Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

02.08.2026. 13:34:44
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Pomoc za Cs  (Pročitano 3205 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *
  • Like: +8/-1

Pomoc za Cs
« poslato: 02.04.2010. 16:08:35 »
Pozdrav svima

Potrebno mi je informacija a znam da ih vi imate,kako napraviti cs server i sta je potrebno od opreme,hardwera,softwera,kartice itd.

Imam PC viska koji nekoristim,procesor  2 mhz,memorija 1gb,videokarta,LAN,dvd,itd.

Molim sve dobre ljude za objasnjenje.
Hvala  :respect:

Van mreže maksimovic

• Junior clan
  • *
  • Like: +3/-0

Odg: Pomoc za Cs
« Odgovor #1 poslato: 02.04.2010. 21:21:00 »
http://vladix.net/forum/index.php/topic,493.0.html

ovdje imaš dosta toga objašnjeno o cs-u

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *
  • Like: +8/-1

« Odgovor #2 poslato: 02.04.2010. 23:52:47 »
Ovo je super ali ja nisam dobio odgovor na svoje pitanje.Ja znam sta je cs i kako funkcionise itd.Moje je pitanje bilo sta mi je potrebno od opreme da to napravim.PC,linux,software,cardreader,kartice itd.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

« Odgovor #3 poslato: 03.04.2010. 07:57:27 »
Pozdrav  !
Pretpostavljam  da  imaš DM  ,  ali  nisi  napisao  koji DM  imaš ?!  Potrebno  ti  je  podešen  Port  na  routeru  , ovisno  o  tome  koji  bi  Emulator  htio  da  koristiš ?! ( CCcam  ,  Gbox  , Mbox )  !  Za  G- i  Mbox   , moraš  otvorit  UDP port  , a  za  CCcam  trebaš  TCP  port  otvorit (ako namjeravaš  i  da  funkcionišeš   , kao  server  , to  samo  za  CCcam ) !! Niti  znam  dali  imaš   dyndns  adressu  , jer  bez  toga  isto  ne  ide  !? Najbitnije  ti  je  , da  otvoriš  account  na  dnydns-u  , pa  da  odlučiš  koji  emulator  da  koristiš  , pa  napravit  portforwarding  na  routeru   !! To  ti je najosnovnije  za  CS   !!! Ako  ovo  napraviš  , spreman   si  za  CS  !!! Onda  treba  da  odlučiš  koji  image   bi  htio  da  koristiš  , pa  na  addons  serveru  tog  Image -a , koji  koristiš  , downloaduješ  Emulator  , koji si  izabrao (CCcam , Mbox , Gbox )  ! I  zadnje  moraš  taj  Emulator  configuritat  !! Pa  dolazi  nabava  linije  ( C , D , G  )  ovisno  o Emu  koji  upotrebiš  !!

Van mreže maksimovic

• Junior clan
  • *
  • Like: +3/-0

« Odgovor #4 poslato: 03.04.2010. 11:19:16 »
ako misliš sherat-i samo jednu karticu onda ti je dovoljan npr.dreambox 500s i veza na internet te komp preko kojega ćeš konfiguirati svoj dm500s (kao server)
a ako misliš sherat-i više kartica, može i sa pc, ali prekomplikovano za napraviti sve + treba kupovati čitače kartica i dodatni troškovi, a i treba dobro poznavati linux kao OS tako da je najbolje rješenje dreambox.