Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

11.06.2026. 10:58:28
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Metadream ukoci Nagru 2 POMOC!!!  (Pročitano 6416 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže The Hitman

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0

Metadream ukoci Nagru 2 POMOC!!!
« poslato: 31.10.2007. 13:43:19 »
Ok , dali se samo meni desava ovo? Pre oko mjesec dana dosli su mi oko 15 metabox III od korisnika, sa istim problemom. Resiveri ukoce kad se pusti kodirani kanal i ne reagira daljinski. svi u istom danu, svi isti problem. Posle fleshovanja problem nestao. Danas imam tri slucaja (do sada), kada pistm Digi TV ili Premiere, i daljinski vise ne reaguje. Pokusamo sam prvo Orginal FULL software, pa Dreamsoft 1.4.4.8, i bilo je OK, ali bez premiere i TPS narvno, onda opet ubacio Metadream 1.9.9.7, i bilo je ok, za trenutak, onda ponovo isto. Metadream 1.9.9.2 isti problem. Po mom mislenju mislim da se ovo desava radi neke modifikacije u Nagra 2 sistemu kako bi se sprecio AU na drugim resiverima, ali totalno zeza Metadream posto i on ima neki stari AU na njega. Cudi me sto jos niko nije prijavio vakav problem, dali mozda ja nesto gresim? Sa metaboxevima sam zadnje 2 godine. Molim za pomoc, posto ako se jave jos desetak vakvih slucaja danas bice tesko meni!!!!!!

Van mreže Gizmoz

• Junior clan
  • *

Odg: Metadream ukoci Nagru 2 POMOC!!!
« Odgovor #1 poslato: 31.10.2007. 15:50:12 »
Da, i ja primjetih isti problem. Sa Dreamsoftom sve ok no Metadream *ajebaje i to ne samo vezano za daljinski vec uopce blokira reciver. U cemu je problem morati cemo pricekati nekoga tko je ipak malo potkovaniji u ovom segmentu. Znaci, ZAMOLBA: tko zna rijesenje problema? Pls. Unaprijed hvala! Hi from Zadar!

Van mreže KVADRY

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +32/-8
  • Pol: Muškarac
  • don't touch my dial!

« Odgovor #2 poslato: 31.10.2007. 18:53:59 »
ma o tome smo govorili, čini mi se, na starom forumu...greška je do softvera, metadreama koji bloka neke programe...meni se mrznuo na premiereu i ubacih 1924, prestao se blokat premiere, no onda je počeo restartat se na polsat paketu...sad mi i na jstv-u...problem je u bugovima na programu metadreama a ne u metaboxIII...nadam se da prodaješ originale inače sve ovo što sam napisao pada u vodu... ::)
metabox2
samsung 9500

Van mreže Gizmoz

• Junior clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 31.10.2007. 20:20:39 »
Mislim da nisi u pravu sto se tice Metadream-a jer ja osobno samo mijenjam kljuceve a verzija mi je stalno ista tako da to nebi trebao biti problem. Kvaka je u necem drugom samo neznam u cemu. Koji sada soft da koristim, sto mi je raditi da opet to sve profunkcionira kako treba (vec duze vrijeme koristim Metadream 1927(ROM11)). Dali netko ima pametan savjet, sugestiju.....etc. Hvala!

Van mreže The Hitman

• Junior clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 31.10.2007. 20:30:01 »
Problem je globalan, ljudi se zale na sve strane, a sta je cudno, danas pokusao na dva Meatabox II tamo je bilo sve ok, to je stvarno cudno da se desava problem samo kod  Meta III. U svakom slucaju, kako kazu:
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=17930&page=11
sa ovaj metadream od Aymetina bilo je sve ok, testiracu cak sutra.

Pozdrav

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #5 poslato: 31.10.2007. 20:40:56 »
A da probate ovu varijantu sa ubacivanjem softcama

http://www.vladix.net/forum/index.php?topic=149.0

Mislim na dreamboxu se ne događa ništa neobično na premieri, a nije bilo nikakvih posebnih izmjena emua u zadnje vrijeme  ???
Nije mi jasno što su promjenili na premieri. Niko ništa ne priča po drugim forumima, samo se spominje da je isključen AU  ???

Van mreže Gizmoz

• Junior clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 31.10.2007. 20:42:45 »
OK, pokusati cu i ja neke varijante, valjda ce nesto upaliti ako nas koji genije ne preteke. Javi ako nadjes neko rjesenje!,,, ugodno...bye!

Van mreže Gizmoz

• Junior clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 31.10.2007. 20:55:41 »
NIje stvar samo u premiere vec i d+ tj. metadream blokira gotovo na sve, cim ga upalis mozes promjeniti jedan do dva prg. i tada blokada. Kako rekoh prije stalno koristim istu verziju Metadrema, samo mijenjam kljuceve. Ovu anomaliju sam primjetio od danas no jucer nisam ni palio risiver. sve mi je to zbrkano pa neznam sto dalje. Malo gledam po drugim forumima no nema efekta. E, tako je to,,,*ajebano! Hi from Zara"

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #8 poslato: 31.10.2007. 21:09:21 »
Kontam si sad nešto. Što mislite probat paket po paket ? Na način da ubacite važeći metadream, pa izbrišete ključeve za recimo d+ i probate premieru ili obrnuto. Tako bi otklonili eventualno vezu između d+ i premiere i buga u softwareu. Samo ideja u nedostatku neke pametnije :-\

Van mreže The Hitman

• Junior clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 31.10.2007. 21:39:24 »
Metadream koci i na Digi TV. Ja ipak mislim da je nesto iz Nagre kako bi suzbili AU na puno resivera, a nezni metadream kao uvek strada. Sjetite se samo pre nekoliko meseca kako se restartovao svaki put kada pokusas da uradis AU na TPS. Tako ti je to kad nema ko da sredi ta sitna softverska sr**ja

Van mreže miquel1505

• Junior clan
  • *

« Odgovor #10 poslato: 31.10.2007. 22:10:30 »
Ljudi i ja se mucim sa metadreamom cijeli dan i na kraju uzmem metabox 2 od freinda i ubacim taj isti metadream njemu u reciver iradi bez greske a kod mene nece. ?? zasto??

Van mreže Gizmoz

• Junior clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 31.10.2007. 22:26:15 »
Trazimo odgovor za to pitanje, no nesto zapinje....treba nam netko tko je malo potkovaniji sa software-om. Za sada cekanje,, nazalost! :'(

Van mreže tonni

• Junior clan
  • *
  • Like: +5/-0

« Odgovor #12 poslato: 01.11.2007. 00:55:45 »
Problem je globalan, ljudi se zale na sve strane, a sta je cudno, danas pokusao na dva Meatabox II tamo je bilo sve ok, to je stvarno cudno da se desava problem samo kod  Meta III. U svakom slucaju, kako kazu:
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=17930&page=11
sa ovaj metadream od Aymetina bilo je sve ok, testiracu cak sutra.

Već je netko testirao izgleda da radi
http://www.novisf.com/wbb3/index.php?page=Thread&postID=558002#post558002

Van mreže Gizmoz

• Junior clan
  • *

« Odgovor #13 poslato: 01.11.2007. 11:32:04 »
Da Tonni, imas pravo. Probao sam taj soft od Aymentina i radi OK ali naravno nema TPS AU. E sto sada raditi? Jos je cudnije to sto radi na dvicama koje su iste kao trice osim utora za card. Dali tko ima kakvu ideju ili pak da je nasao razloga tomu. Sve sto sam gledao po drugim forumima nema koristi, dapace, na ovom forumu  i Sat Universe je jedino dano bar neko rjesenje da nesto vidimo na nasim(cini se povijesnim) Metabox-ima. Vrlo pohvalno, no moramo ici dalje. Pozdrav iz Zadra!

Van mreže Gizmoz

• Junior clan
  • *

« Odgovor #14 poslato: 02.11.2007. 12:27:24 »
Sto je zapelo, zar nitko nije nasao rjesenje ovog problema? :-[