Postovanje svima u ovome mozda i ponajboljem sajtu na internetu i nadam se da ce uskoro biti medju top 10. Moj problem je sto sam daleko od kuce (nalazim se u Iraku) pa mi ovdje zaiste nema ko pomoci. Naime kupio sam kod kuce Metabox II receiver i HRT sat karticu. Nakon sto sam jedva uspio dobiti programe, a gledao sam otprilike tjedan dana, sada mi receiver stalno stoji na ON i ne mogu nista uraditi. Moram priznati da sam za setlitske antene totalni laik. Imam laptop a nabavio sam i taj famozni RS232 kabal. E sad, molim Vas ako mi itko moze pomoci da mi kaze sto jednostavnijim rijecnikom sto moram uraditi, gdje skinuti software i sto onda dalje. Citao sam vec dosta ovdje na Vladix-u o raznim problemima, pa i ovom svom ali odgovori su (mada sigurno korisni) za mene gotovo potpuno ne razumljivi. Spominje se nekakav Wall, Jtag itd. Kako ovdje nisam u mogucnosti da dodjem do bilo kakvoga Hardwera iskreno se nadam da bih mozda mogao nesto uraditi Sowtverski. Ja se zaista ispricavam na svom neznanju, ali tako je, sto znaci ako itko i bude zelio da mi odgovori neka mi kaze sto moram uraditi prvo te od kuda da skinem software koji mi je potreban i kako da ga ubacim. Unaprijed Vam hvala najljepsa