Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.06.2026. 17:31:45
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Digimax lll s kojim sw pouzdano radi digi tv  (Pročitano 3774 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zkljbm

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

Digimax lll s kojim sw pouzdano radi digi tv
« poslato: 17.03.2009. 14:38:22 »
Dakle imao sam na digimaxu lll sw dreamsoft ne znam tocno koju verziju s kojom je radio digi tv ali problematično(resetirao se pogotovo često na transponderima gdje su rtl i nova tv kao i digi film1)
Probao sam staviti metadrim ali sad mi na transpoderima kad dam pretragu pokazuje da ima signala ali kad dam da traži jednostavno nista ne nadje.Zanima me da li isti sw-ri koji su zametabox2 vrijede i za metabox lll ili moj digimax lll kažu da je to isti prijemnik.
S koji sw radi dobro digi tv na digimaxu lll a da se ključevi mogu ubacivati s daljinskim
Pozdrav

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Pol: Muškarac
  • Burning ring of fire...

Odg: Digimax lll s kojim sw pouzdano radi digi tv
« Odgovor #1 poslato: 17.03.2009. 15:13:56 »
Probaj sa ovim zadnjim softom:

http://www.vladix.net/forum/index.php/topic,2511.msg17524.html#new

Pa kaži da li si šta uspeo i kako je.
Ne bi trebalo da ti se sa ovim softom resetuje samo od sebe,a imaš mogućnost ukucavanja novih ključeva preko daljinca.

Pozdrav :)!
« Poslednja izmena: 17.03.2009. 15:15:50 marre »
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Like: +149/-12

« Odgovor #2 poslato: 17.03.2009. 15:28:35 »
Nemoj ubacivati metadream 1.9.27 ni 1.9.2.3.
U njega ide dreamsoft 1.4.4.8  jer je klon.Može i mtg 10 on je dobar za digi tv.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #3 poslato: 17.03.2009. 15:36:12 »
Upsss...     :-[

Da,šta bi mi bez kolege Mmaslane,u klonove samo originalni softovi,a ja se malo zaboravio...     :-[
A pošto se kolega Zkljbm već požalio na Dreamsoft jer se resetuje sam od sebe,onda jedino još da proba sa MTG-10.
A može ga naći ovde:

http://www.vladix.net/forum/index.php/topic,2509.msg17891.html#new

Samo što je MTG jako nezahvalan za ručno ubacivanje ključeva (putem daljinca) u isti,a mislim da je dotična akcija čak i nemoguća,neka me neko ispravi ako grešim ???.

Pozdrav :)!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže domagoj73

• Senior clan
  • *
  • Like: +4/-1

« Odgovor #4 poslato: 17.03.2009. 16:15:59 »
mtg  10 je najbolji za digi, a što se tiče ručnog ubacivanja i to je lako.Evo malo ću to pojasnit: Menu-code edit-sistem - nagravision- provider id 2111 (digi tv) ,odabrati ključ 10  i 20 za key 00,11 i 21  za key 01 stisnuti tipku ok i upisati novi ključ prvi red  npr. 10,potvrditi sa OK , pa onda drugi red upisati ključ( npr.20) ,potvrditi sa OK. Kad upišeš ključeve onda  stisnuti tipku exit , sustav te pita hoćeš spremiti promjene  ,odabereš Ok , i to je to.(Ne treba vas buniti kad upišete prvi red ,ključevi su stari a novi su aktivni tek kad  potvrdite sa OK- na upit sustava o promjenama.
metabox II,neotion 501/601,humax vaci 5300,x sat cdtv 310,echolite 880-metabox 7,digistar 5220,samsung 9500 viaci

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Like: +149/-12

« Odgovor #5 poslato: 17.03.2009. 23:14:16 »
 Kolega zkljbm šta se trenutno dešava sa  tvojim digimax lll
« Poslednja izmena: 17.03.2009. 23:19:50 mmaslane »

Van mreže zkljbm

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #6 poslato: 18.03.2009. 10:55:48 »
U onom stanju bez signala koji koji god sam sw ubacio sa rs 232 (dreamsoft, metadream ili mtg10) nisam imao signala pa sam sa jtag ubacio novi dump(to je dump dreamsoft 1448).Tad se signal vratio,preskenirao sam digi ubacio ručno kljuceve i digi se otvorio.Radilo je dobro jedno pola sata a onda su počeli oni hebeni restarti.Ti restarti nemaju nikakvu logičku vezu jednostavno nekad se u pet min. restarta 2 puta,nekad se restarta nakon pola sata,češće na rtl rjeđe na novoj a na ostalim programima čini mi se da je dobro.
Izgleda da ga na digi film1 restarta nekompatibilnost sa ac3 zvukom.
Nakon ovoga ubacio sam MTG10 sw i sad sa njim radi odlično ,za otprilike 3 sata koliko sam gledao rtl na njemu nije se restartao niti jedan put(možda je ovo pravo riješenje)
Samo kod ručnog ubacivanja kljuceva u MTG10 postoji jedna nebuloza koja mi nije jasna ali sad nemam vremena za analize bitno da rec radi stabilno.
Evo opisat cu to što mi je čudno kod ručnog ubacivanja kljuceva u MTG10
Otvorim tabelu,idem na nagru tu je kljuc za digi tv upisan kao 10,20,11,21 predpostavljam da su prva 2 kljuc 00 a druga 2 kluc 01.
Buduci da je trenutno aktivan ključ 01 odem na pozicije 11 i 21 i upisem ga ali kad pogledam sta sam upisao to je i dalje ono isto sta je i prije bilo kad izlazim pita me spremanje ,spremim ga ponovo udjem da vidim da li je prihvatilo sadržej koji sam upisao kad tamo sve isto kao i prije.
Iskljucim rec iz struje upalim ga,digi proradi odem u tabelu sa kjučevima kad ono na mjestu 11 i 21 neki kljuc bezvezni čak nije ni onaj koji je bio kad je sw svježe ubacen (a kamoli ono sta sam ja pisao ) a na poziciji 10 i 20 odjednom se pojavi kljuc 00(onaj zadnji prije 20 dana)a digi radi.
Ništa mi nije jasno zasto se ne vidi ono šta upišem,kako se izgenerira taj 00 kljuc (a ja upisivao 01) i kako to sve uopce radi????Evo u privitku slike kako to izgleda.
Domagoj73 vidim da imas iskustva sa mtf 10 sw da li i kod tebe to ovako izgleda?
« Poslednja izmena: 18.03.2009. 22:21:25 zkljbm »