Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

13.06.2026. 11:57:44
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Metabox II Receiver se smrznuo na on i nece dalje  (Pročitano 6501 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Micho1963

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +1/-0

Metabox II Receiver se smrznuo na on i nece dalje
« poslato: 13.02.2008. 05:31:07 »

Postovanje svima u ovome mozda i ponajboljem sajtu na internetu i nadam se da ce uskoro biti medju top 10. Moj problem je sto sam daleko od kuce (nalazim se u Iraku) pa mi ovdje zaiste nema ko pomoci. Naime kupio sam kod kuce Metabox II receiver i HRT sat karticu. Nakon sto sam jedva uspio dobiti programe, a gledao sam otprilike tjedan dana, sada mi receiver stalno stoji na ON i ne mogu nista uraditi. Moram priznati da sam za setlitske antene totalni laik. Imam laptop a nabavio sam i taj famozni RS232 kabal. E sad, molim Vas ako mi itko moze pomoci da mi kaze sto jednostavnijim rijecnikom sto moram uraditi, gdje skinuti software i sto onda dalje. Citao sam vec dosta ovdje na Vladix-u o raznim problemima, pa i ovom svom ali odgovori su (mada sigurno korisni) za mene gotovo potpuno ne razumljivi. Spominje se nekakav Wall, Jtag itd. Kako ovdje nisam u mogucnosti da dodjem do bilo kakvoga Hardwera iskreno se nadam da bih mozda mogao nesto uraditi Sowtverski. Ja se zaista ispricavam na svom neznanju, ali tako je, sto znaci ako itko i bude zelio da mi odgovori neka mi kaze sto moram uraditi prvo te od kuda da skinem software koji mi je potreban i kako da ga ubacim. Unaprijed Vam hvala najljepsa

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: Metabox II Receiver se smrznuo na on i nece dalje
« Odgovor #1 poslato: 13.02.2008. 11:27:36 »
Prije svega dobro došao na forum. Ne moraš se ispričavati zbog neznanja jer se nitko nije naučen rodio i nije sramota ne znati.
Što se tiče kabla postoji razlika između rs232 kabla i null modem kabla koji tebi treba. Dakle, moraš biti siguran da je tvoj kabal null modem. Razliku možeš vidjeti ako otvoriš konektore s obje strane kabla, ili su ti trebali reći kad si kupovao kabl. Ako si siguran da je kabl null modem trebaš skinuti aplikaciju koja se zove File Sender i imaš ju na našem uploadu ( linkovi su na kraju posta ). Kad budeš skinuo File Sender treba uspostaviti komunikciju s reciverom. Kako se to radi imaš u sekciji Tutorijali tutorijal o metaboxu koji su napravili Vladix,Ninz i Ruvex. Prouči taj tutorijal. E sad dolazimo do problema. Tzv. Allways on problem se najsigurnije rješava s JTagom, ali s obzirom gdje se nalaziš ne mogu ti predložit da reciver pošalješ našem veci koji bi ti to rješio  :), ali možeš probati slijedeće skini eMetabox2_ver4-04.zip i probaj njega poslati u reciver ( s File Senderom ). Ako dobiješ bilo što drugo na displayu recivera to je već dobro i onda ćemo dalje.

eMetabox4_04
File sender http://www.vladix.xtreemhost.com//index.php?action=downloadfile&filename=FileSender2006_V1[1].4.rar&directory=METABOX/ALATI&

;)

Ako je još što nejasno pitaj.

Van mreže Micho1963

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #2 poslato: 14.02.2008. 05:34:42 »
Moram priznati da sam zaista odusevljen s ovim odgovorom, hvala ti VVIDAK, u svakom slucaju osobe kao ti svakako u mnogome pomazu ovoj stranici. Sada moram pokusati pronaci taj nul modem kabel, nasao sam jedan ovdje (ali tu je sve staro i prasnjavo da nemozes vjerovat) ali taj na jednoj strani ima RS232 a na drugoj strani nesto kao modemski ulaz, a taj mi vjerojatno nije od velike pomoci
« Poslednja izmena: 14.02.2008. 05:53:06 Micho1963 »

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 14.02.2008. 08:05:53 »
Null modem kabl ti je izgledom isti kao i rs232 kabl, dakle konektori su isti, ali je unutra drugačije spojeno. Imam negdje doma shemu pa ću ti poslat večeras po našem vremenu :D kad dođem s posla. Dakle uz jednu lemilicu i od običnog rs232 kabla možeš jednostavno napravit null modem.

Van mreže Micho1963

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #4 poslato: 14.02.2008. 11:24:58 »
Hvala puno skinuo sam i one programe koje si rekao pa sad ako uspijem napravit kabel bit ce super. Sad kad vidim da si stvarno ok, da te pitam: naime kada ubacujem taj software ili nove kodove u receiver, moram li micati tanjir ili ne, jer sad je postavljen tako da mogu hvatati HRT 1 - 2 i ,HRT  Plus, RTS itd, takodje me zanima buduci da imam Viacces karticu, zasto mi taj viacces pokriva samo par kanala (ono Viacces se zazelini na ekranu) a ne mogu gledati recimo Eurosport itd.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 14.02.2008. 11:42:11 »
Ti imaš HRT dekodersku karticu koja ti otvara samo programe koji su u HRT paketu. Dakle iako ima i drugih paketa koji kodiraju u Viacessu za njih ti ta kartica ne vrijedi. Tanjur koji tije podešan da primaš signal HRT ne trebaš micati tanjur da bi ubacio bilo kakav software u reciver.
Dakle ako hvataš HRT onda ti je tanjur usmjeren na satelit Hotbird pozicija 13E. Ako ubaciš software u rec moći ćeš gledati još neke pakete. Ali o tom kad ubaciš. Prije ubacivanja softwarea izvadi karticu iz reca.

Van mreže Micho1963

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #6 poslato: 14.02.2008. 15:59:02 »
Hvala ti najljepsa, sad samo kabel pa da probamo. Uh ovdje gdje sam ja tesko je doci i do vode ali probat cemo. U svakom slucaju ti hvala, javim se !!!

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 14.02.2008. 21:45:03 »
Evo shema null modem kabla.

Van mreže Micho1963

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #8 poslato: 17.02.2008. 07:22:58 »
Postovanje VVidak, pa samo da te pitam koji ulaz na laptopu mi je potreban za nul modem kabl jer ovaj sto sam ga uspio naci ne pristaje niti u jedan, postoji li mogucnost da se promjeni ulaz itd.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 17.02.2008. 11:36:23 »
Treba ti RS232 port, ako je laptop noviji onda ga vjerojatno nema, ali imaš dodatak koji uštekaš mislim u USB port, a na drugoj strani dodatka je RS232 port.

Van mreže KVADRY

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +32/-8
  • don't touch my dial!

« Odgovor #10 poslato: 17.02.2008. 12:00:09 »
treba mu usb com port, i kad riješi sve, za razliku od škatulje, kod laptopa kad senda programe mora stisnuti ''on'' na metaboxu...i stari, čuvaj glavu dolje i ne švercaj s onim figuricama, i za živu glavu ne potpisuj se grafittima na kulturne spomenike... ;)
metabox2
samsung 9500

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 17.02.2008. 12:04:52 »
KVADRY je u pravu treba ti USB COM PORT

Van mreže Micho1963

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #12 poslato: 18.02.2008. 04:30:25 »
Hvala decki! Kvadry tu i je problem sto mi je rec non-stop na on. I naravno da cuvam glavu i necu svercati s figuricama, a pogotovo pisati grafite. Jos jednom hvala vam cujemo se kad probam startati.

Van mreže viki 7322

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #13 poslato: 28.03.2008. 21:58:45 »

:-\Evo da se i ja umješam u temu,i moj se  Metabox 2 smrznuo na on i nece dalje  :(Probao sam mu ubaciti Metabox 2 ver4-04 ali ne reagira stalno je no answer i odbrojava u nedogled.Jel mi može neko pomoći  :( i gdje mogu skinuti jtag za metabox 2.Unaprijed hvala.

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1