Eh ti Strumfovi
Dosla jednog dana Strumfeta da se zali kod velikog strumfa kako je ostala trudna.
Veliki strumf okupi sve strumfove i onako na sav glas upita:
Ko je od vas strumfnuo Strumfetu bez strumf gumice???
Kad se negde u pozadini cuje.....
Sto ja mrzim strumf gumice....

Fica ide 200 na sat
Krenuo lik Ficom na Crnogorsko primorije da provede godisnji odmor...
kad eto muke,pred sam izlazak iz kanjona Morace pokvari mu se Fica i on izadje da vidi sta mu je ciniti...
vrteo se oko motora pola sata,nista nije ni razumeo i na kraju odluci da stopira...
Stopirao tako neko vreme,niko da stane,i na kraju kad je pomislio da je jedino resenje da pesaci staje lik sa najnovijim Mercedesom.
Pita tip iz Mercedesa,je li prijatelju sta je bilo?
Ma nemam pojma,stalo samo,a ja pojma nemam oko auta odgovara vlasnik Fice!
Ali eto da te zamolim da me prebacis tu blizu ima majstor,pa cu ja do njegove radionice a posle cu se vratiti sa njim po auto!
Na to ce lik iz Mecke,ma sto tako samo da se mucis,ovako ce mo,zakacicemo se,ja cu te slepovati do njega,pa ti zavrsi posao odjednom da se ne bi setao tamo,amo!
Tip iz Fice sav sretan,ali odmah onako malo bojazljivo kaze tipu u Mercedesu:
Ali ja necu imati da ti platim za to sto ces me ti slepovati,jer jedvaa cu se skupiti i za majstora!
Tip iz Mecke odgovara: Ma pusti to prijatelju,ja ti nisam ni trazio da placas,nekada sam i ja vozio slabija kola,ali eto zaimalo se pa sad vozim ovakva,ali nisam zaboravio kako je to kad se nema!
Taman da krenu kad lik iz Mecke pita ovog drugog: A kako da znam gde da stanem,kod kojeg majstora???
Odgovara tip iz Fice:ma ne brini samo ti teraj a ja cu ti svirati tamo gde treba da stanes!!
Krenuli oni tako kad na nekih kilometar pretice obojicu zgodna plavusa u BMW-u onako brzo proleti pored njih,kad liku iz Mecke proradi adrenalin i sujeta sto ga je riba pretekla pa i on po gasu za njom...
Tako oni terali se jedno vreme,kad ispred njih patrola saobracajne policije sa radarom...
Policajac sve snimio i javlja sledecoj patroli da zaustavi vozila i kaze:
1254 za 1178 Vozilo marke BMW,zenski vozac,metalik plava boja,reg.oznaka*****voznja brzinom 200 km/h,
1254 za 1178 Vozilo marke Mercedes,muski vozac,metalik crna boja,reg.oznake*****,voznja brzinom 200km/h
1254 za 1178 Vozilo marke Zastava 950,muski vozac,bela boja,reg.oznake*****,voznja brzinom 200 km/h i je***e
jos svira i amblenduje onom Mercedesu ispred njega da mu se skloni sa puta da bi mogao da ga pretice!!!!