Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.06.2026. 21:13:44
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: NEMA SIGNALA!!!  (Pročitano 18750 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Pol: Muškarac
  • Burning ring of fire...

NEMA SIGNALA!!!
« poslato: 27.09.2008. 19:58:03 »
Joj...     :(ko me tero da radim što sam radio :(...    joj :( :(...    pomagajte ljudi :'(!!!
Ovako...     imao sam u recu Dreamsoft 1.4.4.8 od pre 20-ak dana,gledam Digi pa mi ne treba noviji,ali mi je na nekim programima svakoh par minuta rec se gasio sam od sebe i onda opet palio,dosadilo mi to pa ja da učitam MTG,reko...   možda sa njim neće,ali...     pre 20-ak dana sam ugradio i motor,pre dok sam ima fiksni sistem ni sa kojim softom nisam imao problema,a sada...     učitam MTG,resetujem ključeve,radilo sve par sekundi i signal mi ode na NULU :'( :'( :'(!!! neće nikak sa nuel!!! Učitam opet nivi Dreamsoft 1.4.4.8 od lunatika2x (i prošli mi je bio njegov),resetujem ključeve kada opet signal 0 :'(!!! Antenu mi okreće bez problema!!!
Ljudi šta da radim,molim vas pomozite mi :'( :'( :'(!!!

Dopuna:
Da napomenem da je rec original,da sam opet učitao soft koji mi je radio do sada u njemu bez problema (osim tog gašenja na Novoj tv i još kojim programima) a to je Dreamsoft 1.4.4.8 od 10.09.2008 od lunatik2x,i dalje nam signala,odnosno...    signal i kvaliteta su mi na 0 (nuli) i ne pomeraju se,a taj broj nula i na signalu i na kvaliteti neprestano "titra",a do sada nije tako,primetio sam da mi antenu okreće motor bez problema koji god satelit odaberem antena se rotira ka njemu! Bojim se da bez nečijeg saveta probam signal reanimation,neznam koji program je za to s obzirom koji rec imam i koji soft u njemu a koristim za load filesender 2 ver 1.0.0.1.
Takođe...   bojim se da mi je riknuo tuner s obzirom da se signal/kvaliteta "prikovalo" na nulu,pre kada nije bilo signala bude onako crveno i piše oko 20% a sada NIŠTA,ništa nije crveno,samo prazan onaj "barr" za signal/kvaliteta i nula "titra",ili "treperi".

Ljudi pomozite molim vas :'(,baš sam očajan :'( :'(!

Unapred zahvalan na savetima i idejama :)!
« Poslednja izmena: 27.09.2008. 20:50:06 marre »
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: NEMA SIGNALA!!!
« Odgovor #1 poslato: 27.09.2008. 20:57:21 »
Prije mislim da ti je pobrkao pozicije motora, pogotovu ako koristiš goto xx funkciju, al daj da se čujemo na msn. U vakom slučaju u postavkama pogledaj da li su ti unešene longitude i latitude vrijednosti pa probaj onda. Mislim da to neće bit za signal reanimation. ;)

Van mreže KVADRY

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +32/-8
  • don't touch my dial!

« Odgovor #2 poslato: 27.09.2008. 20:59:11 »
ako je original receiver, factory reset stavi novi metadream, u instalacijama (system setup) namjesti prvo postavke oko roditeljskih zabrana - no, zatim u instlacijama moraš namjestit lnb, a potom kad okreneš satelit namjestit diseqc dok ti se ne pojavi u podnožju signal level 78% i signal quality 90%...još nešto, budući da imaš motor lako se može dogodit da si stisnuo amos a on ti je okrenuo intel-thor i obratno, pa ti prikaže kao ostvarenu poziciju a zapravo nije...radi se o neznatnim udaljenostima, pa kad ti očita no signal probaj malo listat programe da vidiš na kojem si satelitu...polako...a ovo s paljenjem i gašenjem, mnogi se žale na bugove...osobno, koristim metadream...s dreamsoftom nemam baš iskustva... :-\
metabox2
samsung 9500

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #3 poslato: 27.09.2008. 21:06:48 »
Najapre na moju veliku žalost imam samo DialUp net pa ništa od MSN-a,samo ovako "starinski" kucajući po tastaturi.
Ne koristim goto xx nego USALS,moje postavke pod "USER" su ostale netaknute (moja geo. širina i dužina),SVE sam ja to proverio,a kada prebacujem na recu sa satelita na satelit onda vidim i da mi okreće antenu,na motoru gori zeleno svetlo,a antena se okreće (koliko sam mogao zapamtiti njene položaje) upravo ka onim satelititma prema kojima i treba!
Kada sam učitao MTG onda mi je rec sam prebacio na Diseq NO (izbrisao USALS) ali sam to vratio i imao je zapamćene pređašnje vrednosti,kada sam učitao opet Dreamsoft sve je ostalo nepromenjeno.
Mene brine to čudno što mi se događa sa signal/kvaliteta barrom,naime sada broj 0 (nula) neprestano treperi i gore i dole (a pre nije) i nama NIŠTA u tom barru,pre je ako nije bilo signala bilo crveno i oko 20% a sada NIŠTA.

A rec je original 100%,a meni se nekako najbolje pokazao Dreamsoft 1.4.4.8 od svih koje sam koristio,ali eto...     imao sam malo problemčić sa njim zbog tog gašenja reca na pojedinim programima pa sam odlučio da probam kako radi sa MTG sa kojim ni pre (dok sam ima fiksni sistem) nisam imao problema,a sada...    ne znam šta je!?

Što se tiče satelita mislim da bira "pravi",bar od oka tako izgleda! ali i kada okreće antenu bilo bi bar nekog signala,bar malo crveno,ali kod mene NIŠTA!
« Poslednja izmena: 27.09.2008. 21:12:51 marre »

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 27.09.2008. 21:12:55 »
Ajmo sistemom eliminacije: Pregledaj F konektore da nije negdje kratko spojeno. Pa pregledaj ako si u mogućnosti ima li protoka u kablu, jerbo ti se moglo dogodit da motor zakuca u mrtvu točku ako su se postavke zablesale. Ako to sve štima, ponovo pregledaj postavke pogotovu ovo što kaže KVADRY oko parental control, i postavke LNB-a, pa napon na LNB dakle sve setup što imaš u metaboxu, ako problem bude i dalje ništa ti drugo ne preostaje nego signal reanimation. Ne sekiraj se to je riješivo bez jTaga, ja sam imao nekoliko puta dok je meta bio kod mene i svaki put ga je signal reanimation oživio.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #5 poslato: 27.09.2008. 21:22:41 »
Ovako...     f konektor na recu sam pogledao i OK je,kabal mi nije baš lako proveriti noć je a antena na vrh krova,ali mislim da je OK s obzirom da mi se antena okreće tako da šalje rec struju kroz njega,od mrtve točke ni govora jer je antena tako postavljena da motor ima mogućnos okretanja 360° ni onda ne bi bilo problema jer je na vrh krova i ništa mu ne smeta,postavke u recu sam pogledao,namesteno USALS,LNB napon ON,Izbor 0/22Khz ON,LNB univerzalni (kako je bilo i pre),polarizacija automatski,izbor 0/12V uključeno,znači...   SVE kako mi je bilo i pre!
Dakle...      kako signal reanimation,i hoće li mi to poremetiti disadašnje memorije satelita!?

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 27.09.2008. 21:27:20 »
Nisam isprobavao sa motorom signal reanimation, al ajde probaj mu puknit ovaj soft koji je u privitku, pa vidi hoće li onda imat signal.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 27.09.2008. 21:29:00 »
To je generic dreamsoft, a mislim da sam s njim uspio povratit signal. Nisam 100% siguran, al nekih 90% jesam.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #8 poslato: 27.09.2008. 21:50:14 »
Joj...    mislim da sam ga ubio :D :D :D
Ucitam ja taj soft,sve bude ok,rec počne da odbrojava,dodje do d-1 zastade tu 10-ak sec. ja se upaših,ali ispisa good i...     to tako piše i sada na recu,već 10-ak minuta!!!
Šta da radim dalje!?

P.S. kud baš na meni da se "prelomi" onih 10% :D :D :D

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 27.09.2008. 21:52:16 »
E jbg, sad neznam šta da ti kažem, sačekaj još koju minutu, pa ako neće, iskopčaj ga iz struje i ostavi par minuta, al mislim da ga nisi ubio, jel reagira išta na daljincu ili?

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #10 poslato: 27.09.2008. 21:54:19 »
Osim toga, ako ga je ubio dreamsoft 1.30 onda je već bio klinički mrtav, jerbo to jo nisam čuo da se nekom dogodilo, a jesil ti njega prije vratio na factory settings?

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #11 poslato: 27.09.2008. 21:57:24 »
I dalje je na njemu samo "good",daljinac nisam probao,a nisam radio ni factory resset!!!
Pa da probam da ga isključim iz struje dok je na njemu "good" ili...     

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #12 poslato: 27.09.2008. 21:59:06 »
Probaj jel išta reagira na daljincu

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #13 poslato: 27.09.2008. 22:01:34 »
Da daljincu ništa osim on/off to pritisnuh i sada mi je stalno na ON (a bojim se da znam šta to znači,šmrc...   :'( )!!!

Van mreže KVADRY

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +32/-8
  • don't touch my dial!

« Odgovor #14 poslato: 27.09.2008. 22:01:51 »
eh, reset prvo ???
metabox2