Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

02.05.2026. 15:04:52
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: opendbedit pomoc  (Pročitano 2737 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Guro

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

opendbedit pomoc
« poslato: 09.01.2010. 18:22:20 »
Pozdrav svima, novi sam na forumu...pokusao sam da nadjem neko resenje prije nego sto postavih temu, ali mi nije islo.
Interesuje me kako je moguce, i da li je moguce sa programom opendbedit izmjeniti listu kanala taka da po default-u stalno ucitava titlove koje podesim. Imam Dreambox 500s, i na njemu je nabilo. Ja ucitam listu kanala iz dream-a ali ne umijem da nadjem opciju kojom bih napravio ove izmjene.

Hvala

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

Odg: opendbedit pomoc
« Odgovor #1 poslato: 09.01.2010. 22:02:17 »
pa ne znam to za titlove, meni svaki put kada ubacim novu pa iako je ista svi titlovi budu NONE pa onda izaberem na svim kanalima i rebootam i sve ok...

Van mreže Guro

• Junior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 09.01.2010. 23:37:53 »
ali meni to ne funkcionise.....podesim titl i on stoji dok ne promijenim kanal...probao sam i ovo sto ti kazes ali nece...jednostavno ne mogu da zapamtim titl , a znate kako je to dosadno podesavati svaki put kad prebacite kanal :)  BangHead.gif

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 10.01.2010. 01:25:58 »
to ti zavisi od image-a, skoro svi noviji pamte titlove...plijade2, gemini 4.2+, evolution, sifteam itd...

Van mreže Guro

• Junior clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 10.01.2010. 20:16:59 »
sobzirom da sam prilicno nov u svemu ovom da li mozes da mi kazes koji image je mozda najbolje i najsigurnije da instaliram...i da li to ima nekih poslejedica na CS koji koristim...tacnije da li mogu da promijenim image a da nista ne diram od podesavanja, tj da sve ostane kako je bilo...
ona opcija internet nadogradnje meni ne funkcionise, jer kad otvorim tu opciju ne nudi nista...samo prazan prozor...ili je moguce da ja vec imam zadnju verziju  :-\
« Poslednja izmena: 10.01.2010. 20:43:00 Guro »

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +25/-0

« Odgovor #5 poslato: 12.01.2010. 07:52:44 »
Pozz !
Pa  image  ne  možeš  da  promjeniš  , a da  ti  ostane  sve  kako  je  bilo  ! Jedino bi  mogao  s  root.cramfs-metodom  , ali  to  se može  samo  kod  istih  image  da se napravi !! Ali  ako  uložiš  malo  vremena  i  truda  , možeš  sa  flashwizardom  , da  napraviš  Backup  Firmware-a  ( i  to  kod  svakog  image-a  , koji   isprobaš )  a  taj  backup  , ako  ponovo  ubaciš  sve  če  ti ostat  , kako  si  je  i  backupovao  !! Jedino  još  moraš  pripazit  ako  ubaciš  Gemini  ( verzije 4 + )  da  ti   je  Mac adressa  orginal od  Dreama  , da  ti  Time-bomb  nebi   uništio  box  ! Za  titlove  ne  mogu  ti  pomoč  , jer  ih ne  koristim  ! Nadam  se  da  ti  je  to  malo  pomoglo !!