Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 05:56:52
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: REPREZENTACIJA BIH  (Pročitano 93210 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: REPREZENTACIJA BIH
« Odgovor #120 poslato: 02.09.2010. 22:52:18 »

Zmajevi sretno…

Nogometne reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je za Luksemburg gdje će u petak odigrati prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine.
Naši reprezentativci su put Luksemburga otputovali izuzetno raspoloženi i uvjereni u trijumf na startu ovih kvalifikacija.

Uvjereni smo u našu pobjedu i svi znamo koliko je važno da dobro otvorimo ove kvalifikacije. Tek nakon utakmice u Luksemburgu razmišljat ćemo o Francuzima, izjavio je Safet Nadarević.

Utakmica između Luksemburga i BiH igra se u petak na stadionu Josy Barthel od 20,15 sati.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #121 poslato: 03.09.2010. 10:02:45 »

Samo nas pobjeda zanima

Večeras, s početkom u 20,15 sati, naša reprezentacija počinje s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine.
Prvi protivnik izabranicima Safeta Sušića je Luksemburg, reprezentacija protiv koje samo tri boda dolaze u obzir.

Svjestan toga je i naš selektor, koji i pored sveg respekta prema Luksemburžanima, najavljuje pobjedu.

Respektiram reprezentaciju Luksemburga, ali nas u ovoj utakmici zanima samo pobjeda. Svi igrači su zdravi i jedva čekaju početak utakmice. Ovdje trebamo završiti posao i onda razmišljati o sljedećoj utakmici i Francuzima, rekao je Sušić.

Na Sušićeve riječi se nadovezao Vedad Ibišević, koji je obećao veliko zalaganje igrača…

Atmosfera u reprezentaciji je fenomenalna i uvjeren sam da uz veliku podršku navijača možemo do sigurne pobjede. Očekujem dobru igru i naravno pozitivan rezultat, dodao je Ibišević.

Utakmica između Luksemburga i Bosne i Hercegovine igra se večeras s početkom u 20,15 sati na stadionu Josy Barthel. Glavni sudac je Veaceslav Banari iz Moldavije.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #122 poslato: 04.09.2010. 09:51:16 »

VIDEO: Zmajevi uvjerljivi

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Luksemburga. Završilo je 3:0 za izabranike Safeta Sušića.
Selektor Safet Sušić uoči meča izjavio je da očekuje rani gol i to je dobio već u 6.minuti. Odličnu akciju Misimovića i Pjanića u gol je pretvorio Senijad Ibričić.

Već šest minuta kasnije prelijepim golom iz slobodnog udarca na 2:0 povećao je Pjanić.

U 16. minuti prelijepu asistenciju Zvjezdana Misimovića u 3:0 pretvorio je Edin Džeko.

Do kraja prvog poluvremena naši su imali konstantno loptu u svom posjedu, međutim Luksemburžani su se povukli što našim napadačima nije ostavljalo prostora za neštvo više.

Slično je bilo i u drugih 45 minuta iako smo kada se sve sabere imali još dvije stopostotne prilike. U 69.minuti smo pogodili prečku nakon centaršuta iz kornera kada je iz gužve jedan od odbrambenih igrača Luksemburga zamalo pogodio svoju mrežu.

Do kraja smo propustili još dvije zrele prilike. Prvo je Džeko bio sebičan nakon lijepe akcije i nije uposlio usamljenog Ibričića da bi i sam kasnije bio neprecizan nakon centaršuta Ermina Zeca.

Bila je ovo sjajna uvertira pred gostovanje Francuske na Koševu u utorak.

Luksemburg: Jonathan Joubert, Kim Kintziger, Mathias Jänisch, Eric Hoffman, Tom Schnell, René Peters, Stefano Bensi (46.Joel Kitenge), Gilles Bettmer (86.Tom Laterza), Dan Collette (76.Daniel Da Mota), Mario Mutsch, Lars Gerson, selektor: Michael Ney.

BiH: Kenan Hasagić, Mensur Mujdža, Safet Nadarević, Emir Spahić, Senad Lulić, Elvir Rahimić (67.Sanel Jahić), Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić (78.Ermin Zec), Senijad Ibričić (72.Haris Medunjanin), Edin Džeko, Vedad Ibišević, selektor: Safet Sušić.
http://www.youtube.com/watch?v=cI1c9MAyr3A&feature=player_embedded

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #123 poslato: 01.10.2010. 20:48:44 »

Adem Ljajić u dresu BiH?

Prema pisanju srbijanskih medija za Adema Ljajića interesira se i N/FS BiH koji bi nogometaša Fiorentine želio vidjeti u BH dresu.
Bivši igrač Partizana, Adem Ljajić, svojim igrama oduševljava simpatizere Fiorentine ali i širu nogometnu javnost u Italiji.

Ovaj nogometaš rođen u Sandžaku prošao je sve mlade nogometne selekcije Srbije no još nije debitirao u A selekciji.

Prema pisanju srbijanskih medija za ovog igrača interesirao se i N/FS BiH no Ljajić nije mogao reći puno na tu temu.

- I pored moje dobre volje, ne mogu vam ništa reći jer trener Siniša Mihajlović mi je zabranio davati izjave. Moram poštovati njegovu odluku. Mene, niko iz BiH nije kontaktirao, što ne znači da nije moje menadžere - kazao je 19-godišnji Ljajić za Dnevni Avaz.

Napomenimo da je Ljajić prije dvije godine zajedno sa suigračem iz Partizana Zoranom Tošićem otišao u Manchester United gdje je jedno vrijeme trenirao s prvom momčadi nakon čega je vraćen u Partizan. Početkom ove godine potpisao je petogodišnji ugovor s Fiorentinom koju s klupe vodi njegov sunarodnjak Siniša Mihajlović.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #124 poslato: 02.10.2010. 19:32:43 »

Vladavić zabija, Sušić šuti

Da je u dobroj formi naš potencijalni reprezentativac Admir Vladavić pokazuje iz utakmice u utakmicu.
Prvo se poigravao sa svojim čuvarima u meču Lige prvaka protiv Chelsea, u kojoj je njegov tim visoko poražen, ali u kojoj je naš internacionalac jedini dobio prolaznu ocjenu za svoju igru. Prethodno je popularni Vlada zabio i na novom debiju u dresu Žiline u okviru slovačkog prvenstva.

U istom ritmu Vladavić je nastavio i danas kada je pogodio na gostovanju kod Košica. Žilina je slavila sa 4:0, a Vladavić pogodio u 54.minuti.

Imao sam probleme sa bolešću, zbog čega nisam počeo meč protiv Spartaka u okviru Lige prvaka. Danas sam se vratio u tim i odmah pogodio. Zadovoljan sam svojom formom, kratko je kazao Vladavić po okončanju današnje utakmice.

Zanimljivo je da je selektor Sušić uprkos nastupima u Ligi prvaka ponovo zaboravio na Vladavića, iako ima dosta problema na lijevoj strani na kojoj upravo igra ovaj Mostarac.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #125 poslato: 05.10.2010. 20:12:18 »

Sušić: Za Albance smo Francuzi

Safet Sušić, miran kao i obično, dočekuje gostovanje reprezentacije u Albaniji u utakmici koja bi mogla bitno odrediti dalji tok kvalifikacija za EP 2012.
Pobjeda bi nas usmjerila ka vrhu, remi ne bi bio smatran neuspjehom, za razliku od poraza koji bi Albance dodatno ''osokolio'' u utrci za drugu poziciju o kojoj nisu ni sanjali uoči početka kvalifikacija.

- Ako izgubimo došli bismo u nezgodnu situaciju, tako da se ne smije dogoditi da Tiranu napustimo poraženi. S pobjedom bismo ostali među kandidatima za prva dva mjesta, s tim da ni remi nije loš, jer ćemo nakon Tirane imati još sedam utakmica u kvalifikacijama - kazao je Sušić u razgovoru za Dnevni Avaz.

Kakva je atmosfera u ekipi i da li možemo igrati na „nulu“ u Tirani?

- Atmosfera je prema prvim informacijama dobra. Igračima sam dao slobodno do večeras, jer će im to biti jedini momenti kada mogu malo predahnuti. Od utorka kreće potpuno drugi režim rada. Što se tiče igre u Tirani, Albanija nije tim protiv koje možete igrati na remi. Pokušat ćemo prikazati našu igru.

Šta se moglo snimiti iz video zapisa koje ste pregledavali proteklih dana?

- Da su ekipa koja se dobro brani, ali i koja teško dolazi do protivničkog gola. U meču sa Luksemburgom pobijedili su 1:0, ali se isto tako mogao susret završiti bez pobjednika. U Rumuniji su imali dobrih perioda igre.

Da li Albanija ima kvalitet da nas može iznenaditi?

- Sumnjam. Iz svega viđenog smatram da oni nemaju kvalitet koji mi posjedujemo. Ako vidite u kojim klubovima igraju Francuzi, te naši reprezentativci, ista takva razlika u kvaliteti je između naših i albanskih reprezentativaca.

Oslabljeni su u zadnjoj liniji, stoper Debatik Curri neće igrati zbog povrede?

- To je dobra vijest za koju nisam znao. U svakom slučaju im je sada zadnja linija osjetno oslabljena.

I za Canu iz Galatasaraja su pojedini mediji javili da je na listi povrijeđenih?

- „Povredu“ Cane sam provjerio. Znam da je igru napustio u 25. minuti, ali ne zbog povrede, već što je djelomično kriv za primljeni gol protiv Karabuka. Inače, Cana u zadnje vrijeme ne igra na vrhunskom nivou. U Galati je često povrijeđen i njegova igra nakon odlaska iz PSG-a, Marseillea i Sunderlenda je u silaznoj putanji.

Sa kakvim napadačima naš rival raspolaže?

- Vjerovatno će igrati sa jednim napadačem. To je mjesto rezervisano za Bogdanija iz italijanske Cesene. Igrat će i Salihi, strijelac gola protiv Luksemburga, ali će on nastupiti nešto povučenije. Smatram da njihovi igrači u napadu ne posjeduju agresivnost koja nam može naškoditi. No, nikada se ne zna.

Može li se izostanak selektora Josipa Kužea odraziti na igru Albanaca?

- Ne vjerujem da će se nešto promijeniti zbog njegovog izostanka. Očekujem da će ekipu voditi Mustedanagić, ali u njihov igri to će biti Kužeov potpis sa blagim odstupanjima.

Šta je poraz od Francuske odnio u našim redovima?

- Nije sramota bilo izgubiti od Francuske, ali se igralo izrazito loše. Kada sam kasnije sumirao rezultate, bilo mi je neshvatiljivo da su nas „trikolori“ natrčali čak duplo. To je istina, ali bolna istina. To se nije smjelo dogoditi.

Mi smatramo da je nedostajalo agresivnosti?

- Tražio sam da se protiv Francuske igra agresivno. Naravno u granicama, pod „ručnom“, da se ne dobije glup žuti karton, jer nas svaki izostanak može skupo koštati. Svaki žuti karton može biti sa teškim posljedicama.

Šta onda planirate od igre za petak?

- Mnogi kažu da primijenim recept iz Luksemburga, što je, po meni, prosto nemoguće. U Luksemburgu smo imali samo 15 minuta dobre igre, a ostalih 75 je bilo mučenje. Tu ima malo i moje greške, jer su se igrači opustili, lako su gubili lopte, u duelima su bili slabi. Luksemburg i ona pobjeda se dešava jednom u 100 godina, tako da se više neće ponoviti.

Znači, oprezno do tri boda u Tirani?

- Oprezno sa pametnom igrom i mnogo više trčanja svih igrača. Tražit ću veće zalaganje, pažljiviju igri na svakom nivou, što bi na kraju trebalo donijeti uspjeh i vratiti nas u borbu za prva dva mjesta u borbi za Euro - kazao je Sušić.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #126 poslato: 28.10.2010. 09:59:26 »

Muslimović: Slovaci su protivnik po mjeri

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će 17. novembra prijateljsku utakmicu sa Slovačkom.
Svoje mišljenje o ovoj utakmici kao i o kvaliteti slovačke reprezentacije iznio je napadač PAOK-a Zlatan Muslimović.

- Drago mi je da ćemo igrati protiv tako jake reprezentacije. Igrali su na Mundijalu i po meni su rival po mjeri. Dosta je bilo više klubova iz Azije. Ovo će nakon Švedske i Njemačke biti pravo osvježenje, rekao je Muslimović za Avaz sport.

Poznajete li nekog njihovog igrača?

- Lično ne znam niti jednog, ali sam čuo za dosta njih. Najbolji je Marek Hamšik, koji je stigao u Napoli kada sam ja prešao iz Atalante u PAOK. Meni se još dopadaju Švento iz Salcburga i Škrtel iz Liverpula. Imaju strašan tim.

Nadate li se da možemo popraviti blijed utisak iz Tirane?

- Svakako. Ovo će biti prava prilika, jer ćemo imati dosta motiva da obradujemo navijače. Pozivam ih da nas ponovo dođu bodriti u Slovačku, kazao je Muslimović.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #127 poslato: 18.11.2010. 16:10:32 »

Zmajevi zasluženo slavili u Bratislavi

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na najbolji mogući način je zaključila 2010. godinu. U prijateljskom meču, upravo završenom, u Bratislavi, izabranici Papeta Sušića zasluženo su slavili sa 2:3.
Da najbolje odigramo onda kada se to od nas najmanje očekuje, bili smo svjedoci po ko zna koji put. Neprepoznatljivi u odnosu na neke predhodne susrete, agilni, svestrani, odlični u završnici samo su neki komentari, odnosno pohvale za naše momke.

Unatoč činjenici da veći dio ekipe i ne igra za svoje klubove, večeras su bili iznimno kvalitetni te tako očitali lekciju Slovacima, koji su ponajviše zbog izvanrednog na golu, Muhe, izbjegli katastrofu.

Svega 3 minute bile su dovoljne da se zatrese mreža. Nažalost, tresla se ona koju je čuvao Ibrahim Šehić. Weiss sa desne strane centrira, a potpuno ne ometan sa peterca Filip Sebo matira golmana Željezničara.

Međutim, hladan tuš, nije omeo izabranike Sušića da pruže jednu dopadljivu prestavu, te su odmah počeli jurišati prema golu Muhe. Već u 5. minuti bilježimo šut u okvir gola. Miske je pokušao, ali nije bilo dovoljno da uzvratimo Slovacima.

U 10. minuti nama dobro poznati duo, Miske - Džeko, stvorili su prvu ozbiljniju priliku ispred gola Slovaka, no, Edin nije dobro zahvatio loptu glavom, nakon centaršuta Misimovića iz kornera...

I u daljem toku meča, bilježimo dominaciju našeg tima, koji je svako večeras iznenadio u pozitivnom smislu. Misimović je u 22. minuti ponovo zaprijetio, ali još jednom uspiješni bio je golman Slovaka. Šut " Dijamanta" u 26. minuti, Muha krajnjim naporom brani, lopta odlazi u korner. Miske centrira, gužva u kazenom prostoru, Pandža  proslijedio loptu do Medunjanina, koji postiže prvijenac u nacionalnom dresu, maestralno.

Naši nisu stali nakon izjednačenja, te su krenuli ponovo u napad, nadigravati se sa sparing partnerom, što nam je večeras i  uspijevalo. Na lucidan pas Pjanića, dobro reagovao Džeko, ali po ko zna koji put uspješniji je bio danas fenomenalni Muha.

Do kraja poluvremena bilježimo priliku pred našim golom. Izneadna lopta dolazi do Šestaka koji je odlično umiruje grudima, ali Šehić je ovoga puta opravdao povjerenje selektora Sušića.

U drugom poluvremenu naši su nastavili opsadu oko gola domaćina ovog susreta. Džeko maestralno zalomio Đuricu, ali Muha je ponovo bio uspiješniji, igrala se 49 minuta susreta.

Do novog pogotka, nismo dugo čekali. Miske je centrirao iz kornera, a Pjanić na ne baš svoj način, glavom, matirao Muhu, 1:2.

U 60. minuti sve je bilo jasno. 3:1 za Zmajeve, a Džeko je konačno slomio otpor Muhe, koji mu je ranije u par navrata čupao loptu iz mreže.

Ipak, prednost od 2 gola razlike nije dugo trajala. Grajičar dalekometnim šutem daje tračak nade Slovacima, ne moćan je bio Ibrahim Šehić, koji po drugi put mora po loptu u mrežu.

Do kraja susreta bilježimo još par odličnih prilika od strane naših reprezentativaca. Najprije je Pjanić šutirao u 68. minuti iz slobodnjaka a Muha bio na mjestu, da bi u 76. dalekometnim šutom, također iz slobodnjaka sve iznenadio, ali ovaj put Muha pukom slučajnošću spašava svoj tim ubjedljivog poraza.

I naredna je prilika bila sa naše strane. Pjanić maestralno uposlio Lulića, no, Muha je I Senada ukrotio prilikom šuta u okvir gola.

Mogli su Slovaci pokvariti nam slavlje u 3. minuti nadoknade. Karhan se našao posve slučajno u prilici, ali šutira iznad prečke šehića. Do kraja susreta ništa se nije mijenjalo, te su tako naši momci stigli do zaslužene pobjede, 2:3. Bila je ovo predstava koja je pokazala da uvijek možemo bolje, a  pokazala je I strpljenje Sušića, koji je od početka imao jasan cilj, to jest graditi igru, koja je večeras došla do izražaja..

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #128 poslato: 01.12.2010. 16:35:56 »

Džeko: Nije vrijeme za priču o odlasku

Napadač Wolfsburga i naš reprezentativac Edin Džeko progovorio je još jednom o svojoj budućnosti, te o brojnim nagađanjima u kojem će klubu nastaviti karijeru.
Mnogi europski klubovi zainteresirani su za dovođenje našega reprezentativca. U redu stoje velikani poput Juventusa, Bayerna, Milana, Manchester Cityja…

- Mnogo se nagađa oko moje budućnosti, ali su to sve nagađanja. Prvo sam odlazio u Juventus, a sada se stalno spominju Manchester City i Bayern, izjavio je Džeko i dodao:

- U ovom trenutku je rano govoriti o bilo čemu. Fokusiran sam na dešavanja u Wolfsburgu, jer smo trenutno u lošoj situaciji u Bundesligi što niko nije očekivao. Moramo početi pobjeđivati, nadam se već u narednom kolu.

Predstojećeg vikenda Wolfsburg će na svome travnjaku dočekati momčad Werdera, koja je također jedno od većih razočaranja dosadašnjeg djela sezone.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #129 poslato: 02.12.2010. 20:33:50 »

Marca: Real želi Džeku već ove zime

Španjolski sportski dnevnik Marca piše kako je Edin Džeko prvo ime na popisu Realovih želja u zimskom prijelaznom roku...

Argentinski napadač Gonzalo Higuain je izvan stroja zbog ozljede leđa, a Marca je zadnjih dana pisala da će možda morati i na operaciju. Real, prema pisanju Marce, želi ojačati napadačku liniju zbog ozljede Higuaina, a prva želja je Edin Džeko, koji se na Realovom radaru našao i prošloga ljeta. No, najveća prepreka je odšteta – minimalno 25 milijuna eura, piše madridski sportski dnevnik.

Edin Džeko je nedavno na vlastitoj web-stranici poručio da uopće ne razmišlja o transferu u bilo koji klub, a u zadnje vrijeme su se, prije Reala, kao najveći pretendenti za njegove usluge spominjali Manchester City Bayern i Juventus. Džeko ugovor s Wolfsburgom ima do ljeta 2013. godine.

Marca piše da su na Realovom popisu želja za zimski prijelazni rok još Romeru Lukaku iz Anderlechta, Emmanuel Adebayor iz Manchester Cityja, Hugo Almeida iz Werdera, Nilmar iz Villarreala i Diego Forlan iz madridskog Atletica.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #130 poslato: 07.12.2010. 09:15:51 »

Nadarevićev spektakl za pomoć djeci bez roditelja

Safet Nadarević 27. decembra u Cazinu organizuje nogometnu utakmicu, pravi spektakl na malom terenu u gradskoj dvorani, a prihod od ulaznica ide na račun za pomoć djeci bez roditelja.
Nadarević je u razgovoru za San rekao da već dugo vremena želi prirediti pravi praznik nogometa u svom gradu Cazinu, a sada je dobra prilika za to.

- Ovo će biti nešto zaista prelijepo, nešto što vrijedi pažnje. Utakmica je humanitarnog karaktera, a novac će biti uplaćen za pomoć djeci bez roditelja i svim onim mališanima kojima je pomoć potrebna - govori Nadarević i dodaje:

Očekujem punu dvoranu u Cazinu, želim da svi kupe kartu za ovu utakmicu i pomognu najmlađima kojima je pomoć neophodna.

Safet koji je i ranije, bez isticanja, pomagao kome je trebalo, s ponosom ističe da će u Cazin doći ''pola reprezentacije''.

- Dolazak su mi obećali bivši i sadašnji reprezentativci Piplica, Konjić, Musić, pa Džeko, Ibričić, Spahić, Muslimović, Štilić, Hasagić, a očekuje da mi potvrde i Ibišević, Pjanić i Mravac. Bit će tu i dosta igrača sa kojima sam igrao u Jedinstvu. Moja je želja bila da dovedem reprezentaciju u Cazin, makar i na ovaj način. Pozvat ću i predstavnike medija, moje prijatelje novinare - govori Nadarević.

Nadarević odnedavno nije u planovima selektora Safeta Sušića zbog nekih izjava koje se nisu dopale Papetu.

- Rekao sam što sam rekao, bez namjere da nekog uvrijedim. Žao mi je što su se moje izjave pogrešno protumačile. Meni je reprezentacija iznad svega. Uvijek sam srcem igrao. Poginuo bih za svoju državu. Nisam ja bitan, ne moram nikada igrati za državni tim, ako ćemo pobjeđivati i ako ćemo se plasirati na neko veliko takmičenje. Svojim prijateljima želim sve najbolje, neka pobjeđuju sa ili bez mene - kazao je Nadarević.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #131 poslato: 08.12.2010. 20:22:52 »

Protiv Poljaka jači za Misimovića

Zvjezdan Misimović pojačat će reprezentaciju BiH selektiranu pretežno iz domaće Premijer lige koja će se u petak suprotstaviti Poljacima koji će također nastupiti u rezervnom sastavu.
Među nogometnim reprezentativcima koji će se 10. prosinca suprotstaviti Poljskoj nalazit će se i Zvjezdan Misimović koji je ishodovao dozvolu Galatasaraya za ovaj meč koji će se odigrati u poznatom turskom ljetovalištu Antalyji.

Najveći dio igrača i stručnog stožera krenut će danas iz Sarajeva u Antalyiju, preko Istanbula, gdje će im se pridružiti izbornik Sušić sa asistentom Baljićem te Zvjezdanom Misimovićem kojem bi ovaj meč trebao dobro doći kako bi održao natjecateljsku formu s obzirom da ne igra već duže vrijeme.

Utakmica je na programu u petak u 20:30 uz direktan TV prijenos na BHT-u.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #132 poslato: 11.12.2010. 07:56:03 »

BiH - Poljska 2:2

Reprezentativci selektirani uglavnom iz bh. Premijer lige večeras su u Antalyji odigrali neodlučeno 2:2 s Poljskom...
Obzirom da današnji datum nije u FIFA-inom terminu, klubovi nisu dužni  puštati igrače na reprezentativno okupljanje, te su sa obje strane priliku za dokazivanje dobili igrači iz domaćih takmičenja, izuzev Misimovića, koji je mnogo značio našoj reprezentaciji večeras.

Sami početak meča pripao je Poljacima, čiji će se upornost isplatiti u 7. minuti, a gol je postigao nakon loše reakcije odbrane, Pavel Brozek. Iako su došli do gola, Poljaci nisu smanjili gas te u 15. minuti bilježimo novu priliku za suorganizatora Europskog prvenstva 2012. godine, ovaj put, stativa je bila naš saveznik.

Nakon toga, naši se momci bude, te polako prenose loptu na protivničku polovicu. Najprije je u 16. minuti zaprijetio Višća, ali ne dovoljno da se poravna, da bi u 23. minuti nakon centaršuta Misimovića najbolje reagovao Muhamed Subašić koji poravnava rezultat, 1:1.

Do kraja poluvremena utakmica je uglavnom bila ujednačena, a vrijedi spomenuti prilike našega protivnika. U 40. minuti nakon jednog kornera, loše je regovao Šehić ali Kerla sa linije spašava našu mrežu. Također, Poljaci su u zadnjim momentima prvog poluvremena kreirali pred našim golom još jednu priliku za postizanje gola, ali se Kerla ponovo istakao koji po drugi put loptu zaustavlja na gol crti.

I drugi dio su bolje otvorili Poljaci. Grosicki je šutirao pored gola, na našu sreću u 51. minuti susreta. Minutu kasnije, napadač Wisle Krakow, Pavel Brozek, drugi se put upisuje u listu strijelaca. Još jednom slabo je bila postavljena odbrana, Vasilić je zakasnio a Brozek je bio nemilosrdan prema Avdukiću, koji je početkom drugog poluvremena zamjenio Šehića.

Prednost našega suparnika nije dugo trajala. Misimovićeva lucidnost dolazila je do izražaja i večeras. Uposlio je dubinskom loptom Adilovića, ovaj srušen, a Zvjezdan precizan sa bijele tačke, 2:2.

Do kraja meča ništa se bitnije nije događalo, vrijedi spomenuti priliku Robaka, ali Asmir Avdukić se istakao.

Rezultat od 2:2 u najmanju ruku je i  pravedni ishod sa aspekta viđenog na terenu. Izabranicima Safeta Sušića mnogo je značio Misimović koji je bio glavni motor našega tima. Vjerovatno i najbolji pojedinac na terenu, bez obzira na činjenicu da ove sezone nema mnogo utakmica u nogama.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #133 poslato: 13.12.2010. 12:32:29 »

Sušić: Vidio sam zanimljivih igrača, ali ne bih o imenima

U posljednjoj provjeri u ovoj godini nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak remizirala 2:2 sa Poljskom.
Obje reprezentacije bile su sastavljene od „rezervnih“ igrača, uglavnom iz domaće lige. Nogometaši iz naše Premijer lige prikazali su se u solidnom izdanju što je svakako obradovalo selektora Safeta Sušića.

- Bilo je solidno. Nisam nezadovoljan. Poljska liga je jača od naše, a samim tim njena selekcija iz Antalije je jača od naše. Nije bilo realno očekivati da ćemo s lakoćom dobiti utakmicu. Znao sam da će biti teško i neizvjesno. Možda su oni imali malo više prilika, ali treba uzeti u obzir da su mnogi naši fudbaleri prvi put obukli reprezentativni dres te da su se previše plašili protivnika. Igrali su pod psihološkim opterećenjem, ali kako je odmicalo, bili su sve bolji i bolji – rekao je Safet Sušić za Dnevni avaz.

Sušić kaže da je primijetio zanimljive igrače, ali o imenima ne želi govoriti.

- Ima interesantnih igrača, ali ne volim pojedinačno govoriti o njima. Ovo je bila prilika da se bolje upoznam s njima. U petak se potvrdilo da u njima ima materijala. U februaru nam slijedi turnir u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje ćemo, možda, odigrati tri utakmice, a namjeravam pozvati istu ovu grupu igrača. Poslije toga, možda neki od njih uđe u uži izbor za poziv za kvalifikacije – kaže Sušić.

Iako je u klubu trenutno na „hlađenju“ Zvjezdan Misimović je još jednom pokazao igračku veličinu. 

- Ne bih rekao da ova suspenzija utječe na njega. Sretan sam što je došao, momak je dokazao da želi da igra. Nadam se da će se sva ova zbrka u njegovom klubu riješiti na obostrano zadovoljstvo. Ne vidim razlog da ga drže u timu do kraja sezone a da ne igra - kaže Sušić.

Van mreže prodigy

• Moderator
  • Super clan
  • *
  • out off space

« Odgovor #134 poslato: 15.12.2010. 23:13:03 »

BiH skočila na 44. mjesto FIFA-ine rang ljestvice

Pozitivnim pomakom za čak sedam mjesta nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dospjela je na 44. poziciju FIFA-ine rang ljestvice.

Napredovavši za sedam mjesta, što je najveći pozitivan pomak neke od izabranih vrsta koje su sada u krugu 50 najboljih, reprezentacija Bosne i Hercegovine skočila je na 44. poziciju.

Dogodilo se i par promjena u Topu 10. Njemačka je zamijenila poziciju sa Brazilom pa su nogometaši Joachima Löwa sada na trećemu, a Južnoamerikanci na četvrtom mjestu poretka nogometnih nacija svijeta.

Vrh zauzima aktualni europski i svjetski prvak Španjolska iza koje je finalist Mundijala igranog u JAR-u, reprezentacija Nizozemske. Hrvatska nogometna reprezentacija pala je za jedno mjesto u poretku najboljih te sada zauzima desetu poziciju FIFA-ine ljestvice, a deveti je Egipat...

FIFA-ina ljestvica:

1. (1.) Španjolska 1887 bodova

2. (2.) Nizozemska 1723

3. (4.) Njemačka 1485

4. (3.) Brazil 1446

5. (5.) Argentina 1338

6. (6.) Engleska 1195

7. (7.) Urugvaj 1152

8. (8.) Portugal 1090

9. (10.) Egipat 1078

10. (9.) Hrvatska 1075

...