Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 08:20:20
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Odg: dream router  (Pročitano 3729 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže paldo

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

Odg: dream router
« poslato: 12.04.2010. 18:35:01 »
Pozdrav Svima.
Imam dva DM500S jedan radi super a drugi katastrofa, kupio sam oba dva isti dan.
Isto sam programirao oba dva. Kada gledam neki program sam mi se isključi od routera poslije moram ponovo startati da bi se spoijo sa routerom, u boksu IP adrese su dobre samo izgubi kontakt sa routerom, kada ga isključim iz struje par puta izgube se svi programi, neznam što da radim, molim za pomoč.
Hvala u naprijed.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 21.04.2010. 14:58:38 »
Probaj  onaj  , koji  ti  dobro  radi  , da isključiš  , a  configuriraj  ovaj  drugi  (koji  ti  pravi  probleme )  na  isti  config , kao  što  je  onaj  , koji  ti  radi  !!  I  samo  njega  upogoni  , jer  me  jako interesira  , dali  i  onda  imaš  isti  problem     sa  boxom  !? Samo  je  ovako  najlakše  saznat  , dali  ti  stvarno  box  nije  u   redu  , i  da  ti  uzrokoje  te  probleme  !! Btw  jesi  probao  mjenjat  image 
nisi  dao  baš  previše  informacije  !!?

Van mreže paldo

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #2 poslato: 22.04.2010. 13:42:55 »
Pozdrav robit
Hvala što se zanimaš za moj problem.
Problem je bio što se box nakon par minuta isključio sam od routera i riješio sam problem.Kako sam več napisao
kupio sam dva DM 500S jedan je radio dobro a jedan ne sa istim image 420. Otvorio sam oba dva i unutra nisu ist, onaj koji pravi probleme ima sa desne strane procesora jedan šips, na njemu piše AMS 1117 1,8 0948 i on se grije i kada puhnem u njega box se ponovo uključi u router i sada sam mu ugradio ventilator za hlađenje.
Još nešto onaj box koji radi dobro nema hlađenje na procesoru a onaj koji je imao probleme ima aluminijsko hlađenje na procesoru. Sada radi super i ventilator se ne čuje.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 22.04.2010. 14:10:39 »
Drago  mi  je ,  da  si   uspjeo  riješit    problem !
Zanimljivo je  svakako  , na  kakve  probleme  naletimo
 ponekad ! Najvažnije  je  , da  ti  radi  dobro !!

Pozdrav  "robit"

Van mreže MoMo

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0
    • www.terra.net.ba

« Odgovor #4 poslato: 22.04.2010. 15:24:59 »
Pozdrav robit
Hvala što se zanimaš za moj problem.
Problem je bio što se box nakon par minuta isključio sam od routera i riješio sam problem.Kako sam več napisao
kupio sam dva DM 500S jedan je radio dobro a jedan ne sa istim image 420. Otvorio sam oba dva i unutra nisu ist, onaj koji pravi probleme ima sa desne strane procesora jedan šips, na njemu piše AMS 1117 1,8 0948 i on se grije i kada puhnem u njega box se ponovo uključi u router i sada sam mu ugradio ventilator za hlađenje.
Još nešto onaj box koji radi dobro nema hlađenje na procesoru a onaj koji je imao probleme ima aluminijsko hlađenje na procesoru. Sada radi super i ventilator se ne čuje.
Citajuci tvoj post nisam mogao a da se ne javim i sa mojim dm500s ;D
Kupio sam 2 komada kao i ti potpuno ista ,ista firma isti sekund da ne kazem dan.Oba rade perfektno i prije par dana otvorim da napravim prepravku napajanja citaca i prilikom otvarananja nisam obracao paznju na stampu jer otvaranje je mehanicki posao ;D
Kada sam sjekao stampu slucajno pogledam i vidim razliku,jedan ima pinove za JTAG konektor a drugi nema ni traga od tih pinova ,izvadim stampanu plocu van i pogledam odozdo i sa te strane nema pinove .
E to me je je bas iznenadilo i prvo na sta sam pomislio,nedaj boze, :Dda sta crkne pa moram odraditi JTAG a nema mjesta za konektor.
Neznam dali je jos iko imao takav DM500S.
Nemam aparat pri ruci da slikam i postujem ali gledacu u dan dva i to da odradim,inace mak adrese su ispravne ,proizvodjac "Multimedia.tv".bar kod 4044845050031 a drugi je 40448452035331
Toliko za sada i pozdrav drustvu na forumu.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 22.04.2010. 16:43:12 »
Ja  sam  tako  prošao  sa Metaboxom ! Isto  nisu ugradili  pinove  za  Jtag  , pa  sam  ja  stavio  unutra , ali  nažalost  ipak  nisam  sa  uspjehom  mogao  da  ga  Jtagujem ! Ali  sam  griješio , nisam  trebao  da  stavim  taj  podnožac  unutra  , nego  samo  priljemiti Jtag  konektor   na  odgovarajuča  mjesta  !!
Iako  dođeš u  situaciju  , da češ  morat  Jtagovat , samo  priljemi  žice  na  kontakte  na  ploči  !!
I  tako  bi  trebao  da  funkcionira  !!
Pozdrav

Van mreže MoMo

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0
    • www.terra.net.ba

« Odgovor #6 poslato: 23.04.2010. 17:17:32 »
Ja  sam  tako  prošao  sa Metaboxom ! Isto  nisu ugradili  pinove  za  Jtag  , pa  sam  ja  stavio  unutra , ali  nažalost  ipak  nisam  sa  uspjehom  mogao  da  ga  Jtagujem ! Ali  sam  griješio , nisam  trebao  da  stavim  taj  podnožac  unutra  , nego  samo  priljemiti Jtag  konektor   na  odgovarajuča  mjesta  !!
Iako  dođeš u  situaciju  , da češ  morat  Jtagovat , samo  priljemi  žice  na  kontakte  na  ploči  !!
I  tako  bi  trebao  da  funkcionira  !!
Pozdrav
Ma nije problem zalemiti,ko se time bavi ;D ali nema nista na stampi evo i slika .
Malo su mutne jer sam odradio webkamerom ali nije mi zamjeriti na racun godina  :D

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 23.04.2010. 19:37:58 »
Pozdrav frende !

To gdje  moraš  zaljemit  žice  , samo  pogledaš  u  tutorial  , koji  ti redosljed  ide  , pa  tako  moraš  i  ti  ljemit  ! Samo  treba  da  nađeš   koja  je  prva  noga  , odnosno  prvi kontakt  , ( kod  prve  noge  , obično  je  odsječen  čošak ) !
Samo  oprezno  radi , ako  ti  bude  nekad  zatrebao , (nadajmo  se  da  neče  !!) i  kontroliraj  ako  treba  i  tri  puta  , da  budeš  siguran  u  tome !! Da  ne  pobrkaš  redosljed  ! Ako  to  imaš  , ostalo  više  nije  toliko  teško !

Pozdrav  !!