Mjenjaju se vremena i ljudi, nažalost ili na sreću, to će reći budućnost. Ili neće. Ali uvijek se rado sjećam "tih" vremena i nekih stvari koje si ni dandanas neznam objasniti.
Činjenica je da su neki od nas sada trideset i kusur počeli petljati i s računalima, pa daj si probajte objasnit kako su tada ljudi iz nekakvog Commodorea 64 ( da ne bi bilo zabune tada nismo imali pojma šta je to megabyte, giga ili terra, naime spomenuti komp je imao 48 KB ( nije pogreška u kucanju dakle za vas mlađe kilobajta ) RAM-a i 16 KB ROM-a ) uspjeli izvuć igrice tipa Target Renegade ili Continental Circus... a mogle su se i igrati i to sate i sate i dane...

Sjećam se jedne anegdote s Komodorcem i programom Speech koji je natjerao komodorca da izgovori tekst koji ste mu ukucali, naime ja sam ukucao neki tekst i skroz potamnio sliku na tv-u ( monitora nije bilo nego crno bijela telka Iskrin portabl u živopisno crvenoj plastici koji radi još dan danas kad ga uključim čitaj kad me pukne nostalgija ) misleći nasmijati moju majku, i namjestio sam program da počne izgovarat riječi kad odem od kuće tj. kad mi mati bude sama kod kuće. Vratim se ja kasno predvečer ( tad sam se počeo momčit po sokacima što kaže Balašević ) svi spavaju a i moj komodorac na podu u dijelovima spava ( ozbiljno sam se prepao i da nije umro, al je samo spavao na sreću ) naime komodorac je počeo "pričati", a moja mati se prepala toliko da ga je doslovce strgala sa stola i bubnula o pod.
Sutra sam ga sastavio i poslije toga je radio još par godina ko zvrk.
Zanimljivi su bili i servisi joysticka... Bio je joystick Quick Shoot II, i bio je dobar, ali imao je veeelikog neprijatelja, a to je igrica Decathlon,nekakav desetoboj gdje ste morali mlatiti joystickom tamo-amo ko sumanuti da bi trčali skakali i slično, e to mlaćenje je trgalo joystick, a on je tada koštao 10 maraka, nije bio problem što je koštao, nega ga nije bilo za kupit osim u Njemačkoj ili nekoj drugoj europskoj zemlji, kod nas jok... E tu sam mlatio pare, naime kvar se odnosio na limenu zvjezdu odnosno križ u samom uređaju kojem bi jedan krak puknuo i više ne bi davo kontakt te je joystick postajao neupotrebljiv, e onda sam ja prokljuvio mesni narezak ( bili su dobri Gavrilovićev i Carnexov ne zbog posebno nečega nego su bili dobri za pojest ) odnosno poklopac od nareska, koji se lijepo isječe u obliko tog lima u joysticku, zašarafi se s 2 vijka i joystick radi bolje od novog

ta majstorija je stranku koštala 5 maraka, od kojih je 4 bila čista zarada, naime mesni doručak je koštao cca 1 marku...
QuickShoot II

Continental Circus

Target Renegade

Pitstop2