Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 16:41:00
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Opibox550s i adsl telekom srbija  (Pročitano 2206 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže aamor

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

Opibox550s i adsl telekom srbija
« poslato: 31.10.2010. 17:08:56 »
Do juce sam gledao sve radilo ok,danas nece drugar od kojeg dobijam liniju kaze da je sve u redu,ali kod mene vise nema komunikacije izmedju resivera i modema.MOdem je huawei mt882,komp je povezan preko usb-a a resiver preko mreznog kabla,izvadim kabal iz resivera ustekam u laptop sve radi.Ne znam sta da radi  procito sam milion tutorijala ali ne ide mi nista od ruke.

Van mreže aamor

• Novi na forumu.
  • *

Odg: Opibox550s i adsl telekom srbija
« Odgovor #1 poslato: 31.10.2010. 17:33:11 »
ovaj post mi je pomogo,pa eto ako nekom blokira neka korisit ovo

Odes u napredne postavke,znaci meni,pa 6 napredne postavke,pa postavke komunikacije i tu cekiras DHCP i ugasis resiver,mislim iz struje i upalis.Automatski ce ti ruter dati IP adresu,ugasis onda DHCP i opet ugasis resiver iz struje i ponovo upalis.Zaboravih ti napisati da sve pohranis kada dobijes IP adresu da ti upamti.To sto ti je promjenljiva IP adresa,to nema veze,jer ce ti uvijek biti adresa ona koju je automatski odabrao ruter.I kod mene se mijenja IP adresa,ali na dreamu je uvijek ista 192.168.2.5.To sto ti mijenja provajder IP adresu,nema veze sa dreamom.Nadam se da sam ti bar malo pomogao.Poz......

Van mreže galovaca

• Novi na forumu.
  • *

Odg: Opibox550s i adsl telekom srbija
« Odgovor #2 poslato: 03.01.2011. 12:55:32 »
Open.Telekom - dakle provajder je promenio adresu (koja ti je stalna i obavezna) , ako cekiras DHCP , odmah ces je izgubiti, jer receiver "misli" da mu je ruter server pa ce upisati njegovu adresu, ili nesto drugo. Dakle kada ukucas DNS adresu ne menjaj je i odcekiraj DHCP. Naravno CCcam restart i trebalo bi biti OK. Dole : 192.168.1.1 , a tvoj IP je ovde nevazan samo da je veci od ovoga broja, npr 192.168.1.28