Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

13.06.2026. 01:43:12
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Pomoc za Gording rec  (Pročitano 8150 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: Pomoc za Gording rec
« Odgovor #15 poslato: 11.01.2009. 08:26:28 »
Za sada jedini odgovor svima mogu reci,cekam kabal...bem mu grad gde nesto najjednostavnije moras narucivati da ti dobave! >:( Javljam uskoro sta se desava! ;)

Pazi samo taj kabl nije obični rs232, nego ti treba null modem kabl.

Van mreže Ak@i

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +17/-4
  • Ne brze od...............200 km/h

« Odgovor #16 poslato: 11.01.2009. 16:09:59 »
Za sada jedini odgovor svima mogu reci,cekam kabal...bem mu grad gde nesto najjednostavnije moras narucivati da ti dobave! >:( Javljam uskoro sta se desava! ;)

Pazi samo taj kabl nije obični rs232, nego ti treba null modem kabl.
Hvala na upozorenju vvidak,ali iskreno i sam sam porucio null modem kabal iz razloga kada sam rekao rs232 kabal lik koji radi u sopu gde sam isao,nakon mog pitanja i potraznje istog napravio je izraz lica,a ko je ovog pustio u prodavnicu da mi danas zagorcava zivot,kad sam mogao mirno da zivim u svom neznanju! ;D E onda mi je palo na pamet da mu malo pomognem i kazem uzmi papir i olovku i pisi null modem kabal,i dopunski da se zna da je to kabal sa..... i tako krenuo u objasnjavanje izgleda kabla i najzad se lik obradovao (kao da je dobio nobelovu nagradu za brzo razmisljanje) da je video vec taj kabal kod njegovih dobavljaca i da ce ga hitno poruciti! Iskreno nadam se da ce stici sutra najkasnije,i da cu uklopiti sve to lepo sa restrikcijama el.energije da ne bi bilo taman pred sam finis,a Tesla cvrc pa sve od pocetka! U svakom slucaju javicu vam veoma brzo sta sam uradio!

Van mreže Ak@i

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #17 poslato: 20.01.2009. 11:47:44 »
Evo najzad i mene posle mesec godina :D (barem se meni tako ucinilo) Pored svih tehnickih problema koji su na moju veliku radostreseni uspeo sam sve da zavrsim i odradim sve sto je bilo potrebno i eto sad sam ono happy jer vise necu bolovati sto nemam slike! hehehehe
Ovom prilikom se ponovo zahvaljujem svim kolegam koji su ucestvovali u pomoci i koji su ulozili trud,vreme i znanje u resavanje mog problema!
ps. nemojte pomisliti da se ovom zahvalnicom odjavljujem sa sajta(jer i meni licno tako izgleda kad citam svoj text) vec cu ja jos dugo biti ovde,i nadam se doprineti svojim sad malo boljim znanjem! Jos jednom veliko hvala svima

Van mreže Ak@i

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #18 poslato: 20.01.2009. 12:08:14 »
Da eto zamalo zaboravih da kazem kako sam lako uspeo da nadjem satelit,mislim nista pametno ali ce mozda pomoci nekome,nekada....
S' obzirom da sam ranije imao analognu satelitsku sve sam lepo podesio tacnije pomerio satelitsku u pravcu  takozvane"nemacke"(nepoznat naziv satelita... prim.aut.) Namestio sa starog rec-a da nabacim sto bolju sliku na nekada veoma popularnoj pegli ( Pro 7) Sve ro ostavio tako,onda sledila smena rec-a,lnb-a i kad je sve postavljeno za digital,krenuo u desno (barem kod mene u tom pravcu) i nakon 3 do 4 sekundi kretanja u desno (Motorno pomeranje,ali ne sa rec-a vec imam pozicioner koji je nekada bio na analognoj, mnogima veoma poznat iz tog vremena) naleteo na skoro pa perfektan signal za digi ( quality 91%  Level 71%) Eto toliko za neko sturo objasnjenje! ;)