Za sada jedini odgovor svima mogu reci,cekam kabal...bem mu grad gde nesto najjednostavnije moras narucivati da ti dobave!
Javljam uskoro sta se desava! 
Pazi samo taj kabl nije obični rs232, nego ti treba null modem kabl.
Hvala na upozorenju vvidak,ali iskreno i sam sam porucio null modem kabal iz razloga kada sam rekao rs232 kabal lik koji radi u sopu gde sam isao,nakon mog pitanja i potraznje istog napravio je izraz lica,a ko je ovog pustio u prodavnicu da mi danas zagorcava zivot,kad sam mogao mirno da zivim u svom neznanju!

E onda mi je palo na pamet da mu malo pomognem i kazem uzmi papir i olovku i pisi null modem kabal,i dopunski da se zna da je to kabal sa..... i tako krenuo u objasnjavanje izgleda kabla i najzad se lik obradovao (kao da je dobio nobelovu nagradu za brzo razmisljanje) da je video vec taj kabal kod njegovih dobavljaca i da ce ga hitno poruciti! Iskreno nadam se da ce stici sutra najkasnije,i da cu uklopiti sve to lepo sa restrikcijama el.energije da ne bi bilo taman pred sam finis,a Tesla cvrc pa sve od pocetka! U svakom slucaju javicu vam veoma brzo sta sam uradio!