U onom stanju bez signala koji koji god sam sw ubacio sa rs 232 (dreamsoft, metadream ili mtg10) nisam imao signala pa sam sa jtag ubacio novi dump(to je dump dreamsoft 1448).Tad se signal vratio,preskenirao sam digi ubacio ručno kljuceve i digi se otvorio.Radilo je dobro jedno pola sata a onda su počeli oni hebeni restarti.Ti restarti nemaju nikakvu logičku vezu jednostavno nekad se u pet min. restarta 2 puta,nekad se restarta nakon pola sata,češće na rtl rjeđe na novoj a na ostalim programima čini mi se da je dobro.
Izgleda da ga na digi film1 restarta nekompatibilnost sa ac3 zvukom.
Nakon ovoga ubacio sam MTG10 sw i sad sa njim radi odlično ,za otprilike 3 sata koliko sam gledao rtl na njemu nije se restartao niti jedan put(možda je ovo pravo riješenje)
Samo kod ručnog ubacivanja kljuceva u MTG10 postoji jedna nebuloza koja mi nije jasna ali sad nemam vremena za analize bitno da rec radi stabilno.
Evo opisat cu to što mi je čudno kod ručnog ubacivanja kljuceva u MTG10
Otvorim tabelu,idem na nagru tu je kljuc za digi tv upisan kao 10,20,11,21 predpostavljam da su prva 2 kljuc 00 a druga 2 kluc 01.
Buduci da je trenutno aktivan ključ 01 odem na pozicije 11 i 21 i upisem ga ali kad pogledam sta sam upisao to je i dalje ono isto sta je i prije bilo kad izlazim pita me spremanje ,spremim ga ponovo udjem da vidim da li je prihvatilo sadržej koji sam upisao kad tamo sve isto kao i prije.
Iskljucim rec iz struje upalim ga,digi proradi odem u tabelu sa kjučevima kad ono na mjestu 11 i 21 neki kljuc bezvezni čak nije ni onaj koji je bio kad je sw svježe ubacen (a kamoli ono sta sam ja pisao ) a na poziciji 10 i 20 odjednom se pojavi kljuc 00(onaj zadnji prije 20 dana)a digi radi.
Ništa mi nije jasno zasto se ne vidi ono šta upišem,kako se izgenerira taj 00 kljuc (a ja upisivao 01) i kako to sve uopce radi????Evo u privitku slike kako to izgleda.
Domagoj73 vidim da imas iskustva sa mtf 10 sw da li i kod tebe to ovako izgleda?