dm500s

Kupio sam 2 komada kao i ti potpuno ista ,ista firma isti sekund da ne kazem dan.Oba rade perfektno i prije par dana otvorim da napravim prepravku napajanja citaca i prilikom otvarananja nisam obracao paznju na stampu jer otvaranje je mehanicki posao

Kada sam sjekao stampu slucajno pogledam i vidim razliku,jedan ima pinove za JTAG konektor a drugi nema ni traga od tih pinova ,izvadim stampanu plocu van i pogledam odozdo i sa te strane nema pinove .
E to me je je bas iznenadilo i prvo na sta sam pomislio,nedaj boze, :Dda sta crkne pa moram odraditi JTAG a nema mjesta za konektor.
Neznam dali je jos iko imao takav DM500S.
Nemam aparat pri ruci da slikam i postujem ali gledacu u dan dva i to da odradim,inace mak adrese su ispravne ,proizvodjac "Multimedia.tv".bar kod 4044845050031 a drugi je 40448452035331
Toliko za sada i pozdrav drustvu na forumu.