Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.06.2026. 09:27:08
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: NEMA SIGNALA!!!  (Pročitano 18746 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: NEMA SIGNALA!!!
« Odgovor #30 poslato: 27.09.2008. 22:40:07 »
Da probaš ubaciti orginal sw,pa ostalo redom.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #31 poslato: 27.09.2008. 22:41:28 »
I ja sam pre probao razne softove,a sada ISKLJUČIVO od lunatika,čovek je proveren,dobro radi....
Probam ja onda rec isključiti da malo odmori...   nekih 15-ak min. pa onda probam opet...    javim za otprilike pola sata kako je prošlo!
Pozdrav svima ;)!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #32 poslato: 27.09.2008. 22:41:50 »

I ovo nije loša ideja

Van mreže KVADRY

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +32/-8
  • don't touch my dial!

« Odgovor #33 poslato: 27.09.2008. 22:50:10 »
pukni metadream u njega... ::)
metabox2
samsung 9500

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *

« Odgovor #34 poslato: 27.09.2008. 22:56:22 »
Probaj sve ,i file sender neki drugi .

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #35 poslato: 27.09.2008. 23:23:54 »
Ovako...    mirovao rec 15-ak min. isključen otpozadi na on/off,uključim ga opet,i opet "strt",probam sa raznim Dreamsoftovima i ništa,probam opet na kraju sa originalnim (Dreamsoft 1.30) i opet ništa,isto "strt",a sve bude OK,rec počne da broji,soft ide u njega,posle "transfer complete" rec odbroji svoje do nule,napiše "good" i onda opet zagavi na "strt".
U svakom slučaju Vama ekipo puno,PUUUNOOOO hvala,žao mi je što Vam je ovaj moj problem oduzimao vreme,ja sam jako umoran,idem sada spavati,a Vi dobri ljudi predlažite šta bih mogao da učinim,sumljam da bi gore od ovog moglo (jedino da rec bacim kroz prozor ;)),proučite ovaj moj problem od početka,vidite šta sam sve probao i sa čim sam se susretao i kako sam reciver mic po mic dokusurivao,he,he,he...     ;) pa predložite mi korake za sutra šta bih još mogao da uradim,Nedelja je pa bih imao skoro ceo dan da se zay...vam sa recom i nadam se da ga konačno osposobim da radi!

Puno pozdrava i hvala svima na trudu.

LAKU NOĆ :)!

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +66/-0

« Odgovor #36 poslato: 28.09.2008. 00:33:01 »

I ovo nije loša ideja
to ti je rjesenje
prvo original soft, pa reanimaciju pa dreamsoft ili metadream, mtg...

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #37 poslato: 28.09.2008. 08:47:59 »
Ovako ljudi...    ima malog napretka ali to nije to!
Najpre...     sinoć sam još probao sa Metadreamom ali ista meta isto odstojanje,sve odradi kako treba,ispiše "good" i onda opet zaglavi na "strt". I onda sinoć to napustih o odoh spavati.

A jutros videh šta je Veca napisao i skinem taj soft koji je postavio eMETABOX2_ver4-04,učitam ga i reciver proradi ;D!!!
Posle njega probam da učitam zadnji Dreamsoft za koji sam SIGURAN da rec. radi sa njim,sve bude OK,ali onaj moj problem sa početka se opet pojavi,signal/kvaliteta 0 (nula) i treperi taj broj nula,što pre nije bio slučaj dok je rec radio kako treba,a što mi se pojavilo nakon učitavanja MTG-a i dovelo do ove moje patnje.
Antena mi je vraćena u početni položaj,najbliže tome mi je Astra 19.2°e ali ništa od signala,opet sve nula signal bar potpuno prazno,ništa nije čak ni malo crveno,a sve sam podesio kako treba u recu,odnosno kako je bilo i pre!
Onda pomislih da probam sa onim koracima kako je Veca rekao;uradim factory resetna Dreamsoftu,učitam onda opet  eMETABOX2_ver4-04 onda učitam posle njega onaj soft sa početka koji mi je predložio Vvidak11 dreamsoft1.30_3224 što je rako da mu u 90% slučajeva popravlja signal,a koji je kod mene (jer kažu da pre toga nisam uradio factory reset) i zaglavio rec. na "strt" i opet isto,rec. zaglavljen na "strt",pomislih da sam pogrešio korake,probam onda opet od početka;najpre eMETABOX2_ver4-04,reciver se probudi,onda dreamsoft1.30_3224 i opet isto,rec. zaglavljen na "strt",tako da taj zadnji soft kod mene u bilo kojoj kombinaciji ne prolazi!!!
Onda opet eMETABOX2_ver4-04,onda posle njega Dreamsoft 1.4.4.8 (zadnji) sada se vraćamo na početak,sve radi kako treba osim signala,on je i dalje na nuli,ta nula treperi (a pre nije) i uz sva podešavanja u recu i okretanje antene (motorom) neće da ubode astru i signal na njoj,pre mi je signal tu bio najjači,oko 84%.

Tako da ljudi ja više ne znam šta bih mogao,vi pogledajte šta sam uradio pa predlažite daljne korake,
čujemo se posle!

POZDRAV :)!!!

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #38 poslato: 28.09.2008. 09:37:50 »
Evo sam našao na kompu Metabox signal reanimation. Probaj još s njim. Najbitnije je da rec nije mrtav.

U read me fileu imaš objašnjenje kako.
« Poslednja izmena: 28.09.2008. 09:43:40 vvidak11 »

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #39 poslato: 28.09.2008. 11:07:51 »
Najpre hvala na softu,
Probam ja njega,ubacim ga,sve OK,onda za njim ubacim poslednji Dreamsoft 1.4.4.8 od 26.10 (Lunatik2x) i kada sam to obavio pojavi se signal (malo poicrveni) onaj signal barr,dotera negde do 20%,sve to potraja pa...   jedno 3 sec. i opet sve po starom.
Izgleda da sam ga (rec.) uspeo malo trgnuti,ali kažem...    to poraja jedno 3 sec. i onda se vrati sve na staro,i dalje mi 0(nula) i za signal i za kvalitetu onako "treperi" a pre (dok je sve bilo OK) nije tako.

Šta dalje da radim!?
Video sam da je Miklav jednom postavio:Metabox II- 29LV160 - Full-MOJ DAMP skinuo sam to,pa...   da probam sa tim,ili...     

POZDRAV :)!

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #40 poslato: 28.09.2008. 11:10:54 »

Šta dalje da radim!?
Video sam da je Miklav jednom postavio:Metabox II- 29LV160 - Full-MOJ DAMP skinuo sam to,pa...   da probam sa tim,ili...     

POZDRAV :)!
to ti je dump za jtag, cudi me da ti reanimacija nije vratila signal  :-\

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #41 poslato: 28.09.2008. 11:12:32 »
Znači da se ostavim Dumpa,nadam se da mi neće zatrebati,a što se reanimacije tiče,kažem...     povrati se signal ali svega nakratko,i ona opet isto,nije mi jasno kako i zašto tako!?

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *

« Odgovor #42 poslato: 28.09.2008. 11:16:09 »
probaj factory reset, ponovno reanimacija, stavi taj zadnji soft sto ti je radio i skini listu kanala od vladixa

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *

« Odgovor #43 poslato: 28.09.2008. 11:45:58 »
SiGNAL Reanimation for METABOX

Signal Fix Problem For Metabox 1+2.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #44 poslato: 28.09.2008. 11:51:47 »
Probam ja malo rec i na Astri 19.2 ništa,samo trepere te nule signal/kvaliteta,a na Hotbirdu bez obzira kako je antena okrenuta,prema njemu ili nea,na prva dva transpondera signal varira od ~30 do~46% a kvalitata zakucana na 22%,znači samo taj satelit,na njemu samo 1. i 2. transponder i bez obzira na položaj antene!!! To je sa onim Vvidakovim softom za reanimaciju i sa Dreamsoftom od 26.10,a sada ću da probam ovaj zadnji soft što je ostavio kolega maslane,posle njega da učitam taj dreamsoft koji mi je i pre bio u recu i 110% radi,pa onda javim kako je bilo!