Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

07.08.2026. 13:32:39
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Sje?a li se itko?  (Pročitano 3933 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Sje?a li se itko?
« poslato: 25.12.2009. 20:59:38 »
Iliti bolje pamti li itko u kontinentalnim dijelovima exYu grmljavinu 25.12 na Božić? Sjedim i slušam i sebi nemogu doć jerbo grmi ? :'(

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

Odg: Sje?a li se itko?
« Odgovor #1 poslato: 25.12.2009. 21:52:59 »
bilo je danas grmljavine i kod mene, što ti je to čudno ?

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

« Odgovor #2 poslato: 25.12.2009. 23:06:28 »
sve je sj.... ovo vreme,kod mene jugo mete snjeg :-\ kiše je toliko palo zadnjih dana,s minus 27 na plus 16 u roku par dana-ja se ne sjećam i znam da je drukčije bilo-snjeg je počeo padati krajem 10 mjeseca u 12 uvelike je bila zima a snjeg se topio u 3 mjesecu ili krajem 2.i onda šaftani,jaglaci a ne sad u 1 mjesecu izbijaju :taz: :laughing4:

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #3 poslato: 25.12.2009. 23:55:09 »
Ni u ZG-u nije ništa bolje..... Kiša, grmljavina i +15°C..... katastrofa.
A prije 5 dana je temperatura bila -19 pa vi vidite jel ovo vrijeme normalno ili nije

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +14/-0

« Odgovor #4 poslato: 26.12.2009. 02:10:03 »
vjerujet li vi da je ovdje +20 u hercegovini tj. čapljini ,znate li onu hercegovina californija
Why drink and drive when you can smoke and fly?

Van mreže flyaway83

• Senior clan
  • *
  • Like: +3/-0

« Odgovor #5 poslato: 27.12.2009. 12:57:30 »
      Nedavni fenomen neuobičajenog izdizanja nivoa mora do granica „koje se ne pamte“ i nesrazmjernih  poplava, svakako je jednim dijelom uzrokovan klimatskim promjenama koje su prvenstveno uzrokovane djelovanjem ljudske aktivnosti na cjelokupnom prostoru planete. U ovom slučaju možemo kazati: izazvano „globalnim zagrijavanjem“ - „efektom staklenika“. Međutim, pogledajte temperature u Sibiru, već su se spustile na -50º C a očekuju se i -60º Celzijusa, u oblastima u kojima to do sada nije bilo uobičajeno. Obilne snježne padavine i velike hladnoće u SAD , Italiji i drugim krajevima planete, izazvale su  haos po svim pitanjima !   - (čime je ovo uzrokovano) ???

15. je decembar, a zime u BiH gotovo da i nema. Ovakvu zimu, i sve naredne, poželio bih  na ovim prostorima, ali ovakva zima ovdje nije uobičajena, rečeno narodnim rječnikom: ovo je „bolesna zima“.

U Poljskom gradu Poznanju, tek je završen Samit EU o borbi protiv klimatskih promjena. Na samitu je nakon višednevnog „natezanja“,  „nazor“ potpisano 20 + 20 + 20, što znači da se do 2020. godine emisija CO2 smanji za 20 %, a da se istovremeno za 20% poveća proizvodnja energije iz obnovljivih izvora. Rezultate ćemo, naravno, znati 2020.godine ili kasnije (oni koji to dožive). Sve do sad dostupno, pročitao sam ali nisam uočio da je iko identificirao fenomen zarobljavanja zraka. Ovo napominjem jer se ovim pitanju, zaista, do sada niko nikad nije bavio.

Vjerovatno ćete se složiti sa mojom tvrdnjom da „naglim varijacijama“ „ćudljive“ klime i svojevrsnim promjenama klime, na određenim prostorima planete, dosadašnja nauka ne  zna prave uzroke.

Najvjerovatnije se radi o multipliciranju niza faktora prirodne i ljudske djelatnosti, gdje zasigurno masovno zarobljavanje zraka ima svoje mjesto ...

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 31.12.2009. 22:11:48 »
E ovog se ne sjećam cijeli svoj život. Na "staru godinu" grmi i prolom oblaka !!! temperatura zraka više od +10 C. to baš nismo doživljavali...

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

« Odgovor #7 poslato: 31.12.2009. 22:13:45 »
kod mene dere jugo :udri: :udri: :udri: :udri: počeo je led sad i grmi i svako malo struje nestaje-armagedon je blizu :occasion14: :occasion14:

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 31.12.2009. 22:20:10 »
Sad ću ja sebi armagedon,jedno 4 sarme u tanjur i armagedon mi ne gine :rlol: :rlol: :rlol: