Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 07:21:25
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Postavljanje satelitskog sustava za 5 korisnika  (Pročitano 4841 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže davtomic

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

Postavljanje satelitskog sustava za 5 korisnika
« poslato: 02.10.2009. 10:09:30 »
Zanima me sljedeće:
Koliko se ja razumijem treba mi sljedeća oprema: sat. antena, 2 lnb-a (za 2 satelita), 5 resivera (SAT + DVB-T), antena za DVB-T, kabel, scartovi i pretpostavljam multiswitcher.

Ako netko ima iskustva s ovime, molio bi ga da mi nacrta shemu kako to sve spojiti, jer nikad do sada nisam koristio multiswitcher. Na MKE sam našao ovaj http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=196 , nisam siguran dali bi taj bio dobar, pa bi molio za pomoć.....

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: Postavljanje satelitskog sustava za 5 korisnika
« Odgovor #1 poslato: 02.10.2009. 22:14:45 »
Uz sve gore navedeno, bit će ti potrebno još nabaviti i sat +terr utičnice ili diplexere za razdjel satelitskog od zemaljskog signala i multiswitch sa oznakom 9/6 + terr.
Spajanje je jako jednostavno.Sličan primjer imaš na slici, no na njoj imaš predstavljeno 8 recova sa 4 lnb-a.
Ti ih samo malo skrati na 5 sa 2 lnb-a...  :)

Van mreže davtomic

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #2 poslato: 03.10.2009. 18:28:33 »
Možeš mi još reći što se tiče lnb-ova, dali mogu obični lnb-ovi ili trebaju nekakvi posebni. Ja planiram imati 2 obična lnb-a (jedan za thor a drugi za astru). Po nekoj logici to bi trebalo funkcionirati tako da s jedne strane multisvitchera ubodem 2 lnb-a i zemaljsku antenu, a s druge strane multisvitchera dobijem npr. 6 izlaza (ovisno kakav je multisvitcher) koje još trebam dovesti na diplexere i na kraju dovesti do resivera.

????

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #3 poslato: 03.10.2009. 23:05:54 »
Upravo tako.
Multiswitch u sebi već ima ugrađen diseqc sklopku na koje vežeš 2 obična lnb-a, a u terr oznaku vežeš zemaljsku antenu. Sa druge strane normalno dobiješ 6 izlaza na koje možeš spojiti 6 recova i to je to. Upravo kao i na slici......
Samo što moraš u postavkama rec-a tj diseqc postavci odrediti prema kojim satelitima je okrenuta antena.